Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ!


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ  

ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ

Μπροστάρης στον αγώνα κατά της δημιουργίας μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος σε συνέντευξή του BBC, προέβαλε αφοπλιστικά επιχειρήματα. Το πόσο και αν αυτά ληφθούν υπόψη είναι άλλο θέμα. Ο Μακαριώτατος, είπε συγκεκριμένα για το θέμα: «Αυτή η χώρα και αυτός ο λαός έζησε πέντε σχεδόν αιώνες κάτω από την τουρκική και μουσουλμανική θηριωδία! Οι πρόγονοί μας, άνδρες και γυναίκες έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα η ελεύθερη Χριστιανική Ελλάδα. Γιατί πρέπει σήμερα εμείς να ξεχάσουμε την προσφορά τους και να αφήσουμε τους Ισλαμιστές να ανεγείρουν τέμενος και μάλιστα με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου; 

Γιατί στην Κωνσταντινούπολη, και όχι στην Ινσταμπούλ όπως την αποκαλούν αυτοί, υπάρχουν ιερά μνημεία δικά μας που συμβολίζουν τον πολιτισμό μας και τα οποία οι Τούρκοι τα έχουν μετατρέψει σε μουσεία και τζαμιά! 
Αλλά και χώρες αμιγώς μουσουλμανικές, όπως η Σαουδική Αραβία, δεν επιτρέπουν να αναγερθούν Ορθόδοξοι ναοί... Εμείς τί πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό; Και αυτό δεν το κάνουμε από φονταμενταλισμό και από θρησκοληψία, αλλά γιατί οι μνήμες που έχουμε από τα όσα υπέστημεν μας το υπαγορεύουν». 

Σε άλλη ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς εξηγείται το γεγονός που άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτρέψει προ πολλών ετών την ανέγερση τεμένους, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απάντησε: « Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έμειναν κάτω από τον τουρκικό ζυγό για τόσους αιώνες, ούτε είναι ποτισμένα τα χώματά τους από το αίμα χιλιάδων αθώων σφαγιασθέντων! Κι ύστερα εμείς έχουμε δείξει με τη συμπεριφορά μας ότι ξέρουμε και σεβόμαστε τους άλλους με το πώς συμπεριφερόμαστε στους μουσουλμάνους που ζουν κοντά μας ως Έλληνες Πολίτες, χρόνια τώρα, στη Θράκη, στην Κομοτηνή, και στην Ξάνθη. Έχουν τους χώρους προσευχής τους, τα τεμένη τους και επιτελούν τις θρησκευτικές τους ανάγκες! 
Ποιός τους εμπόδισε να είναι κάτι διαφορετικό από την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού; Κανείς! Μάλιστα οι μουφτήδες τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι και πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο, και οι Μουφτίες τους είναι Ν.Π.Δ.Δ. και έχουν περισσότερα προνόμια απ΄ όσα έχει μία Μητρόπολη που ποιμαίνει Ορθοδόξους Έλληνες, οι οποίοι είναι η βαθιά πλειοψηφία του λαού μας! Επομένως εμείς έχουμε δώσει δείγματα γραφής. Γι' αυτό ζητάμε και από τους Ευρωπαίους το αυτονόητο: Να σεβασθούν την ιδιοπροσωπία μας».  

Μαζί με τον Μητροπολίτη Πειραιώς ενώνονται και κάτοικοι της περιοχής Βοτανικού οι οποίοι μάλιστα  προσέφυγαν στο Συμβούλιο Επικρατείας, ζητώντας να κηρυχθεί ο Ν. 3512/06 (που προέβλεψε την ίδρυσή του) «πλήρως αντισυνταγματικός και ανθελληνικός».

Η προσφυγή στρέφεται αρχικά κατά υπουργικής απόφασης (των υπουργείων Υποδομών και Παιδείας) που κίνησε διαδικασίες για τη χρηματοδότηση του έργου μετασκευής του πρώην Κεντρικού Συνεργείου Αυτοκινήτων Ναυτικού (ΚΣΑΝ) στον Ελαιώνα σε χώρο στέγασης ισλαμικού τεμένους, προϋπολογιζόμενης δαπάνης ύψους 846.000 ευρώ.

Με ιδιαίτερα επικριτικό ύφος ο μητροπολίτης, ο καθηγητής Φιλοσοφικής Κ. Νιάρχος, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Η Αθήνα» σημειώνουν ότι ενώ επί 5ετία από τον Ν. 3512/06 δεν έγινε καμία ενέργεια, στην «πλήττουσα τη χώρα κρίση θεσμών και ήθους που βιώνουμε» θεωρήθηκαν προφανώς πρόσφορες συνθήκες από τη διοίκηση για να ξεκινήσει το έργο, που στη δεδομένη οικονομική συγκυρία είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους Έλληνες, των οποίων η αξιοπρέπεια καταρρακώνεται καθημερινά. Οι προσφεύγοντες υπογραμμίζουν την αντίθεσή τους να δοθεί περίπου 1 εκατ. ευρώ από Έλληνες φορολογούμενους και υποστηρίζουν ότι η ίδρυση τεμένους στο κέντρο της Αθήνας θα πλήξει τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη.

Επιπλέον, τονίζουν ότι πλήττεται η συνταγματική ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας και προσβάλλεται το θρησκευτικό συναίσθημα των χριστιανών, που θα υποχρεώνονται σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή να «συμμετέχουν» στις προσευχές μουσουλμάνων, βλέποντας και ακούγοντάς τους καθημερινά να προσεύχονται.

Σίγουρα, μετά την υπόσχεση Σαμαρά ότι θα γίνει το τέμενος στην Αθήνα, οι αντιδράσεις θα κορυφωθούν.

ΜΑΚΗΣ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου