Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ο Καμμένος «δικαιολογεί» Σεραφείμ - Νέα επίθεση του Μητροπολίτη Πειραιώς στην κυβέρνηση

Ο Καμμένος «δικαιολογεί» Σεραφείμ -  Νέα επίθεση του Μητροπολίτη Πειραιώς στην κυβέρνηση

Φωτιές άναψαν στην κυβέρνηση τα Θεοφάνεια, καθώς από τη μια μεριά ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος δικαιολογεί τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και από την άλλη ο κ. Σεραφείμ, επιτίθεται εκ νέου στην κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ο κ. Καμμένος μιλώντας στον Αlpha989 είπε πως «αδικείται ο κ. Σεραφείμ. Η δική του φωνή μπορεί να είναι πιο σκληρή, πιο δυνατή, πιο ακραία μερικές φορές, όμως εδώ πρόκειται για απόφαση της ιεραρχίας. Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου μας δεσμεύουν όλους. Είμαι στο υπουργικό συμβούλιο αλλά είμαι και Έλληνας Ορθόδοξος».

Πρόσθεσε δε πως «η Εκκλησία δεν είναι ακραία ούτε ομοφοβική» και εκτίμησε πως «θα έπρεπε να προηγηθεί διάλογος για το θέμα πριν φτάσει στη Βουλή».
Ο υπουργός εθνικής άμυνας υπγράμμισε μάλιστα πως την πολύ καλή προσωπική σχέση που έχει ο ίδιος με τον Μητροπολίτη Πειραιώς.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μιλώντας στον Αlpha989, είπε πως «δεν μιλάμε για μία αμιγώς θρησκευτική τελετή αλλά για μία κρατική εορτή της ναυτιλίας».
«Αυτό το θεσμικό γεγονός και καθεστώς η σημερινή κυβέρνηση το διεμβόλισε κατά αήθη τρόπο. Απαγόρευσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τιμήσει αυτή την εορτή θεσμικά όπως δεκάδες έτη. Η κυβέρνηση εκδικήθηκε τη μητρόπολη,τον δήμο Πειραιώς,τη ναυτοσύνη,τον πρώτο πολίτη της χώρας», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου