Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΒΡΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ

Ο Δημήτρης Βραχιόλογλου 

(Βραχιολίδης κατά τον περασμένο αιώνα...) 

ο χορευταράς Λαογράφος που κάνει τον Έβρο να χορεύει ελληνικά-Θρακιώτικα! ( πού είναι εκείνα τα καλά παιδιά Αϊδονίδης-Δοϊτζίδης, που κρατάνε τον Δαυλό της παραδοσιακής  Θράκης μωρέ;..) 
Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Δημήτρη Βραχιόλογλου, που ηράσθησαν την καταγωγή τους και κρατάνε τις  γερές παραδόσεις στο Έβρο!
Την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα γίνεται η διδασκαλία Χορών από την Καππαδοκία για τα ενήλικα μέλη των Τμημάτων Παραστάσεων του Θ.Χ.Ο.Α. από το ΦΑΝΗ ΙΣΑΚΙΔΗ Προέδρου της Πανελλήνιας Ενωσης Καππαδοκικών Σωματείων και του Πολιτιστικού Συλλόγου νομου Έβρου "ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ". — "ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΧΟΡΟΙ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ
Θ.Χ.Ο.Α.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Καππαδοκικών Σωματείων ΦΑΝΗΣ ΙΣΑΚΙΔΗΣ διδάσκει Χορούς της Καππαδοκίας στια ενήλικα μέλη του Τμήματος Παραστάσεων του Ομίλου μας.
Θ.Χ.Ο.Α.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Καππαδοκικών Σωματείων ΦΑΝΗΣ ΙΣΑΚΙΔΗΣ διδάσκει Χορούς της Καππαδοκίας στια ενήλικα μέλη του Τμήματος Παραστάσεων του Ομίλου μας.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΑΧΙΟΛΟΓΛΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΓΟΥΡΑ,χωρίς να εγκαταλείπει και τον "καϊβέ΄τ"ο
του...Ως γνωστόν ο πατέρας του ήταν μαζί με τον δίδυμο αδελφό του μέγας χορευταράς!
"Δεν μ΄λες μπρε οι τρίχες στην κιφάλας...δεν άσπρισαν ακόμη... ή μπας κι δεν είσι συ;Θ.Χ.Ο.Α.
Παρουσίαση Χορών της Καππαδοκίας από νεανικά χορευτικά μέλη  του Ομίλου μας στις  αρχές της δεκαετίας του 1990.
Συνεργάτης χορού ΤΌΤΕ ο ΖΗΣΗΣ ΜΠΟΥΡΜΑΔΗΣ.\
Τραγούδι: η ΚΑΙΤΗ ΜΑΚΡΗ (στο βάθος)
Κοιτάξτε αρχοντικές, πλουμιστές γυναικείες φορεσιές  του Έβρου ... Θεές  τα κορίτσια που τις φοράνε μέσα στην αιωνιότητα της αθάνατης Θράκης...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου