Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Ε.Ε και Τουρκία στήνουν τα ελληνικά κρεματόρια!!!
γράφτηκε στον Τοιχο  
Προετοιμάζουν νέα ξερονήσια για τους "εξόριστους" πρόσφυγες από την Τουρκία-Η Ελλάδα γίνεται ο τάφος της "ευρωπαϊκής αλληλεγγύης". 
Μπορεί το προσφυγικό να μην "πουλάει" τον τελευταίο καιρό αφού όλα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό-φορολογικό. Όμως η Ε.Ε όχι απλά στήνει τα νέα σχέδιά της εν κρυπτώ αλλά στηρίζοντας την σκληρή γραμμή των κλεισμένων συνόρων προετοιμάζει νέα ξερονήσια στην Ελλάδα ανάλογα με το τι συμφέρει τον εταίρο της Ερντογάν, αλλά και τα βόρεια κράτη που πρέπει να μείνουν "καθαρά" από αλλοεθνής και αλλόθρησκους.


Αν καταρρεύσει η Συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας για το προσφυγικό, σχέδιο Β' επισήμως δεν υπάρχει αλλά σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές της Ε.Ε, η Ελλάδα θα γίνει ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης αφού η Τουρκία σπάζοντας την συμφωνία θα ανοίξει πάλι τον δρόμο μέσω Αιγαίου για να "ξεφορτωθεί" τους πρόσφυγες αφού χωρίς την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση δεν έχει κανέναν λόγο να τους "συντηρεί".

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Politico, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους, αναφέρει ότι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Ε.Ε προβλέπει τη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων. Το προσχέδιο, στο οποίο πρωτοαναφέρθηκε η γερμανική Bild τη περασμένη Δευτέρα, αναφέρει πως τα ελληνικά νησιά θα χρησιμεύσουν όχι μόνο ως κέντρα υποδοχής για τους πρόσφυγες αλλά και ως ημι-μόνιμα στρατόπεδα προσφύγων, όπως αυτά που βρίσκονται στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία και το Λίβανο.

Η Ε.Ε δεν έχει ακόμα προβεί σε συγκεκριμένες προετοιμασίες αλλά φαίνεται να καλλιεργεί την ιδέα να δείξει στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν ότι έχει και άλλες επιλογές, όσο και αν αυτές δεν είναι ελκυστικές. Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ρήξη στις σχέσεις Ε.Ε-Τουρκίας οφείλεται κυρίως στην άρνηση του Ερντογάν να αναθεωρήσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο της χώρας ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες αξιοποιείται για την στόχευση δημοσιογράφων και όσων ασκούν κριτική στο απολυταρχικό καθεστώς Ερντογάν. 


Ένα αντίστοιχο άρθρο δημοσιεύεται και στη δικτυακή πύλη Euractiv, στο οποίο σημειώνεται πως η γερμανική κυβέρνηση βιάστηκε να διαψεύσει το αρχικό δημοσίευμα της Bild. Όπως αναφέρει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λόγους να φοβάται ότι η συμφωνία θα καταρρεύσει τόσο λόγω της παραίτησης Νταβούτογλου όσο και λόγω των απειλών Ερντογάν. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η συμφωνία για τη βίζα χρειάζεται την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ορισμένων εθνικών Κοινοβουλίων. Υπό αυτές τις συνθήκες, η προετοιμασία ενός σχεδίου Β αποτελεί μια συνετή επιλογή, καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου