Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013


Έκτακτη συνεδρία της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος 

Σε θέση μάχης για τη φορολόγηση


Και η ...μεγάλη είδηση:
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ... Ο ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΟΣ ως ΔΙΩΚΤΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ...Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ-
ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΓΕΛΑΝΕ- ατυχώς- ΜΑΖΙ ΤΟΥ!

ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΙΔΗΣΗ... 
ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΡΩΝΕΊΑΣ-ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ!


Συνήλθε χθες Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ως Πρόεδρος του Σώματος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας προσεφώνησε τα Μέλη Αυτής, και ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για την παρουσία τους. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, είπε :
«Δοξάζω και ευχαριστώ τον Κύριο και Θεό μας δια την ευκαιρία αυτή διότι έχουμε την δυνατότητα να ανανεώσουμε τους δεσμούς αγάπης και ενότητος μεταξύ μας, γεγονός το οποίο αντανακλά εντός και εκτός εκκλησίας και χωρίς αμφιβολία νοηματοδοτεί την ήδη τεταμένη από τους ποικίλους διχασμούς κοινωνία μας. Υπογραμμίζω εκ νέου την ανάγκη της διατηρήσεως αυτής της ενότητος μέσα στο ιερό σώμα της Ιεραρχίας, απαντώντας πρωτίστως στην εντολή του Κυρίου κατά την αρχιερατική προσευχή του "ίνα πάντες εν ώσιν" (Ιω. 17, 22) δίδοντας ταυτόχρονα ένα ισχυρό μήνυμα προς τους πιστούς μας να παραμείνουν και εκείνοι ενωμένοι παρά τις προκλήσεις που καθημερινά αντιμετωπίζουμε γύρω μας.

Οι σχέσεις συνεργασίας από την άλλη με την πολιτεία και τα επι μέρους αρμόδια Υπουργεία έχουν ωφελήσει εν πολλοίς την Εκκλησία μας. Υπολείπονται βεβαίως πολλά ζητήματα που δεν έχουν διευθετηθεί για τα οποία γίνεται και πολύς αγώνας. Η λειτουργία όμως της Επιτροπής Εκκλησίας – Κράτους, έχει να δείξει πολλούς καρπούς, στους οποίους και θα αναφερθώ εκτενέστερα παρακάτω :
α. Μισθοδοσία του Εφημεριακού Κλήρου.
β. Διευθέτηση των αδειών της Ναοδομίας.
γ. Ἔναρξη του έργου αποκατάστασης και δομικής στηρίξεως του Συνοδικού Μεγάρου.
δ. Μεταφορά του Ιστορικού Αρχείου και έναρξη του έργου ψηφιοποίησης των τεκμηρίων του.
ε. Ἔνταξη τριών νεοκλασικών κτιρίων της οδού Δεινοκράτους στο Ε.Σ.Π.Α.»
Στην προσφώνηση του Μακαριωτάτου αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Και η ...μεγάλη είδηση:
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ... Ο ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΟΣ ως ΔΙΩΚΤΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ...Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ-ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!
Εδώ έχει πλάκα... Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου ..μπήκε ως εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας! Τόσο δε σκαμπάζει από Τύπο ο Αγιος Ναυπάκτου, ώστε τα έκανε σαλάτα  στους 3 τελευταίους μήνες... διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα του Τύπου για φαιδρές πράξεις του ... με ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ .. γεμάτα ψευδολογίες... όπως έχουν καταγραφείθ κι από τον τοπικό τύπο, αλλά κι από εμάς! Τ'ώρα, με τη νέα ιδιότητά που του αναθέτει η Ιεραρχία της Εκκλησίας.. προβλέπουμε ότι θα γίνει μεγάλος τζερτζελές... με την Αυτού Αγιότητά του!

Ακολούθως, συνεκροτήθη η Επιτροπή Τύπου από τούς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, και Κορίνθου κ. Διονύσιο.

ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΙΔΗΣΗ... 
ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΡΩΝΕΊΑΣ-ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ!


ΜΕ  δεύτερη ψηφοφορία, ανεδείχθη Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Παντελεήμων Μουτάφης, με 29 ψήφους, επί συνόλου 77 ψηφισάντων, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος έλαβε 25 και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, 23 ψήφους...

Η χειροτονία του Εφηψισμένου Αρχιερέως θα τελεσθεί μεθαύριο την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου ε.ε., στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών.

ΑΝΤΕ ..να είναι άξιος πάντα... Ο δε τοποτηρητής Διδυμοτείχου θα επιστρέψει ...οίκαδε απαλλασόμενος του κ΄ππου... να τρέχει από χωρίου εις χωρίος..μεταξύ Κομοτηνής και Διδυμοτείχου για να καλύψει τις ανάγκες των πιστών... χωρίς, έστω και μια φορά να διευκρινισθεί ποιές είναι αυτές οι ανάγκες, ένας Επίσκοπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου