Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΑΛΛΑ ΉΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ ΠΙΣΤΙΚΟΣ

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις


Σάββατο, 23 Μαΐου 2015 14:05

UPD:16:25

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δεν θα αφήσουμε στο απυρόβλητο όσους ποντάρουν στην αποτυχία της ενοποίησης, στη ρήξη. Όσους διακινούν σενάρια αποτυχίας».


Σαφές μήνυμα ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε «παράλογες απαιτήσεις» στο ΦΠΑ τα εργασιακά ή άλλο τομέα έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «αρχιτέκτονες των πιο αποτυχημένων προγράμματων που επιμένουν σε ακρότητες προκειμένου να μην δεχτούν το λάθος τους».

Απέρριψε τη χρήση της χρηματοδοτικής ασφυξίας ως μοχλό για την ανατροπή της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου και κάλεσε όσους θέλουν να συμβάλλουν για τη συμφωνία να το κάνουν αλλιώς να σιωπήσουν.
«Δεν ήταν εύκολη περίοδος για κανένα, δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται σε περίοδο που δεν έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα στην χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι επιλογή μας δεν συνάδει με τους κανόνες είναι απάραδεκτο ότι συμβαίνει» τόνισε ο Πρωθυπουργός
Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε ότι ενδεχομένως κάποιοι να πιστεύουν ότι είναι αποτελεσματική πρακτική για να υποχωρήσει η ελληνική πλευρά. Δεν είναι αποτελεσματική.
Ανέφερε δε ότι η ελληνική πλευρά ζητεί λύση βιώσιμη, μακράς πνοής «κι αυτός είναι ο λόγος που παρά τις πιέσεις και την ομοβροντία από μέσα ενημέρωσης η πλειοψηφία του λαού στηρίζει την κυβέρνηση. Μας στηρίζει για την ειλικρίνειά μας αλλά και γιατί γνώριζε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος».
«Για πρώτη φορά μία κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το συμφέρον του. Για πρώτη φορά στη διαπραγμάτευση υπάρχουν δύο πλευρές και όχι μία όπως συνέβαινε τοσα χρόνια» πρόσθεσε.
Υπογράμμισε δε ότι «είναι σε όλους γνωστό ότι με μοχλό την χρηματοδοτική ασφυξία επιχειρούν να ανατρέψουν την απόφαση της 20ης Φλεβάρη. Σεβόμαστε την απόφαση που υπογράψαμε το ίδιο περιμένουμε από το σύνολο των θεσμών και των εκπροσώπων τους.
Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις, στο ΦΠΑ στα εργασιακά ή άλλο τομέα. Οι αρχιτέκτονες των πιο αποτυχημένων προγράμματων επιμένουν σε ακρότητες προκειμένου να μην δεχτούν το λάθος τους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ


Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας  χαιρετάει τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κορωνάκη . 
Διεμήνυσε ότι η οικονομία δεν χρειάζεται μέτρα ύφεσης και σημείωσε ότι γίνονται υποχωρήσεις για μία συμφωνία και «απαιτούμε ανάλογο σεβασμό και υποχωρήσεις. Ήρθε η ώρα και για την Ευρώπη να κάνει τις αναγκαίες υποχωρήσεις».
«Θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης ενάντια στους μεγαλόσχημους που παραδίδουν μαθήματα ηθικής. Οι δηλώσεις και η στάση ορισμένων αξιωματούχων το τελευταίο διάστημα δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην ίδια την Ευρώπη και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, υψώνουν νέες διαχωριστικές γραμμές εκεί που χρειάζεται διάλογος. Αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου