Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012


Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στους πολιτικούς



Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στους πολιτικούς

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος κάλεσε τους πολιτικούς, τους άρχοντες του τόπου, όπως τους αποκάλεσε, να ενωθούν σε μια σταυροφορία στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται ο τόπος και οι πολίτες, ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες.

Σχολιάζοντας παρατήρηση ότι αυτές τις κρίσιμες στιγμές η πολιτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη, ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευχή να ενωθούν για τη σωτηρία του τόπου. Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι ο Θεός δεν θα αφήσει απροστάτευτους τους πολίτες, έστω και εάν η πολιτική ηγεσία και οι εκπρόσωποι του λαού «δεν εφάνησαν αντάξιοι των προσδοκιών τους και έφεραν τον λαό στο σημερινό κατάντημα, με πολύ κόσμο να πεινά».


Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ρωσίας στο σχέδιο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, ο Κύπρου Χρυσόστομος είπε ότι «μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ευχής έργο, για να μην υποδουλωθεί ο λαός στα μνημόνια της Ευρώπης», λέγοντας ότι «αν γίνει αυτό δεν θα έχει τέλος η τραγωδια του λαού» και ευχήθηκε να τελεσφορήσει η προσπάθεια εμπλοκής της Ρωσίας, ώστε, όπως είπε, ο λαός να αντιμετωπίσει πιο εύκολα τα πράγματα.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε μετά το μνημόσυνο του προκατόχου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄ που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία, για τον οποίον δήλωσε ότι «είχε προσφέρει, από μικρός, τον εαυτό του στην Εκκλησία, στην πατρίδα, στην παιδεία και στο λαό». "Αυτό το φύλαξε μέχρι και την τελευταία του πνοή και είθε πάντοτε η Εκκλησία να έχει τέτοιους λειτουργούς και για τη δόξα του Θεού και για την παραμυθία των ανθρώπων", σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου