Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΑΓ.ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ...ΤΖΑΜΙ!


130205123605302
 Ρε χούϊ κι αυτό... Να μετατρέπουν ορθόδοξους ναούς σε 
τζαμιά... Ισλάμ είναι αυτό!...Αναντάμ μπαμπανταμ...
Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να ανοίξουν ως τζαμί Αγία Σοφία της Τραπεζούντας , που σήμερα είναι μουσείο. Αν συμβεί αυτό, μπορεί να δημιουργήσει προηγούμενο για να γίνει κάτι παρόμιο με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη!
Ο πρόεδρος της γενικής γραμματείας Βακουφίων Αντνάν Ερτέμ δήλωσε πως «δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να ανοίξει τις πύλες της ως τζαμί η Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα και αυτό θα συμβεί τις επόμενες ημέρες».
Ο Ερτέμ ανέφερε επίσης πως «σκοπός μας είναι να ανοίξει και η Αγία Σοφία της Κων/πολης τις πύλες της για προσευχή αλλά δυστυχώς στο θέμα αυτό δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι αφού έχει γίνει μουσείο με απόφαση υπουργικού συμβουλίου. Αυτό είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης» δήλωσε.
Ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα χτίστηκε από τον Μανουήλ Α' 1238-1263 με πρότυπο την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης και διακοσμείται με θαυμάσιες τοιχογραφίες και μωσαϊκά, εξαιρετικά δείγματα τέχνης της εποχής του. Μετατράπηκε σε τζαμί και έτσι τα μωσαϊκά καλύφθηκαν με σουβά. Το 1960 η τουρκική κυβέρνηση, απεφάσισε την μετατροπή του τεμένους σε μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου