Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Δεν ξερουμε...δεν καταλαβαίνουμε... πάντως το θέμα είναι σοβαρό.

ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ: "ΞΑΦΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ"!

Το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της έντυπης εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ μοιάζει πρωτοφανές στην ιστορία της χώρας. Δεν θυμόματε ποτέ στο παρελθόν εφημερίδα να απευθύνει τέτοιες βαρύτατες και ευθείες μομφές/κατηγορίες κατά του επικεφαλής της Ορθόδοξης Ελλαδικής Εκκλησίας. Σε μια εποχή που οι πολιτικοί έχουν απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και το σύνολο του πολιτικού συστήματος έχει  ταυτιστεί με την απάτη και τη λαμογιά, το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας δεν έχει να κρατηθεί από πουθενά αλλού ειμή μόνον από την...ίδια την Εκκλησία και τους ιεράρχες-ποιμένες της. Όταν όμως απευθύνονται δημόσιες καταγγελίες σε βάρος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ότι "ξαφρίζει τα παγκάρια των φτωχών για να τα δώσει στους μασόνους", τότε μόνον η απελπισία και η απόγνωση περιμένει τους Έλληνες!
Η εφημερίδα "δένει" το ρεπορτάζ με το θέμα που παρουσίασε προ ημερών ο Του Κώστα Ζαφειρίου και το ellaniapili.blogspot.gr το οποίο αναφέρεται στον «ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ ΤΩΝ ΝΑΪΤΩΝ
Διατηρώντας τις αποστάσεις και επιφυλάξεις μας, σας καλούμε να διαβάσετε το ρεπορτάζ και τα σχετικά στοιχεία που το συνοδεύουν:
Οι σχέσεις του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου με το Τάγμα των Ναϊτών χρονολογείται από το 2009 την εποχή που τιμήθηκε με τον Αστέρα του Τάγματος των Ναϊτών και του απενεμήθη το σχετικό Δίπλωμα καθώς και επιταγή 1.000 δολαρίων ως πρώτη δόση για τα έργα επισκευής του Καθεδρικού Ναού.
Αυτό διαβάζουμε σε δημοσίευμα του εντύπου «Ναϊτικά Νέα» (φωτο).
Μάλιστα στο ίδιο δημοσίευμα διαβάζουμε ότι ο μακαριώτατος έδωσε τον Νοέμβριο του 2009 εντολή στον μητροπολίτη Μαραθώνος κ. Μελίτωνα να παραστεί ως εκπρόσωπός του σε «Τελετή Περικοσμήσεως των Νέων Ιπποτών».
Διαβάζουμε λοιπόν στα Ναϊτικά Νέα (τεύχος 1-Ιανουάριος-Μάρτιος 2010), στην τέταρτη σελίδα (φωτο): (συνέχεια)
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ PATRIC E. REA ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.Κ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΤΟΝ Β”
1(15)
«Στις 27 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο Μέγας Διοικητής του Παγκοσμίου Τάγματος, Στρατηγός PATRIC E.REA, συνοδευόμενος από τον Μεγάλο Προκαθήμενο Σταμάτη Κοντογεώργη, τον Μεγάλο Καγκελάριο Δημήτριο Τζίμα, τον Διοικητή Αθηνών Στέλιο Κατσέλη και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Γεώργιο Παπαχρήστο, επισκέφθηκαν εθιμοτυπικώς τον Μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο τον Β”.»
Και παρακάτω διαβάζουμε:
«Ο Στρατηγός Μέγας Διοικητής ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για το Διεθνές Τάγμα των Ιπποτών του ναού των Ιεροσολύμων, το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί και ανεπτύχθη η σύσφιξη των σχέσεων των δύο πλευρών. Τέλος ο Στρατηγός Μέγας Διοικητής παρέδωσε στον Μακαριώτατο, το ποσό των 1.000 δολαρίων, σαν πρώτη δόση, για τη συμβολή του προσωπικά στα έργα επισκευής του Καθεδρικού Ναού Αθηνών.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Στρατηγό Μεγάλο Διοικητή για την ευγενική προσφορά. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το Τάγμα και έδωσε εντολή όπως κατά την Τελετή της Εθνικής Περικοσμήσεως των Νέων Ιπποτών την 28η Νοεμβρίου 2009, να παραστεί και τον εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Μαραθώνος κ.κ.ΜΕΛΙΤΩΝ.
Στη συνέχεια έγινε η απονομή του ΑΣΤΕΡΑ του ΤΑΓΜΑΤΟΣ από τον Στρατηγό Μεγάλο Διοικητή προς τον Μακαριώτατο και ανεγνώσθη το σχετικό ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ».
2(15)
3(9)
4(8)
5(5)
6(2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου