Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΊΟΥ ΕΝ ...ΕΞΕΛΙΞΕΙ...

ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΥΔΗ ΤΗΣ INDEPENDENT ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ:"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΩΦ"!

Τις τελευταίες ημέρες σας έχουμε παρουσιάσει αρκετά άρθρα σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Μονή Εσφιγμένου. Πώς όμως καλύπτουν τα συμβάντα τακυρίαρχα μέσα ενημέρωσης;

Άρθρο της Independent ξεκινά αναφέροντας ότι «οι μοναχοί που αρνούνται να υπακούσουν σε διαταγή έξωσης πετούν βόμβες-μολότοφ κατά δικαστικών επιμελητών που επιχειρούσαν να εισέλθουν τη Δευτέρα το πρωί με εκσκαφείς σε μοναστήρι του Αγίου Όρους, στη Βόρεια Ελλάδα».

Οι ίδιοι οι μοναχοί, σύμφωνα με την Independent, αναφέρουν ότι βρίσκονται κλεισμένοι εντός των γραφείων των μοναστηριών τους στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές, για δώδεκα ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχουν βιντεοσκοπημένα πλάνα που δόθηκαν από τους μοναχούς προς την Independent, που δείχνουν τους δικαστικούς επιμελητές να διατάζουν την παραβίαση της εισόδου της Μονής με μπουλντόζες.

Σημείωση pentapostagma.gr: Οι «ανεξάρτητοι» και «αντικειμενικοί» ρεπόρτερ του Independent δεν ασχολήθηκαν βέβαια με το να δικαιολογήσουν τον τίτλο του άρθρου τους.. Ποιο ντοκουμέντο *(γνήσιο) αποδεικνύει ότι οι μοναχοί κρατούσαν βόμβες-μολότοφ;;
Ο Πάτερ Σάββας, ένας εκ των μοναχών που διαβιούν εντός της Μονής, δήλωσε τηλεφωνικώς προς την Independent ότι περίπου 20-25 άντρες προσπάθησαν τη Δευτέρα να γκρεμίσουν την πόρτα του μοναστηριού με ένα όχημα τεραστίων διαστάσεων..
“Τελούμε υπό πολιορκία: προσπαθούν να διαλύσουν το ηθικό μας, περιμένοντας υπομονετικά τη στιγμή που θα τελειώσουν τα αποθέματα τροφίμων μας – περιμένουμε την επόμενη μεγάλη κίνηση από μεριάς τους,”, δήλωσε ο Πάτερ Σάββας.

pentapostagma.gr

ΔΕΙΤΕ  ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΛΟΤΩΦ...

( Από Ανακοίνωση  των κανονικών μοναχών της περιπαπαθούς Μονής )

Οι Καρυές του Αγίου Όρους σήμερα, 29.7.13, έζησαν επίθεση με εκρηκτικά και μολότωφ. Εκατό μέτρα από τον πανίερο ναό του Πρωτάτου καί την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους οι καταληψίες των κτηρίων της Μονής μας αρνήθηκαν την παράδοση του κατειλημμένου τμήματος του Αντιπροσωπείου των Καρυών σε δικαστικό επιμελητή που ήλθε να εκτελέσει τελεσίδικη δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων και του έριξαν τρείς μολότωφ και έναν εκρηκτικό μηχανισμό.
Η μέρα πέρασε αναμένοντας αστυνομικές ενισχύσεις οι οποίες τελικά ίσως και να μην επαρκούν για την απλή φύλαξή μας.
Απευθύνουμε έκκληση προς όλους και πρό πάντων προς την ευνομούμενη Πολιτεία. Επιτέλους καταλάβετέ το. Κινδυνεύουμε. Δεν γνωρίζουμε πώς θα ξημερώσει η αυριανή μέρα με φανατικούς κατόχους εκρηκτικών σε επαφή με τον τόπο της κατοικίας μας. Ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης ζήτησε εξ όσων πληροφορούμαστε την σύλληψη των υπαιτίων. Θα ακούσει κανείς, έστω τον Εισαγγελέα; Πρέπει να θρηνήσει το Άγιον Όρος θύματα για να κινητοποιηθεί η Πολιτεία; 
 http://www.amen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου