Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013


Συνάντηση ψαλτών από κομοτηνη & Διδυμότειχο

28
Στην Ορεστιάδα πραγματοποιήθηκε με πολλή μεγάλη επιτυχία κοινή Συνάντηση των Ιεροψαλτών των Ιερών Μητροπόλεων Διδυμοτείχου και Μαρωνείας, με την ευκαιρία της μεταφοράς των ιερών λειψάνων του αγίου Μιχαήλ Μαυρουδή  από την Κομοτηνή στην Ορεστιάδα, το απόγευμα της Κυριακής, 3ης Φεβρουαρίου ε.ε., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος. Της συναντήσεως προηγήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό, χοροστατούντος του Σε. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού. Στην ακολουθία του Εσπερινού έψαλλαν στο δεξιό αναλόγιο ο χορός των φιλοξενούμενων Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας υπό τον Πρωτοψάλτη Αθ. Σαλαμάνη και στο αριστερό ο χορός των Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου υπό τον Πρωτοψάλτη Βασ. Παπαμιχαήλ.
Στη συνάντηση εισηγήθηκε ο Μουσικολογιώτατος Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κομοτηνής Αθανάσιος Σαλαμάνης με θέμα «Μουσική – Βυζαντινή Μουσική – Θράκες Μουσουργοί». Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Σεβασμιώτατος με την διπλή ιδιότητα του οικείου Μητροπολίτου και του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής και ο Πρόεδρος του Ιεροψαλτικού Συλλόγου της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου «Θρασύβουλος Στανίτσας»Βασ. Παπαμιχαήλ. Η Συνάντηση έκλεισε με την κοπή της Βασιλόπιτας του διοργανώσαντος αυτήν Ιεροψαλτικού Συλλόγου της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.
Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη επί-κοινωνίας των Ιεροψαλτών και συνεχάρη τον ομιλητή και όλους τους συντελεστές της Συνάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου