Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΑΞΙΟΣ...ΠΑΝΑΞΙΟΣ

Χειροτονήθηκε ο νέος βοηθός Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου ο κ. Μακάριος Γρινιεζάκης


*** Και μια διευκρίνιση..


Χειροτονήθηκε ο νέος βοηθός Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου Μακάριος Γρινιεζάκης


Βοηθός Επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριάρχη χειροτονήθηκε σήμερα ο Ηρακλειώτης, Μακάριος Γρινιεζάκης, μέχρι τώρα διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Κρήτης και διδάκτωρ της Ιατρικής.
Ο νέος Επίσκοπος, που εξελέγη από τη σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, χειροτονήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και θα αναλάβει καθήκοντα στην εκκλησία της Εσθονίας.

Ο νέος Επίσκοπος γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Μεταπτυχιακές σπουδές πραγματοποίησε στον τομέα της Χριστιανικής Ηθικής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (Master of Sacred Theology), στον τομέα της Ιστορίας των Επιστημών της Σχολής Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου του Harvard (Master of Arts), στον τομέα της Βιοηθικής της Σχολής Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου του Monach (Master of Bioethics) και στον τομέα της Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν. Η διδακτορική του διατριβή εγκρίθηκε με βαθμό «Άριστα» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2003.
Έγινε μοναχός και διάκονος το 1993, πρεσβύτερος το 1997 και αρχιμανδρίτης το 1998 στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη. Υπηρέτησε ως διάκονος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου, ως εφημέριος στην ενορία Αγίου Νικολάου Χαρασού και στην ιστορική κοινότητα του Αγίου Γεωργίου Southbridge των Η.Π.Α.
Δίδαξε τα μαθήματα Θεολογίας και Βιοηθικής στο Ελληνικό Κολλέγιο και στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, ενώ από το 2002 μέχρι και σήμερα διδάσκει το μάθημα της Ιατρικής Δεοντολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και το μάθημα της Χριστιανικής Ηθικής στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης.
Σήμερα είναι ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής της Εκκλησίας Κρήτης επί των θεμάτων βιοηθικής και συγχρόνου προβληματισμού, ενώ παράλληλα συγγράφει επιστημονικά άρθρα, μελέτες και βιβλία.
Ο νέος Επίσκοπος κ. Μακάριος Γρινιεζάκης, είναι εξαιρετικά πεπαιδευμένος-φαίνεται από το άνω  σύντομο βιογραφικό του, και εκ των παλαιών φίλων της ιστοσελίδας μας, αφού συχνά μας ενημερώνει για όσα συμβαίνουν στην Κρήτη. Μόνο που αυτή τη φορά στην πρόσκληση της χειροτονίας του... "παρέλειψε" να μας .πει  ..ποιός Μακάριος χειροτονείται. Το καταλάβαμε και ιδού το ρεπορτάζ όπως το ανακαλύψαμε στην http://www.orthodoxia.info/
Να είσαι πάντα ΑΞΙΟΣ Θεοφιλέστατε! Και να μην μας ξεχνάς εκεί που θα είσαι.

ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ
Μια φίλη, η κ. Τασούλα Σάδου που επικοινωνεί τακτικά μαζί μας και καλώς πράττει μας έστειλε το πιο κάτω διευκρινιστικό, για ένα ποίημα που δημοσιεύσαμε προ ημερών και νομίσαμε ΄'οτι ήταν δικό της. Δεν πειράζει μικρό το κακό.

ΤΑΣΟΥΛΑ ΣΑΔΟΥ
 ΣΥΓΝΩΜΗ  ΑΛΛΑ  ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΔΙΚΟ ΜΟΥ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ  ΑΛΛΑ  ΤΟΥ  .....ΑΝΘΙΜΟΥ  Β΄  ΑΥΤΟΣ  ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ    ΟΠΟΥ  ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ  ΜΑΖΙ ΜΕ  ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ  ΤΟΥ  ΑΥΤΟ  ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ .  ΠΑΡΑΚΑΛΩ  ΝΑ  ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ  ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ  ΝΑ  ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ( ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΤΟΣΕΣ  ΑΛΛΕΣ)  ΓΙΑ  ΚΛΟΠΗ ......ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ  ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Υ.Γ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ  ΕΓΩ ΤΟ "ΤΑΛΕΝΤΟ"  ...ΑΛΛΟΙ  ΕΙΝΑΙ!!!!

Σημείωση δική μας: Φωνάξτε μας για μάρτυρες, αν σας κάνει μήνυση ο φιλόδικος Δεσπότης... Για το λάθος που λέτε βαρύνει εμάς  διότι από πουθενά δεν προκύπτει δικός σας ανάλογος ισχυρισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου