Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο λαλίστατος Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος δεν μας τα λέει καλά... Τα μασάει!
΄Εκανε πάλι δηλώσεις και είπε ότι .."τα έχουμε με τις ηγεσίες των αριστερών κομμάτων κι όχι με τους ψηφοφόρους τους". Γιατί Γέροντα δεν λες την αλήθεια; Δεν θα υπήρχαν ηγεσίες αριστερές αν δεν υπήρχαν ομογάλακτοι κι ομοούσιοι οπαδοί. Γκρίζοι κι άθεοι είναι στην μεγάλη πλειοψηφία τους και δη μεταξύ νέων...προοδευτικών- τρομάρα τους-, που συχνά υπερφαλαγγίζουν τις ηγεσίες τους σε βολές κατά της εκκλησίας..Τον είδες αυτόν το προφεσσοράκο στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης, που ζητάει ο μάγκας και το κόψιμο των μισθών των κληρικών;... ΄Ιδια κουμάσια είναι και δεν θέλουν χάϊδεμα αλλά χτύπημα στο σταυρό. Φίδια κολοβά είναι! Αλήθεια ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να γίνει συνέδριο με θέμα την Εκκλησία και την αριστερά; Απολωλότα είναι.. δεν υπάρχει οδός σωτηρίας... έχουν τέτοια φανατίλα.. που δεν ξέρουν να σας πουν τι σημαίνει αριστερά ..Κατασκεύασμα έωλο   είναι, με μπουρμπουλήθρες σοσιλακομμουνιστικές από απομεινάρια πικραμένων του Περισού είναι.... 


anuimos

«Εάν τα αριστερά κόμματα έχουν σκοπό να κατηγορούν την Εκκλησία,έχουμε πρόβλημα με αυτούς που είναι στην εξουσία τους και όχι με τον κόσμο που τους ψηφίζει. Είναι βέβαια διωκόμενη και σήμερα η Εκκλησία στα επίπεδα τα θεωρητικά».
Με αυτή τη δήλωση επιχείρησε να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις Εκκλησίας και Αριστεράς ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89.
Επίσης αναφορικά με το θέμα των ημερών και τις καταγγελίες για βίαιη σμυπεριφορά στους συλληφθέντες για τη ληστεία στην Κοζάνη ο κ. Άνθιμος δήλωσε: «Αν συνελήφθησαν κατά εναν βίαιο τρόπο και τους έδειραν είναι απαράδεκτο και είναι αδίκημα»..
Συγκρατήσου δέσποτα. Λες τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ.. Για ποιο αδίκημα μιλάς ..και ξεχνάς τα εγκλήματα των δραστών...;
Θα μπορούσες εν τούτοις, ως σώφρων, να έλεγες απλά:
"--Κοιτάξτε το κυνήγι των κακοποιών , οι συλλήψεις τους  και η κακοποίησή τους,και η σταθερή εκμετάλλευση από τους αριστερούς, είναι τόσο θολές καταστάσεις , που δεν μου επιτρέπεται να πω το παραμικρό, αν έχω σώας τας φρένας..."
Και βεβαίως είναι αδίκημα ο ξυλοδαρμός συλλαμβανόμενων... Αυτό είναι τό θέμα μας όπως οι ανήθικοι της αριστερής πολιτικής το θέλουν;.. Και τα εγκλήματα των συλληφθέντων, τα κάνουμε γαργάρα;
Αχ Δέσποτα, κάτι τέτοια λέτε και δεν μπορούμε να σας ξεχάσουμε... 

Ως αιχμή κατά του Αρχιεπισκόπου ερμηνεύεται μια άλλη δήλωσή του με αφορμή τα όσα είπε ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος στην κηδεία του Νίκου Ντερτιλή. «Για να πάει ο Αγιος Καλαβρύτων στην Αθήνα για την κηδεία Ντερτιλή σίγουρα πήρε άδεια απο τον Αρχιεπίσκοπο. Εγώ νομίζω πως δεν πρέπει να γίνεται αυτό (για δηλώσεις Αμβρόσιου)» είπε με νόημα ο κ. Άνθιμος.
Τέλος αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση λέγοντας: «Το μήνα Ιανουάριο πήραμε 1520 ευρώ,δεν είμαι ικανοποιημένος αλλά τι να πω όταν άλλες οικογένειες έχουν παιδιά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου