Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΙΕΡΕΩΣ;




ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΙΕΡΕΩΣ..Η ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ;

DSC05255

Ο εικονιζόμενος εκ δεξιών στη φωτό, και παραπλεύρως του Επιισκόπου κ. Δαμασκηνού,  με τα κοκκινο-πορτοκαλί άμφια, είναι κατά κόσμον ο κ.Κωνσταντής Καβουρίδης, ένας συμπαθής νέος άνθρωπος, που είχε μέγα καημό να ιερωθεί. Αποφοίτησε από Ιερατική σχολή και για μερικούς μήνες ήταν "τρόφιμος" στην Ιερά Μονή Δαδιάς, ως που, φαίνεται ότι ήρθε η μεγάλη στιγμή και χειροτονήθηκε. Τουλάχιστον τα άμφια του στη φωτό αυτό προδίδουν. Αλλά δεν έχουμε καμιά επίσημη πληροφόρηση ούτε και η ιστοσελίδα της Ι.Μ. Διδυμοτείχου αναφέρει  κάτι σχετικό... Και τα τηλέφωνά του... δεν απαντούν!Γι αυτό και είμαστε επιφυλακτικοί.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μοναστήρι... αναμένων την χειροτονία του, ήταν αγαπητός στους πάντες κι έκανε του κόσμου τις δουλειές, από τις τόσες που υπάρχουν στο ιστορικό μοναστήρι.Πάντα με καλοσυνάτο στυλ και με το χαμόγελο στα χείλη, αν κι ενίοτε, "χωριάτης" το έπεζε κι ολίγο τι..πονηρός. ( Ως γνωστόν οι χωριάτες, είναι πονηροί,..και δεν χρησιμοποιούμε τον όρο προς υποτίμηση ουδενός, αφού στο κάτω της γραφής όλοι μας από χωρίου εις χωρίον έλκουμε.)  Ο κ. Καβουνίδης καταγέται από ένα χωριό εκεί μεταξύ Σουφλίου και Διδυμοτείχου. ΄Εκανε τον ψάλτη, αφού τα ξέρει τα ιερά γράμματα, απ΄έξω κι ανακατωτά, καθάριζε τα πάντα ,κοντολογής ήταν το δεξί χέρι του ηγουμένου κ. Ελπιδοφόρου, που φαίνεται μετά τη φυγή του Κωνσταντή, πάλι θα έχει μείνει μονάχους-μονάχους!
Πάντως χαρήκαμε για τη χειροτονία του κι του ευχόμεθα ολόψυχα (όχι καλή σταδιοδρομία, διότι ο κλήρος είναι κλήρος κι όχι σταδιοδρομία. ) να έχει τη φώτισει των Ουρανών κι ευτυχή διακονία προς Θεόν και πιστούς. Και προ παντός να διαβάζει πολλά, τα πάντα, διότι η έμφυτη εξυπνάδα του θα πάρει άλλες ομορφότερες διαστάσεις! 
Αν κάποιος φίλος μπορεί να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες, για τον άξιο και ταπεινό αυτόν νέο, καλόδεκτες!   
Ο νέος ιερέας κ. Καβουνίδης, με
ένα λαγό , τρόπαιο που παγίδεψε  θανατικά
μια γάτα,..δίπλα στο Ηγουμενείο
της Μονής.
Εδώ μια άλλη εκδοχή του νέου κληρικού.. Κάνει τον τυμπανιστή... ΝΤΑΟΥΛΤΖΗ δηλαδή, στη διάλεκτο του Εβρού , σε μια  αυτοσχέδια μπάντα με καλόηχη γκαϊντα που χειρίζεται μουσικόφιλος, υιός ιερεά!.. Ο Ηγούμενος της Μονής.. ενθουσιασθείς από το συγκρότημα το αποθανατίζει με το κινητό του κι... εμείς ..αυτόν και τα καλά παιδιά .





2 σχόλια:

  1. Ψαξτε και λιγο δεν ειναι καν διακονος ο ανθρωπος!!! Δειτε πως φοραει το Οραριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι διάκονος είναι υποδιακονος. Κοιτάτε λίγο το Wikipedia με την λέξη αμφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή