Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΙΜΑΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ!


ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Ο ΑΚΑΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ- ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΤΟΣΟ ΕΓΚΑΡΔΙΑ;


Την ώρα που άνθρωποι του Τύπου καθυβρίζονται ο Πατριάρχης βαρθολομαίος τιμάει τον δημοσιογράφο-φωτογράφο ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΓΓΙΝΑ, που επί έτη με τον  φακό του και τη γραφίδα του  προβάλλει το οικουμενικό Πατριαρχείο..Μπράβο Άγιε Κωνσταντινουπόλεως! ΄Ετσι ντε να βλέπουμε και κανένα χαμόγελό σου... Κρίμα που η φωτογραφία δεν συνοδεύεται από σχετική λεζάντα  για να δούμε τι ήταν αυτό που έκανε τον Πατριάρχη να ξεκαρδίζεται. ..
Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Φωτογραφίες του Απόστολου Ντόβα 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χοροστάτησε την 5η Δεκεμβρίου το απόγευμα κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Κοινότητος του Αγίου Νικολάου Υψωμαθείων. 
Στο τέλος της ακολουθίας η Εκκλησιαστική Επιτροπή τίμησε τον γνωστό δημοσιογράφο και φωτογράφο Νικόλαο Μαγγίνα, και ο πρόεδρος της Επιτροπής καθηγητής και Άρχων του Θρόνου Αντώνιος Παριζιάνος προσέφερε αναμνηστική πλακέτα με την εικόνα του Αγίου Νικολάου στον άνθρωπο ο οποίος με τον φωτογραφικό φακό του καλύπτει νυχθημερόν - χρόνια τώρα - το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τόσο στην έδρα του, στην Κωνσταντινούπολη, όσο και στο εξωτερικό. Στην προσλαλιά του ο Αντώνιος Παριζιάνος σκιαγράφησε τον τιμώμενο ως ένα πρόσωπο της Ρωμιοσύνης της Πόλης, το οποίο από μαθητής ακόμα στο Ζωγράφειο ασχολήθηκε με την τέχνη της φωτογραφίας και σήμερα διαθέτει ένα πολύτιμο αρχείο για τη ζωή και τη δράση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ομογένειας. Επίσης, η Επιτροπή του Αγίου Νικολάου παρέδωσε στον Νίκο Μαγγίνα και ένα αντίγραφο του Απολυτηρίου του από το Δημοτικό της Αγίας Τριάδας στο οποίο φοίτησε, ένα έγγραφο ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας.
Τον εορτάζοντα, μάλιστα, και τα ονομαστήριά του Νικόλαο Μαγγίνα τίμησε και το Ζωγράφειο Λύκειο, του οποίου υπήρξε απόφοιτος. Ο διευθυντής του Ζωγραφείου Γιάννης Δεμιρτζόγλου έδωσε στον ομογάλακτο Νικόλαο Μαγγίνα ειδική τιμητική πλακέτα. 
Ως επισφράγισμα των ανωτέρω ήλθε ο έπαινος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ο οποίος απένειμε στον Νικόλαο Μαγγίνα – προς έκπληξίν του - τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, με συνοδευτικό πιττάκιο. Ο Πατριάρχης εξήρε την εργατικότητα και την αφοσίωση του Ν. Μαγγίνα στον Οικουμενικό Θρόνο. Τον χαρακτήρισε "ταπεινό και άκακο", υπογραμμίζοντας ότι τα στοιχεία αυτά του χαρακτήρα του τα χάνει όταν αντιλαμβάνεται ότι κάποιος επιβουλεύεται τα δίκαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Στον Εσπερινό παρέστησαν: Κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη Νικόλαος Ματθιουδάκης, Άρχοντες του Θρόνου, ο Εκπρόσωπος των Μειονοτήτων στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. και πολλοί προσκυνητές από την Πόλη και το εξωτερικό. 
Το Φως Φαναρίου, το οποίο οφείλει τα μέγιστα στον Νικόλαο Μαγγίνα, εύχεται από καρδιάς το Εις έτη πολλά, εν υγιεία αδιαπτώτω και κραταιά δυνάμει.

You might also like:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου