Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

OI ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ...ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΚΛΑΨΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ!

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ που μας έστειλαν!
8Η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας-Πολιτείας.

Υπό την προεδρία του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά και τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γεώργιου Κατρούγκαλου καθώς και στελεχών των αρμοδίων υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε η 8Η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας-Πολιτείας.
Εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ.Ευστάθιος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ.κ.Κλήμης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.κ. Αντώνιος και ο νομικός σύμβουλος κ.Θ.Παπαγεωργίου. Εκ μέρους της Εκκλησίας της Κρήτης συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός.
Κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων συμμετείχαν, επίσης, ο κ.Ι.Αμανατίδης ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με αρμοδιότητα τα ζητήματα θρησκευμάτων και η κα Σ.Ξουλίδου ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.
Κοινή θέση όλων των συμμετεχόντων ήταν η ανάγκη για ενότητα και προώθηση κοινών δράσεων προς όφελος του ελληνικού λαού. Η εκλογίκευση των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας αποτελεί ένα αναγκαίο βήμα ακριβώς για την εδραίωση μιας νέας εγκάρδιας σχέσης μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. Το βήμα αυτό θα είναι το αποτέλεσμα ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου μέσα σε ένα γόνιμο κλίμα το οποίο βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό αλλά και στην εμπιστοσύνη που δημιουργεί η επίλυση χρόνιων προβλημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τον χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, απάντησε σε δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, σχετικά με το χωρισμό εκκλησίας-κράτους.
«Παρακολουθούμε με σεβασμό τον Μακαριώτατο. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, πάνω από το εβδομήντα τοις εκατό των πολιτών, όπως καταγράφεται σε τελευταίες δημοσκοπήσεις, ζητεί να υπάρξει χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει διάλογο και όχι μονομερείς ενέργειες. Ο χωρισμός εκκλησίας-κράτους, θα αποδειχθεί χρήσιμος και για τα δυο μέρη, καθώς επίσης και επωφελής για το λαό. Είναι αυτονόητο ότι ο δημοκρατικός διάλογος δεν μπορεί να γίνει με όρους «μετανοίας».
Η χώρα αντιμετωπίζει κρίσιμα προβλήματα, όχι μόνον την οικονομική κρίση, αλλά και την ηθική-πολιτική απαξίωση. Η έξοδος απο τήν σύνθετη κρίση που ζούμε, προϋποθέτει μια νέα λαϊκή-δημοκρατική και έλλογη κουλτούρα αξιών, και το έμπρακτο προσωπικό-κοινωνικό παράδειγμα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου