Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013



1-Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ 


ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ


2-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ 


Ίμβρος, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα 
Την λατρευτή γενέτειρά του, την Ίμβρο την πονεμένη, επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για ένα τριήμερο. Κάθε φορά που επισκέπτεται την γενέθλια γη του ανανεώνεται, με αναπολήσεις και νοερή επιστροφή στα περασμένα καλά χρόνια αλλά και τα δύσκολα. Τότε που στα μαθητικά του χρόνια διάβαζε με την λάμπα πετρελαίου, αφού δεν υπήρχε ακόμη ηλεκτρικό ρεύμα.Έτσι με τις επισκέψεις του αυτές αποκτά νέες δυνάμεις για το πολυεύθυνο έργο του στο Φανάρι. 
Κατά την παραμονή του στο νησί επισκέφθηκε εκκλησίες και εξωκκλήσια τα οποία τώρα ανακαινίζονται από τον δραστήριο ποιμενάρχη Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλο, ο οποίος στις 12 Φεβρουαρίου γιόρτασε την 46η επέτειο τής εισόδου του στην ιεροσύνη χειροτονηθείς στην Χάλκη, από τον Σχολάρχη της Θεολογικής Σχολής Μητροπολίτη Σταυρουπόλεως Μάξιμο.


2-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ 



Επ΄ευκαιρία σας δίνουμε και τις σκέψεις του Οικονομικού Πατριάρχη για την αιφνίδια παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου.

  «Με λύπην επληροφορήθημεν την απόφασιν της Αυτού Αγιότητος του Πάπα Βενεδίκτου να παραιτηθή του Θρόνου του, διότι με την σοφίαν και την πείραν του θα ημπορούσε να προσφέρη ακόμη πολλά εις την Εκκλησίαν και εις τον κόσμον. 
Ο Πάπας Βενέδικτος έβαλεν ανεξίτηλον την σφραγίδα του εις την ζωήν και την ιστορίαν της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας όχι μόνον με την σύντομον παποσύνην του αλλά και με την όλην μακράν προσφοράν του ως θεολόγου και Ιεράρχου της Εκκλησίας του, και με το πανθομολογούμενον κύρος του. 
Τα συγγράμματά του θα ομιλούν επί μακρόν δια την βαθείαν θεολογικήν του κατάρτισιν, δια την γνώσιν των Πατέρων της αδιαιρέτου Εκκλησίας, δια την επαφήν του με την σύγχρονον πραγματικότητα, δια το ζωηρόν ενδιαφέρον του δια τα προβλήματα του ανθρώπου. 
Ημείς οι Ορθόδοξοι θα τον τιμώμεν πάντοτε ως φίλον της Εκκλησίας μας και πιστόν υπηρέτην της ιεράς υποθέσεως της των πάντων ενώσεως και θα χαίρωμεν πληροφορούμενοι δια την καλήν του υγείαν και την παραγωγικήν θεολογικήν του εργασίαν. 
Προσωπικώς θα ενθυμούμεθα με συγκίνησιν την επίσκεψίν του εις την έδραν του Οικουμενικού Πατριαρχείου προ εξαετίας και πλέον, καθώς και τας πολλάς συναντήσεις και την καλήν συνεργασίαν που είχομεν κατά την διάρκειαν της πρωθιεραρχικής του διακονίας. 
Ευχόμεθα από του Φαναρίου ο Κύριος να αναδείξη άξιον διάδοχόν του επί κεφαλής της αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης και να συνεχισθή και μετ’ αυτού η κοινή πορεία μας προς την των πάντων ένωσιν εις δόξαν Θεού» .










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου