Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΓΙΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Η...ΚΑΥΣΗ  ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ!
Το θέμα της καύσης ή μη των νεκρών, είναι τεράστιο κεφάλαιο... αλλά οι κωλοαριστεροί το κάνανε φλάμπουρο.. όχι για κάποιο προοδευτικό λόγο, αλλά για να αντιταχθούν προς την Ορθοδοξία ...που τους κάθεται στο στομάχι!

1Δεν πέρασε τελικά η τροπολογία-προσθήκη που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την αυθαιρέτη δόμηση και αφορούσε στη δημιουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών, όπως πρόσφατα το "Αγιορείτικο βήμα" είχε αποκαλύψει.

Ελαφρώς... οξύμωρο είναι το γεγονός πως ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση αντιδρούσε κατά του νομοσχεδίου ζητώντας μέχρι και ονομαστική ψηφοφορία και καταψηφίζοντας το νομοθέτημα, μετά παραπονιόταν που οι υπόλοιποι δεν ψήφισαν την δική της τροπολογία-προσθήκη...


Χαρακτηριστική η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση στην οποία αναφέρει:   

"Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης και Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο» που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει τροπολογία-προσθήκη για τη δημιουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών σε εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχές στις οποίες επιτρέπονται δραστηριότητες χαμηλής, μεσαίας και υψηλής όχλησης σύμφωνα με τις παραγράφους 3 και 4 της ΚΥΑ 20232/2010 (Β745/2010).

Η υιοθέτηση της τροπολογίας θα αποτελούσε μια συνέχεια στη διακομματική συναίνεση για το θέμα αυτό, που είχε επιτευχθεί κατά την θεσμοθέτηση της ίδρυσης των Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα ήδη από το 2006.

Παραδόξως η τροπολογία δεν έγινε δεκτή από τον αναπληρωτή υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Καλαφάτη και τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της κραυγαλέας συντηρητικής αναδίπλωσης της Νέας Δημοκρατίας, την οποία με συνέπεια παρακολουθεί το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στο θέμα αυτό που είναι ώριμο και η υιοθέτηση του οποίου θα αποτελέσει στην πράξη την εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου και την υπέρβαση των εμποδίων που μέχρι τώρα έχουν παρουσιαστεί." --http://www.agioritikovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου