Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013


Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Εκ της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως
image11

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία μας εόρτασε την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας και σε όλους τους Ναούς τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ξεχωριστά, η Υπαπαντή εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, όπου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα ανάφερε την σημασία της μητρικής παρουσίας μέσα στο σπίτι και πως μιά μάνα μπορεί να κρατήσει ενωμένη την οικογένεια στην κρίση που περνάει η κοινωνία μας.
Στο τέλος ακολούθησε η καθιερωμένη εδώ και χρόνια βράβευση της γυναίκας στα πρόσωπα μιας ηλικιωμένης μητέρας και γιαγιάς, μιας νέας μητέρας και μιας νεαρής κοπέλας.
Βραβεύτηκαν ως μητέρα και γιαγιά η κ. Ευαγγελία Ιωαννίδου, 93 ετών από τον Μαΐστρο, με 5 παιδιά, 10 εγγόνια και 18 δισέγγονα.
Ως νεαρή και πολύτεκνη μητέρα βραβεύτηκε η κ. Μαρία Τσιβά με 5 παιδιά και ως μέλλουσα μητέρα η δ. Σταυρούλα Χρηστακίδου, απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Θεσσαλονίκης.
Ακολούθησε δεξίωση στο Ανθίμειο Κέντρο.
Επίσης τέθηκε σε προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Συμεών του θεοδόχου που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου