Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ!

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

1Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, σχετικά με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, η οποία έχει καθιερωθεί εδώ και 17 αιώνες, από το έτος 321 μ.Χ.,επανέρχεται σε παλαιότερη Απόφασή της και εκφράζει για μια ακόμα φορά την έντονη αντίθεσή της στα προτεινόμενα για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Η Ιερά Σύνοδος πιστεύει στην αξία της αργίας της Κυριακής, την οποία έχει σεβασθεί το Γένος μας σε ολόκληρη την πορεία του. 
Η αργία αυτή αδιαμφισβήτητα αποτελεί ουσιαστικό συνειδητό νομοθέτημα και εργασιακό προνόμιο, το οποίο κατακτήθηκε με πολλούς αγώνες και θυσίες. Η αργία της Κυριακής, ως ημέρας καταπαύσεως των εργασιών, αποτελεί και εκφράζει αυτό που είμαστε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και τυχόν κατάργησή της δημιουργεί επιπλέον δυσλειτουργία, ιδιαιτέρως στον θεσμό της οικογένειας, η οποία επηρεάζει καθοριστικά τη συνοχή της Κοινωνίας, την οποία έχομε μεγάλη ανάγκη, στους χαλεπούς και κρίσιμους σημερινούς καιρούς μας.

Όλοι οι Αρχιερείς της Μεγαλονήσου εκφράζουν την διαμαρτυρία τους προς κάθε αρμόδιο και απευθύνουν ολόθυμη έκκληση για την ανάγκη σεβασμού και διατήρησης της θεσμοθετημένης αργίας της Κυριακής, για λόγους εκκλησιαστικούς, κοινωνικούς και εργασιακούς. Η πιθανολογούμενη κατάργηση αυτής της αργίας υποβαθμίζει το ανθρώπινο πρόσωπο και αποπροσανατολίζει τόσον την αξία της κοινωνίας με τον Θεό, όσο και τη σημασία της κοινωνίας και επικοινωνίας των προσώπων μέσα στην οικογένεια. Η αργία της Κυριακής αποτελεί στις ημέρες μας, στις οποίες πολλά αποδομούνται και μεταβάλλονται ανησυχητικά, ένα ορόσημο, ένα σημείο αναφοράς, ένα κρίκο ενότητας, συνοχής και δυνάμεως του Λαού μας.

Τέλος, από την Ιερά Σύνοδο τονίζεται εμφαντικά προς κάθε κατεύθυνση ότι ο μοναδικός χαρακτήρας της Κυριακάτικης αργίας, με την πολλαπλή σημασία, αξία και σημασιολογία του, δεν πρέπει να παρασαλευθεί για κανένα απολύτως λόγο. Μιά αντίθετη απόφαση θα δώσει ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στον πολύπαθο και δοκιμαζόμενο λαό μας, ο οποίος δεν αντέχει άλλες πιέσεις και ταλαιπωρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου