Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΑΦΟΡΗΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ ΜΑΣ!Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στον Μητροπολίτη Λαγκαδά

από την Ι.Μ.Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ... ΚΛΑΜΑΤΑ

Πολλές Μητροπόλεις , ως γνωστόν εκδίδουν και ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, τη συγγραφή των οποίων αναθέτουν σε κάποιους υποτακτικούς του κληρικούς... που ποιούν και τον δημοσιογράφο...και συχνάκις και τον φωτογράφο, που αποθανατίζει .. τις άοσμες στιγμές δράσης του Αγίου Δεσπότου ..ημών!

Αυτά τα Δελτία Τύπου έχουν στην πλειοψηφία τους τα χάλια τους κι είναι κυρίως ...ευλογητικά-θυμιατιστικά  του προϊστάμενου Δεσπότη, ο οποίος... θεία εμπνεύσει τα υιοθετεί.. αντί να αρπάξει φραγγέλιο κατά του συντάκτη, των φαιδρών κειμένων... 
Εκεί δε που δίνουν ρέστα είναι το χαζό: " "ο Μητροπολίτης μας ..και πάλι ο Μητροπολίτης μας..." Αυτό το μας γιατί το βάζετε ΡΕ αμαθέστατοι. ..Για καλόπιασμα έτσι; Δελτίο Τύπου γράφετε ωρέ  κι όχι ..θυμιατίσματα  στο BIG BOSS... Aλλά φαίνεται ότι κι αυτουνού του αρέσουν τέτοια χαϊδολογήματα... Ε, ανθρώπινο σαρκίο είναι κι αυτός... Ναι μεν αλλά χρειάζεται και κάποιο μέτρο...
Δείτε ένα χαρακτηριστικό τέτοιο Δελτίο Τύπου .. Κι αν χρειαστείτε συμπαράσταση, μια και το σαρκίο των Αγίων σας δεν φτάνει, ευχαρίστως , με δυό κινήσεις μας να σας διδάξουμε τα δέοντα...με απλά  e-mail.. ώστε τα δελτία σας να είναι ευπρεπέστερα και δημοσιογραφικώς ανεκτά...Γιατί γελάμε... 
Προσέξτε την φωτό και τα χέρια των...αγίων ... Σαν καλοθρεμένοι δεν είναι; Η νηστεία φέρνει αποτέλεσμα...
Την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης επισκέφτηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου ε.έ.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος ευρίσκετο στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, προκειμένου να παρευρεθή στην 9ηΕπιστημονική Ημερίδα Θεολόγων «Από τη διακονία του Λόγου στη Διακονία του πλησίον», είχε την ευκαιρία να πραγματοποίηση σύντομη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.
Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τον οποίο συνόδευαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ.κ. Γαβριήλ καθώς και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος Μπαρδάκας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης στην είσοδο της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδεία του είχε την ευκαιρία να του παρουσιάσει και να ζητήσει την ευλογία του για τις επικείμενες εόρτιες εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν λατρευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, με Αρχιερατικό Συλλείτουργο και θα κλείσουν την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης της Αγίας με τη Θεολογική-Αγιολογική Ημερίδα, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και η Διεθνής Ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», με θέμα «Το Μαρτύριον της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης και η Αγία Νεομάρτυς Ακυλίνα-Αγγελίνα», και θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο Όσσης με τη συμμετοχή των καθηγητών της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. . Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ανεφέρθη και στις εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, οι οποίες ξεκίνησαν την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, ημέρα Μνήμης της εορτής της Κοιμήσεως του Αγίου Κυρίλλου με Αγρυπνία, εις την Ιερά Μονή Παντοκράτορος – Μελισσοχωρίου, με αφορμή την ιστορική επέτειο των 1150 ετών από του εκχριστιανισμού των Σλάβων, μία επέτειο που θα τιμηθεί ιδιαιτέρως από την Ιερά μας Μητρόπολη, η οποία έχει αφιερώσει το τρέχον έτος στους δύο μεγάλους Αγίους. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης ευχήθηκε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, επ’ ευκαιρίᾳ της συμπληρώσεως πέντε ετών από την ανάληψη των Αρχιεπισκοπικών του καθηκόντων, υγεία και μακροημέρευση στο πολυεύθυνο έργο που ασκεί για την Εκκλησία αλλά και την πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου