Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΛΥΠΗΡΟΝ...ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ...ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΩΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΡΥΔΩΜΕΝΟΙ!

Στον κάλαθο των αχρήστων πέταξε ο Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος τους πύρινους λόγους του Σεραφείμ, του Ιερεμία και άλλων ιεραρχών που τάσσονται αναφανδόν κατά του αντιρατσιστικού! 

Ο Αρχιεπίσκοπος και η Iερά Σύνοδος δίνουν το ...πράσινο φως για την ψήφισή του, θυμίζοντας Πόντιo Πιλάτο. Νίπτουν τας χείρας των και με δηλώσεις τύπου "μια στο καρφί και μια στο πέταλο" προσπαθούν να τηρήσουν τα προσχήματα! Ποια προσχήματα όμως; Ο Ιερώνυμος για μια ακόμη φορά εκτίθεται δυσμενώς ενώπιον του χριστεπώνυμου πληρώματος, αποδεικνύοντας ότι οι πιστοί δεν αισθάνονται καθόλου ασφαλείς κοντά του. Ο λόγος του αντί να ενθαρρύνει τους πιστούς, τούς αφήνει μετέωρους και χωρίς ελπίδα! 

Τη στήριξή της λοιπόν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο προσφέρει η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Όπως σημειώνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος «η γενική άποψη του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Συνοδικών Αρχιερέων και η εκτίμηση αυτών περί των επιδιωκομένων σκοπών του Νομοσχεδίου είναι ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων η ομάδων προσώπων, τα οποία προσδιορίζονται με βάση την φυλή, το χρώμα, την θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή, και ευρίσκονται εντός των ορίων της χώρας μας».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος έχει δεινοπαθήσει από διωγμούς αλλοθρήσκων, αλλά και από κηρύγματα μίσους προερχόμενα από αντορθόδοξα θρησκευτικά μορφώματα γνωστών αιρετικών προπαγανδών, που προσπαθούν με μύριες παράνομες μεθόδους να αποσπάσουν τους ορθοδόξους Χριστιανούς από την Μητέρα Εκκλησία, η οποία κηρύσσει επί αιώνες, αλλά και τώρα, την αγάπη, την ειρήνη και την συνεργασία μεταξύ των λαών, χωρίς να ενοχλεί κανένα. Η Εκκλησία της Ελλάδος επί χρόνια τώρα βοηθεί και περιθάλπει χιλιάδες νομίμων και παρανόμων μεταναστών, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πίστεως και φυλετικής καταγωγής, ακόμη και σήμερα εν μέσω της οικονομικής κρίσεως. Επιπλέον, διδάσκει όχι απλώς την ανοχή απέναντι στον «άλλον», όπως επιδιώκεται με το νομοσχέδιο, αλλά - πολύ περισσότερο - την έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον».

Όσον αφορά το ζήτημα της άρνησης των γενοκτονιών, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Ιερά Σύνοδος «εκφράζουσα το κοινόν αίσθημα του ελληνικού λαού και την απαίτηση των αρχών του δικαίου και του ίσου σεβασμού της ιστορικής μνήμης των θυμάτων γενοκτονιών, προτείνει όπως μετά την αναφορά του φρικτού Ολοκαυτώματος στο νομοσχέδιο, προστεθούν με σχετική ρητή και ειδική μνεία και οι τελεσθείσες γενοκτονίες σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας και αναμένει την υλοποίηση της σχετικής πρόσφατης διαβεβαιώσεως του υπουργού Δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση».

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος κάνει έκκληση να σταματήσουν οι διωγμοί και οι αγριότητες εις βάρος των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση: «εις βάρος τους διαπράττονται θηριωδίες και ανοσιουργήματα που εφορμούνται από θρησκευτικό φανατισμό και μισαλλοδοξία και στόχο έχουν τη βίαιη εξασφάλιση θρησκευτικής ομοιογένειας σε χώρες οι οποίες αποτέλεσαν ιστορικά λίκνα και εστίες λαμπρής παρουσίας του Χριστιανισμού και στις οποίες ιστορικά ιερά σεβάσματα και ναοί βεβηλώνονται και καταστρέφονται».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «δεν κάνουμε πλέον έκκληση να σταματήσει η σφαγή. Δεν ζητούμε πια απεγνωσμένα να επέλθει η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και όπου αλλού υπάρχουν ανάλογες εστίες πολέμου και βιαιοτήτων. Καλούμε όλους να κοιτάξουν επίμονα τις εικόνες που στέλνουν καθημερινά τα μέσα ενημέρωσης και οι πολεμικοί ανταποκριτές. Ιδιαίτερα δε όσους έχουν στα χέρια τους τη δύναμη να σταματήσουν την ανείπωτη τραγωδία».

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις μητροπολίτες, οι Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος Ιερεμίας, Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς και Κυθήρων Σεραφείμ είχαν αποστείλει προ ημερών επιστολές στον πρωθυπουργό, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Ελπίζω να συνειδητοποιήσετε ότι, εμμένοντας στο άθλιο αυτό νομοθέτημα πωλείτε σε τιμή ευκαιρίας την ψυχή σας για μερικούς μήνες πρωθυπουργίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, στην επιστολή του ο μητροπολίτης Πειραιώς, ενώ ο μητροπολίτης Γόρτυνος χαρακτήριζε το νομοσχέδιο «ελεεινό».

(πληροφορίες από avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου