Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ..ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΘΕΜΑ... ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ... ΠΟΥ ΛΕΕΙ!

Η Ναταλία αναγεννά την Αλίκη, την πρώτη διεθνή Ελληνίδα καλλονή
Εδω νυφουλα!

Η ΜΙΣΣ ΥΦΗΛΙΟΣ ΑΛΙΚΗ ΔΙΠΛΑΡΑΚΟΥ
ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΟ ΑΒΑΤΟΝ
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ...  

ΤΟ ΑΒΑΤΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ –Η ΜΙΣ ΥΦΗΛΙΟΣ ΑΛΙΚΗ ΔΙΠΛΑΡΑΚΟΥ-Η…ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ- ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ…

Πληρωμένες απαντήσεις από τον συνεργάτη μας μοναχό. π.ΑΝΤΩΝΙΟ ( τον γνωστό συγγραφέα –ερασιτέχνη ,ερευνητή των βοτάνων)

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ, που έφθασε σε μας σχεδόν προχθές… ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ …2 ΕΤΩΝ…ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΑΤΟΝ ΤΟΥ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ.. Έχει ως εξής:


ΜΟΝΗ ΔΑΔΙΑΣ-ΝΕΑ] Νέο σχόλιο για το ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ..ΑΒΑΤΟΝ ....πβ noreply-comment@blogger.com

Φαίνεται ότι ο αναγνώστης (μάλλον αναγνώστρια)μας πρόσφατα θα διάβασε το ρεπορτάζ που γράψαμε στα 2013 για το ΑΒΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ.. και τα όσα αναφέρουμε για την όμορφη ΜΙΣ ΑΛΙΚΗ ΔΙΠΛΑΡΑΚΟΥ, που έσπασε το άβατον πανηγυρικά. Το σχετικό άρθρο μας βρίσκεται εδώ > http://monidadias-news.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5994.html..


Ο σχολιαστής μας.. για την ακρίβεια είναι μάλλον μοναχή… διότι όπως φαίνεται δεν επιθυμεί και απάντηση… Οι σχολιασμοί της δημοσιοποιήθηκαν αυτόματα μόλις στις 21.Ιουλίου 2015..Δείτε τι σχολιάζει:

Ο/Η πβ άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ..ΑΒΑΤΟΝ ...": (κι εδώ αν κάνετε ΚΛΙΚ... θα βρεθείτε στο παλαιό άρθρο μας.

Δέν ἔχετε προφανῶς ὑπόψη σας - σχετικά μέ τήν καταπάτηση τοῦ Ἀβάτου τοῦ Ἁγίου Ὄρους - ὅτι κάθε ἄλλο παρά «καλή τύχη» εἶχε ἡ δράστις Μίς Ἑλλάς, Ἀλίκη Διπλαράκου. Δεῖτε στό παρακάτω λίνκ τήν άλήθεια καί ἐφόσον ἐπιθυμεῖτε διορθώνετε. Ἡ Διπλαράκου ἀρρώστησε βαριά μετά τό ἀπερίσκεπτο διάβημά της, ἔτρεχε στά σανατόρια τῆς Ἑλβετίας χωρίς ἀποτέλεσμα καί μόνο μετά τήν ὑποδειγματική ἐπιστολή μετανοίας της, τόν Ὀκτώβριο τοῦ ‘30, πρός τούς Ἁγιορεῖτες (http://orthodoxigynaika.blogspot.com/2014/06/blog-post_26.html) βρῆκε πάλι τήν ὑγεία της. Ὡς ἀγαπητική παιδεία τῆς Παναγίας (ἡ ὁποία καί τήν θεράπευσε) λειτούργησε ἡ δοκιμασία τῆς ἀσθένειάς της, καί τά περί ...κατάρας πού δέν ἔπιασε εἶναι μᾶλλον νοσηρές ὑποθέσεις. Τό σχόλιό σας ἐπιεικῶς χωλαίνει.


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΜΑΣ …ΕΠΙ ΣΧΟΛΙΟΥ (της) ΤΟΥ ευγενούς αναγνώστη μας:

Δίνει μεγάλη έμφαση στην “κατάρα” των Αγιορειτών…Τη φυματίωση που προσεβλήθη η Διπλαράκου, την αποδίδει στην …κατάρα. Πιθανόν να έχει δίκαιο, αν και εμείς δεν πιστεύουμε στις ανθρώπινες κατάρες… Παραβλέπει ωστόσο ο αναγνώστης μας ένα μεγάλο γεγονός: Την εποχή εκείνη η Ευρώπη μαστίζονταν από τη φυματίωση, τη φθίση, σχεδόν δεν υπήρχε οικογένεια που να μην είχε έναν φθισικό….. Αυτή η “μόδα" κράτησε ίσαμε με τη δεκαετία του ΄50, μέχρις ότου ο Αγιος Φλέμινγκ και με την ελληνίδα γυναίκα του Αμαλία (μεταγενέστερα... Πασόκα) , ανακάλυψαν την Πενικιλίνη..Θα έχετε ασφαλώς ακουστά το Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ ..που δημιουργήθηκε περίπου τότε ακριβώς... για τη θεραπεία της φυματίωσης. Τα Ελβετικά σανατόρια δεν κάνουν φράγκο μπροστά στη ΣΩΤΗΡΙΑ ..και ξέρετε γιατί; Λόγω των μοναδικών κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στο Χολαργό κι ευρύτερα στον Υμηττό/.Οι Ελβετοί αυτό το ξέρανε κι όταν έβλεπαν ΄Ελληνα πελάτη στα σανατόριά τους του λέγαν娔Βρε χριστιανέ γιατί ήλθες εδώ; Πήγαινε στην Αθήνα, στο Σωτηρία και θα γιατρευτείς καλύτερα". 
Γιατί πρέπει συνεπώς να αποδώσουμε τη φυματίωση της ελληνίδας καλλονής στην κατάρα των αγιορειτών μοναχών; Γιατί πρέπει να δώσουμε τόση βαρύτητα στην κατάρα για μια νεανική αταξία; Η Διπλαράκου,αντίθετα με όσα ισχυρίζεται η αναγνώστριά μας, είχε μια ανέφελη κι ευτυχή ζωή μέχρι τα βαθειά γεράματα μας ..
Η Ναταλία αναγεννά την Αλίκη, την πρώτη διεθνή Ελληνίδα καλλονή
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ...ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟ ΜΝΗΜΕΊΟ ΤΗΣ!

΄Ηταν μάλιστα και LADY.. Διότι ο άντρας της διαπρεπής ΄Αγγλος διπλωμάτης ήταν SIR.. ! Αλλωστε, αλήθεια πως θα πήγαινε στα Ελβετικά πανάκριβα Σανατόρια η όμορφη Ελληνοπούλα. ..που υπέφερε από την κατάρα των Καλογήρων; Και δεν νομίζουμε ότι οι γέροντες έτριβαν τα χέρια τους από χαρά που προσβλήθηκε από φυματίωση, η “άτακτος” κορασίς και …πως δα “έπιασε” η κατάρα τους!! Δεν γίνονται αυτά αγαπητέ αναγνώστη. αναγνώστρια! Είναι νοσηρά και προσβάλλουν και το πνεύμα του μοναχισμού και την ανθρώπινη υπόστασή μας ως χριστιανών… Όταν την ίδια εποχή ολάκερο το Άγιον όρος χτυπιόταν από την ίδια νόσο, τη φυφατίωση; Τους καταράστηκε κανείς;  Αμάν πια!

Και για να το κάνω ακόμη πιο λιανό: Με την αρρώστια της Διπλάράκου, που επήλθε μετά την κατάρα, εις τι ωφελήθηκε το Αγ. Όρος, αποκαταστάθηκε κάποια αταξία, η και τάξη;Ικανοποιήθηκε ο εγωϊσμός ποιών αλήθεια;.. Μονάχα άνοων ζηλωτών που εκλαμβάνουν τον Θεό τους… ως τιμωρό κι εκδικητή.Μα τέτοια χάλια έχει ο Θεός μας;

Βεβαίως, όπως επισημαίνουμε και στο ρεπορτάζ… το άβατον του Όρους ισχύει προς εφευρέσεως του Χριστιανισμού και της βυζαντινής φάμπρικας του μοναχισμού. Τότε στην Αρχαιότητα , η άβατη περιοχή ήταν αποκλειστικά γυναικεία επικράτεια και ήταν αφιερωμένη στη Θεα Αρτέμιδα… Τότε απαγορεύονταν δια ροπάλου… η είσοδος στο ΄Αβατον των ανδρών…Σήμερα επειδή η επικράτεια ελέγχεται πάλι από γυναίκα ( ΠΑΝΑΓΙΑ).. το άβατον ισχύει μόνον για γυναίκες… και προβατίνες και όρνιθες!

Βεβαίως σήμερα μετά την “παλαβιάρα” Αλίκη Διπλαράκου ΜΙΣΣ ΥΦΗΛΙΟΣ ΗΤΑΝ κι όχι σκέτα ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ).. βγαίνουν στην πιάτσα μερικές κακάσκημες κυράτσες και ζητούν να καταργηθεί το Άβατον του Αγίου ΄Ορους… για λόγους δημοκρατικούς , ισότητας και της γιαγιάς τους το αγλάϊσμα!

--Και θα καταπατήσεις μωρή βλάχα τη δική μου δημοκρατία του να θέλω να είμαι μονάχος στο κονάκι μου, στο κελί μου;.Ε, άει πηδήξου μωρή… απήδηχτη!


Η φιλοσοφία του άβατου βρίσκεται σ΄αυτή ακριβώς τη λεπτομέρεια: Στο δικαίωμα του όποιου να ζει όπως αυτός επιθυμεί, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΟΥ! Εν προκειμένω να είναι μοναχός. Μονάχος του! ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΎΝ οι καλογεροι ΚΑΝΕΝΑΝ. Παρενοχλούνται όμως φορτικά για τον τρόπο που επέλεξαν να βιώνουν, από καρακάξες…κι ανέραστα θήλεα που …φασιστικά θέλουν αυτό το δικαίωμα να το εξαερώσουν. ..Να κάνουν και το Άγιο ΄Ορος σαν τη μούρη τους, όπως έφτιαξαν άλλωστε τόσο επιτυχώς ολάκερη την ανθρωπότητα…Κατά τα βίτσια τους!!…

Δεν νομίζω αυτό το ηλίθιο και μπάσταρδο καπρίτσιο των γυναικών ότι θα φτουρήσει κάποτε.. Και το άβατον αυτής της καθαγιασμένης πολιτείας, αυτό το ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΜΟΝΑΔΙΚΟ περβόλι της Παναγιάς θα μολυνθεί απ΄αυτά τα διαόλια με φουστάνια.
΄Ομως έχω μια φοβία… Επειδή αυτό το σΙνάφι των γύναιων αυτοπροσδιορίζεται δημοκρατικό και προοδευτικό… Κατά τον ίδιο τόνο, όπως η Τσιπρέϊκη αθεϊστικη παρέα της…προόδου, της αριστεράς και της κουκούλας. Αυτό με ανησυχεί… Διότι το ομορφόπαιδο ο Αλέξης, όπως υπογράφει τις συμφωνίες με τους λήσταρχους του ΄Εθνους μας, μπορεί να του κατέβει να υπογράψει και την κατάργηση του ΄Αβατου του Αγίου ΄Ορους!
Αυτό με ανησυχεί ειλικρινά, Όταν έχεις να κάνεις με ανεγκέφαλους και τραυματικούς ψυχικά-πνευματικά,ιδεοληπτικά... όλα πρέπει να τα περιμένεις. Εγώ ανησυχώ.. Όχι κι Αγιορείτες: Το ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ αυτοί το έχουν έτοιμο.. και τότε θα δείτε τις τσούπρες τσίπρες,λαζάνια, λαφαζάνια που θα τρέχουν να κρύβονται!


π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ: Σκήτη Θαβώρ… Δαδιας- Έβρου!, Συνεργάτης της Ιστοσελίδας MONIDADIAS-NEWS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου