Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΗΘΕΛΕ ΛΕΕΙ, ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑ-ΡΟΚΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΗΣ...ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΚΟΨΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ...ΑΙΡΕΤΙΚΟ! ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ο π.Νεκτάριος; Χαζομάρες!

Αρχιμ. Νεκτάριος: ''Αφού είμαι αιρετικός, γιατί δεν με στείλατε στα δικαστήρια;''

moulats
Του Αιμίλιου Πολυγένη
Απαντήσεις για να αποκαταστήσει, όπως λέει, περισσότερο την αλήθεια για τα όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό του στην τελευταία ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος δίνει ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης με επιστολή που απευθύνει στην Ιερά Σύνοδο και όλους τους ιεράρχες.
Στην επιστολή του ο αρχιμανδρίτης δίνει απαντήσεις στα επιχειρήματα του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, βάσει των οποίων δεν εγκρίθηκε από το σώμα της ιεραρχίας η εγγραφή του στον κατάλογο των προς αρχιερατεία κληρικών.

Ο π. Νεκτάριος διευκρινίζει πως το ζητούμενο είναι η αποκατάσταση του ονόματός του και όχι η εγγραφή του στον κατάλογο.
Τονίζει πως διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Μητροπολίτη Φωκίδος Αθηναγόρα και πως ο Μητροπολίτης Ηλείας έπεσε θύμα παραπληροφόρησης από συγκεκριμένο κληρικό.
Επισυνάπτει κιόλας επιστολές του Μητροπολίτη Φωκίδος και συνεντεύξεις του που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του και τη διαχρονική άριστη σχέση του συγκεκριμένου κληρικού με τον ποιμενάρχη του.
Ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος στην επιστολή του αναφέρεται στα όσα του προσάπτουν περί αιρετικού και ειδωλολάτρη διότι υποστήριξε όσους, αρχιερείς και λαϊκούς, τάσσονταν υπέρ της αγιοποίησης του μοναχού Παππουλάκου.
Αναρωτιέται ακόμη πως εφόσον συντρέχουν όλοι αυτοί οι λόγοι και κατηγορείται ως αιρετικός και ειδωλολάτρης, δεν παραπέμπεται με τις ίδιες κατηγορίες σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.
Τέλος, στην επιστολή ο π. Νεκτάριος δίνει εξηγήσεις για όσα του απέδωσαν, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνόδου της ιεραρχίας, οι Σεβασμιώτατοι Καλαβρύτων Αμβρόσιος και Τρίκκης Αλέξιος, ενώ υποστηρίζει πως οι "παπαροκάδες'' ήταν ένας τρόπος προσέγγισης της νεολαίας από την Εκκλησία, κίνηση που είχε και την ευλογία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου