Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ...Ε[ΙΣΚΟΠΩΝ...ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΝΤΑΙ ..ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ!

Ο ΠΟΛΥΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ... ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΠΑΥΛΟ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ...ΠΑΥΛΑΚΙ!

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: Ο ΠΑΠΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ...ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Δεν είναι κακόν οι δεσποτάδες να έχουν αντιθέσεις... ιδεολογικού πολιτικού περιεχομένου! Ίσα -ίσα είναι εξαιρετικά επωφελείς και επαγωγικές. Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος είναι γνωστός αγωνιστής ιερωμένος και συχνά βαράει στο σταυρό. Υπεράνω πάσης υποψίας η ηθική του .Όμως και εντός των κόλπων της εκκλησίας-λίαν κακώς- επισημαίνονται και κομματικές τάσεις ...δεξιόστροφων κι αριστερών αποκλίσεων.. από μέρους Ιεραρχών, όπως προ ολίγων μηνών είδαμε  μετά θλίψεως Ιεράρχες...(5-6 το πολύ)  να στρέφονται κατά ενός λεγόμενου κατά την λεκτική της Αριστεράς, ακροδεξιού κόμμα...εννοούμε τη Χρυσή αυγή! Επισημάναμε εγκαίρως τον άτοπον τέτοιων δηλώσεων  αφρόνων ιεραρχών. Σήμερα έχουμε μια άγρια αντιθετικότητα μεταξύ του Αμβροσίου Καλαβρύτων ..και Παύλου Σισανίου... Δείτε και βγάλτε συμπεράσματα... αν συλλογάστε βεβαίως!

Ο ΠΑΥΛΑΚΗΣ...ΣΙΣΑΝΙΟΥ!

Την ανταπάντηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων προκάλεσε η απάντηση του Μητροπολίτη Σισανίου σε προηγούμενη δημόσια τοποθέτηση του κ.Αμβροσίου που χαρακτήριζε «αριστερόστροφες» τις απόψεις του κ.Παύλου. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας απαντά στην τοποθέτηση του Μητροπολίτη Παύλου - όπως αυτή διατυπώνεται σε επιστολή  που έφερε στη δημοσιότητα το Amen.gr
Ακολουθεί, το κείμενο της ανακοίνωσης της Μητρόπολης Καλαβρύτων:
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος, αναφερόμενος στις Δηλώσεις του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου κ. Παύλου, όπως είδαν το φως της δημοσιότητος από την ηλεκτρονική εφημερίδα “Amen.gr” εδήλωσε τα εξῆς:
«Διακόπτουμε την ένεκα του θέρους σιωπή μας για να απαντήσουμε στις Δηλώσεις του αγαπητού εν Χριστώ Αδελφού μας Σεβ. κ. Παύλου, Δηλώσεις, οι οποίες Τον εκθέτουν κατά τρόπο τραγικό και ανεπανόρθωτο στο Πλήρωμα της Εκκλησίας. Θα σημειώσουμε εδώ μερικά τραγικά λάθη και ατοπήματα γλώσσης, διά των οποίων φανερώνεται η αφιλάδελφος κατάσταση της ψυχής του.
1. Η υπεροχή της χριστιανικής συμπεριφοράς καταδεικνύεται και συγχρόνως αποδεικνύεται, από το γεγονός, ότι οσάκις διαφωνούμε σε κάτι ή με κάποιον, απαντάμε μεν αλλά ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΒΡΙΖΟΥΜΕ! Δυστυχώς ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου κ. Παύλος περιεπλάκη στα δίχτυα του πάθους και κατέστη υβριστής μας! Δεν σεβάσθηκε ούτε τα πρεσβεία της χειροτονίας μας, ούτε την ηλικία μας, ούτε και την ταπεινήν εν τη Εκκλησία προσφοράν μας! Από την μακροσκελέστατη απάντησή του σταχυολογούμε δικές του λέξεις παραπικρασμού εναντίον μας, οι οποίες τον εκθέτουν:
  • «Μια αήθης, αναίτια και απροσδόκητη επίθεση ......»
  • «Γνωρίζω καλά ότι η επίθεση αυτή είναι σχεδιασμένη από καιρό....»
  • «Δεν φανταζόμουνα ειλικρινά, ότι θα εόρταζε την επέ-τειο της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του κάνοντας σπονδή στην Χρυσή Αυγή....»
  • «Λίαν βραδυφλεγής η έκρηξή του και ολίγον προβοκα-τόρικη......»
  • «Αλλ΄έρχεται ώρα εν η, πας ο αποκτείνας ημάς δόξη λατρείαν προσφέρειν τω Θεώ».......»

  • Σχόλιο: Ε! όχι δά, Σεβασμιώτατε! Δεν είμαστε και δολοφόνοι! 
  • «Αν μπορείς μιαν αλήθεια που λές να την βλέπεις να γίνεται για ανόητους παγίδα».

  • Σχόλιο: Σας ευχαριστώ, Σεβασμιώτατε. Είμεθα λοιπόν και .....ανόητος!!!!

  • «Θέλω να πώ στον σεβ. Καλαβρύτων....ότι .....Αριστερούληδες Ιεράρχες υπάρχουν στην κακότητα της καρδίας τους»!
  • Σχόλιο: Κι’ εμείς, Σεβασμιώτατε, θα θέλαμε να σημειώσουμε σε αντίθεση προς την κακότητα της καρδίας μας την καλωσύνη (;) της καρδίας Σας.....
  • Το κορύφωμα της πτώσεως και της ψυχικής καταπτώσεως ενός οργισμένου Ιεράρχη φαίνεται στην παρακάτω διακήρυξη: «Δεν πρόκειται να υπερασπισθώ τον εαυτό μου απέναντι σε κανέναν ανεγκέφαλο».

  • Εδώ βάζουμε εμείς μερικά θαυμαστικά !!!!!!!!!! Παραπάνω μας είπε «ανόητο», τώρα μας ....αναβαθμίζει σε ανεγκέφαλο
Να, λοιπόν, ότι παρά την διακήρυξή Σας, Σεβασμιώτατε Αδελφέ, ότι δεν πρόκειται να ασχοληθήτε με κανένα ανεγκέφαλο, τελικά καί ασχολείσθε και μακρυγορείτε και υβρίζετε! Άρα ή ψεύδεσθε ή παραλογίζεσθε....Απαντάτε, δυστυχώς, σε κάποιον ανεγκέφαλο Αδελφό σας! Απαντάτε δε με περισσήν κακότητα! Γι’ αυτό ακριβώς και έχετε εκπέσει πλέον από την συνείδησή μας, έχετε απωλέσει το αναγκαίο για Ιεράρχη πνευματικό ύψος!

Επειδή, λοιπόν, τα “scripta manent”, δηλ. τα γραπτά μένουν  και είναι αδιάψευστοι μάρτυρες, εμείς αντί άλλης απαντήσεως  θα παραθέσουμε εδώ το επίμαχο κείμενο από το προσωπικό μας blog, όπως δημοσιεύθηκε στις  17 Ιουλίου 2013.
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ
Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΝ ΤΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

__________Ο αγαπητός μας εν Χριστώ Αδελφός, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος τώρα τελευταία έχει πυκνώσει τις εμ-φανίσεις του στα ΜΜΕ, απ΄όπου ευκαίρως-ακαίρως προβάλλει τις αρι-στερόστροφες απόψεις του. Τις αναπτύσσει συνήθως με ένα υπεροπτικό μάλλον ύφος,  το οποίον  βέβαια, κατά την γνώμη μας,  δεν ταιριάζει σε Ορθόδοξο Ιεράρχη.

_________Ο βαθύς γνώστης της Θεολογικής γνώσεως καί λιπαρός μελε-τητής της Αγίας Γραφής, αδικημένος καταφώρως από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος έχει διατυπώσει σοβαρές επι-φυλάξεις ως πρός τήν ορθότητα μερικών απόψεων του Σεβ. Σισανίου κ. Παύλου.
__________Με γνώμονα την αναζήτηση της αληθείας και με την ελπίδα, ότι το κριτικό κείμενο του κ. Νικ. Σωτηροπούλου μπορεί να δώσει στον μνημονευθέντα Ιεράρχη μιά ευκαιρία αναθεωρήσεως μερικών εσφαλ-μένων αντιλήψεών του, με προσωπική μας πρωτοβουλία, μεταφέρουμε στον ιστότοπό μας το άρθρο αυτό με πάθος για την αλήθεια! Δεν ξεχνά-με το γεγονός, ότι ο Σεβ. Σισανίου κ. Παύλος με πολλή περιφρόνηση έχει εκφρασθή για το ταπεινό πρόσωπό μας! Ωμίλησε "για ακύρωση της πί-στεώς μας"!!!! ΄Εμείς σήμερα εφαρμόζουμε το αρχαίο ρητό: "δίδου σοφώ αφορμήν και σοφώτερος έσται". Αγαπάμε  τον λόγιο και σεμνό Ιεράρχη, ό οποίος, μεθυσμένος από την "δόξα" των ΜΜΕ, τώρα τελευταία αστό-χησε, αναπτύσσοντας τις απόψεις του. 
Αίγιον, 17 Ιουλίου 2013

Επέτειος της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας μας + 17.07.1963
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Προκαλώ κάθε καλόπιστο αναγνώστη να αναγνώσει προσεκτικά το παραπάνω κείμενό μας και να απαντήσει στο ερώτημα: τα παραπάνω δικά μας λόγια δικαιολογούν την εναντίον μας έκρηξη του Σεβ. Σισανίου κ. Παύλου; Η διατύπωση «αριστερόστροφες απόψεις» συνιστά κρίσιν! Δεν αποτελεί ύβριν! Τα συμπεράσματα δικά σας.

2. Ας προσεγγίσουμε τώρα μίαν άλλην πτυχήν. Ο Σεβ. κ. Παύλος, αντιμετωπίζοντας τις απόψεις του κ. Νικ. Σωτηροπούλου, στρέφεται εναντίον μας! Αυτό όμως είναι και άδικο και παράλογο! Κατ αρχήν ο κ. Νικ. Σωτηρόπουλος είναι ένας εμβριθής Θεολόγος! Δεν είναι ένας από τους πολλούς αθεολόγητους θεολόγους ως ο υποσημειούμενος και πολλοί άλλοι ενδεχομένως. Ο λόγος του είναι θεμελιωμένος. Αντί λοιπόν ο Σεβασμιώτατος Σισανίου να προσπαθήσει να τον αντιμετωπίσει με τον δικό του πειστικό ανατρεπτικό λόγο, επιχειρεί να τον ταπεινώσει, αναφερόμενος σε εσωτερικά ζητήματα και διενέξεις της ιεραποστολικής Αδελφότητος στην οποία ο κ. Σωτηρὀπουλος είχε εντάξει κάποτε τον εαυτόν του! Ώ!, της μεγαλοκαρδίας Σας, Σεβασμιώτατε! δηλ. της μικροψυχίας Σας, ήθελα να γράψω! 
3. Στις εναντίον μας επικρίσεις του ο Σεβ. Σισανίου κ. Παύλος μας κατηγορεί, μας υβρίζει και, ψευδόμενος,  μας συκοφαντεί! Ιδού η απόδειξη, τα λόγια του:
Ο Σεβ. Καλαβρύτων τον τελευταίο καιρό, και ιδιαιτέρως από το Συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» με κατηγορεί για αριστερόστροφες απόψεις και ακόμη καθαρώτερα για αριστερό και μάλιστα με κόκκινη δική του υπογράμμιση. Στην αρχή με εξέπληξε, σήμερα πλέον δεν με εκπλήσσει και ιδιαίτερα μετά τον τρόπο πού μεταχειρίσθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαρωνείας κ. Παντελεήμονα. Τον νέον αυτόν Ιεράρχη τον διέσυρε πανορθοδόξως μέσω της ιστοσελίδας του καί τον κατήγγειλε στην Ιερά Σύνοδο, ότι στην εθιμοτυπική επίσκεψη του στον Μουφτή της Κομοτηνής του πρόσφερε ως δώρο ένα Κοράνιο. Ουδέν ψευδέστερον τούτου. Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας πρόσφερε μόνον το αναμνηστικό της Ενθρονίσεως του.

Έμεινε άφωνος ο νέος Μητροπολίτης από την αήθη αυτή επίθεση. Ο πνευματικός του πατέρας Μητροπολίτης Ξάνθης ενημέρωσε τον Σεβ. Καλαβρύτων διά το αναληθές της καταγγελίας, αλλά ούτος εσιώπησε. Δέν διόρθωσε το σφάλμα του, δεν διεκήρυξε το λάθος του, δεν ομολόγησε από την ιστοσελίδα του την πλάνη του, δέν απεκατέστησε τόν διασυρθέντα νέο Μητροπολίτη. Και προφανώς «εν καθαρώ τω μαρτυρίω της συνειδήσεως του» συνέχισε τήν Αρχιερατική του διακονία. Τί να περιμένω λοιπόν εγώ διά τον εαυτό μου πού τόλμησα και έθιξα τα όσια καί τα ιερά, δηλαδή τά ανόσια και τα ανίερα της Χρυσής Αυγής, αυτής της «γλυκειάς ελπίδας» του Μητροπολίτου Καλαβρύτων.

Να τώρα η αληθινή αλήθεια! Στην ανάρτηση της 23ης Απριλίου ε.έ. καταχωρίσθηκε αμέσως η ακόλουθος περικοπή:
Η ΕΙΔΗΣΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ!
Το βράδυ της Πέμπτης 18ης Απριλίου ε.έ. δεχθήκαμε μια τηλεφωνική κλήση από τον πολυ-αγαπητό μας Αδελφό Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, ο οποίος μας πληροφόρησε, ότι ο Μητροπολίτης Μαρωνείας ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΔΩΡΟ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ στο Μουφτή της Κομοτηνής! Αντιθέτως ο Μουφτής προσέ-φερε το Κοράνιο ως δώρο στον νέο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα και έτσι πρέπει να αναγνωσθή η σχετική φωτογραφία.
Μετά χαράς αποδεχθήκαμε την διευκρίνηση αυτή και την παραθέτουμε προς ενημέρωση των αναγνωστών μας.

Πλήν όμως ο τρόπος της διορθώσεως-διαψεύσεως δεν μας ικανοποιεί, καθ' όσον προέρχεται από τρίτο πρόσωπο. Γι αυτό λοιπόν στον Σεβ. Ξάνθης απαντήσαμε, ότι αποδεχόμεθα την διευκρίνηση, αλλά παρά ταύτα δεν μπορούμε να αποσύρουμε την διαμαρτυρία μας προς την Ιερά Σύνοδο, ούτε και το κείμενο αυτής της αναρτήσεως στο Blog, αφού δεν υπάρχει κάποια γραπτή διάψευση από μέρους του θιγομένου Μητροπολίτου. Έτσι, δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην ανάρτηση του κειμένου μας, πολλώ μάλλον αφού η ουσία του θέματος υφίσταται. Υφίσταται, διότι υπεροχικά της Ορθοδόξου Εκκλησίας Πρόσωπα διέπραξαν αυτήν την ιεροσυλία. Η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει να τοποθετηθή επί του θιγομένου θέματος.

+ Ο Κ &Αι. Αμβρόσιος
Συμπέρασμα: Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτυρων;
Σεβ. Σισανίου κ. Παύλε, ΔΕΝ ορθοτομείτε τον λόγον της αληθείας! Ψεύδεσθε και, ψευδόμενος, μας συκοφαντείτε! Κυριευμένος από εμπάθειαν δεν βλέπετε μπροστά Σας, ή μάλλον βλέπετε συνεχώς εφιάλτες! Προσέξτε λιγάκι!  Σας υπενθυμίζω την παροιμίαν: «Όποιος θέλει το καλό μου, με κάνει και κλαίω! Όποιος θέλει το κακό μου με κάνει και γελάω!»

4. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ.
Ο Σεβ. Σισανίου στο κείμενό του αναφέρεται, ουχί άπαξ, σε κείμενα του ιερού Ευαγγελίου και υπερασπίζεται εαυτόν δια τον ευαγγελικόν του λόγον. Ισχυρίζεται, ότι «βρίσκεται στον καθαρό ευαγγελικό δρόμο»! Ομιλεί όμως επιλεκτικά και επιλέγει όσα αγιογραφικά χωρία τον συμφέρουν! Ανεβίβασε μάλιστα τον εαυτόν του σε Μάρτυρα της Ορθοδοξίας, επικαλεσθείς τό χωρίον «πάς ο αποκτείνας ημάς.....»!
Ας μας επιτρέψει, λοιπόν, να του υπενθυμίσουμε και μερικά άλλα αγιογραφικά χωρία, τα οποία φαίνεται να παραθεωρεί και να παρακάμπτει! Ο Κύριος μας στους ανά τους αιώνες Μαθητές του συνέστησε: «Όστις σε ραπίσει επί την δεξιάν σιαγόνα, στρέψον αυτώ καί την άλλην» (Ματθ. Ε,39). Δεν είπε «υβρίστε τον, προπηλακίστε τον, ξεφτιλείστε τον»!
Ο Κύριός μας επίσης είπε: «Μακάριοι εστέ, όταν ονειδίσωσιν υμάς οι άνθρωποι....και είπωσι παν πονηρόν ρήμα καθ’ υμών, ψευδόμενοι, ένεκεν εμού...» (Ματθ. ε΄, 11). Είχεν ο Σεβ. κ. Παύλος μια ευκαιρία να δοξασθή από τον Κύριο της δόξης και την έχασε!
Ο Κύριός μας επίσης είπε: «Εγώ δε λέγω υμίν, αγαπάτε τους εχθρούς υμών, ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς και προσεύχεσθε υπέρ των επηρεαζόντων υμάς και διωκόντων υμάς» (Ματθ.ε΄44). Ο Σεβ. Σισανίου ουδέποτε ανέγνωσε τα λόγια αυτά!
Σεβασμιώτατε εν Χριστώ Αδελφέ,
Είχετε μίαν ευκαιρίαν να επιδείξετε χριστιανικό ήθος, αλλά –φεύ-απωλέσατε το βραβείο. Εκ των πραγμάτων ανεδείχθητε «ανθρωπάκι»! Καιρός, λοιπόν, να ανασυγκροτηθείτε και να αποκτήσετε ύψος πνευματικόν! Ταπεινωθείτε ολίγον.
Απαλλαγείτε από το σύνδρομο της Χρυσής Αυγής. Δείτε και τις στραβομάρες των αριστερών! Εδίωξαν την Ορθόδοξη πίστη, προπηλάκισαν τους κληρικούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας, οδήγησαν στον μαρτυρικό θάνατο πιστούς ανθρώπους, ανέδειξαν Νεομάρτυρες.  Θυμηθείτε τον Άγιο Λουκά, τον ιατρό και Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας. Η ζωή Του θα σας διδάξει. Εμείς δεν είμαστε υπερασπιστές της Χρυσής Αυγής!
Αμφιβάλλετε; Ιδού η απόδειξη, οι Δηλώσεις μας: 
 .......Ένεκα της θέσεώς μου ως Επίσκοπος, δεν έχω το δικαίωμα να ανήκω σε κάποιο πολιτικό Κόμμα ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος, ήτοι από την άκρα αριστερά έως και την άκρα δεξιά! Τούτο δε, διότι ο Επίσκοπος είναι πνευματικός  πατήρ όλων, ανεξαιρέτως όλων, και πρέπει να είναι  προσιτός σε όλους, γι’ αυτό δε αχρωμάτιστος και συνεπώς ακομμάτιστος! Πολλοί κατά καιρούς μας έβαλαν ετικέτες, εμείς όμως ουδέποτε προέβημεν σε συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου, και μάλιστα κατά τη  διάρκεια προεκλογικών αναμετρήσεων».
Και πάλιν έχουμε δηλώσει:
.........Δεν θα μεταβώ στα Εγκαίνια (ενν. των Γραφείων της Χ. Α.) και για ένα πρόσθετο λόγο. Διότι μερικές άστοχες ενέργειες Μελών της Χρυσής Αυγής δίδουν προς τα έξω την εντύπωση, ότι αποτελούν προέκταση του Χιτλερισμού. Σε άλλους πάλι δίδουν το δικαίωμα να τους κατηγορούν «ότι αποτελούν ένα θηρίο, που εκτρέφεται μέσα στα σπλάχνα της Ελλάδος», καθώς κάποιος άλλος Αρχιερεύς διατύπωσε χθες. Σε κάποιους άλλους επίσης δίδουν το δικαίωμα να τους κατηγορούν, ότι  δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά Δωδεκαθεϊστές ή ο,τιδήποτε άλλο. Βεβαίως εμείς προσωπικά ούτε εγκρίνουμε, ούτε και αποδεχόμεθα όλα αυτά. Αλλά παρά ταύτα και οι παράγοντες της Χρυσής Αυγής πρέπει να προσέξουν. Αν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα μας, πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τον εν-θουσιασμό του νεοφώτιστου ή την μέθη από την εκλογική τους επιτυχία, πράγματα τα οποία τους οδηγούν σε λανθασμένες ενέργειες.......
Λοιπόν, Σεβασμιώτατε, ας μάθετε να σέβεσθε τους Αδελφούς σας και να ειρηνεύετε. Με το σημείωμά μας αυτό βάζουμε τελεία και παύλα στην μεταξύ μας λεκτική αντιπαλότητα! Σας συγχωρώ από βάθους καρδίας. «Μαράν αθά» (Α΄Κορ.16,22)».
Εκ της  Ιεράς Μητροπόλεως 
- See more at: http://www.amen.gr/article15121#sthash.Un1i4IP0.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου