Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ..ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ... ΚΑΙ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΩ Ο ΔΟΛΙΟΣ; ΝΑ ΠΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΤΣΑΓΑΚΙ ...ΜΕ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ,,, ΝΑ ΠΙΕΙΤΕ ΈΝΑ ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΤΟ ΠΟΥΡΝΟ... ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΙΣ ΟΞΕΙΔΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΈΧΕΤΕ ΜΈΣΑ ΣΑΣ... ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ! ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΩ;

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ...ΣΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΤΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ… & ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΘΜΑ.. 


  • ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΥΓΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html Στείλτε μας δικές σας απορίες ή και εμπειρίες
  • Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου


    ΄Οταν ξεκίνησα αυτή τη περιπέτεια με τα βότανα …για να κόψετε τα φάρματα της βιομηχανίας, είχα πει το εξής εφάμιλλο με το πιο πάνω του ΡΙΒΣ!

    “ Θεός μπορεί να μας έδιωξε από τον Παράδεισο, κατά πως λένε οι Γραφές, αλλά δεν του πήγαινε… ως πατήρ γαρ, να μας αφήσει τελείως ξυπόλυτους σ΄ αναμμένα κάρβουνα. Μας έστειλε στον πλανήτη γη σε έναν άλλο Παράδεισο, όπου υπάρχουν όλα τα καλούδια για την επιβίωση μας.”

    . Πορευτήκαμε έτσι για δεκάδες αιώνες… Αλλά κάπου στα τελευταία χρόνια αρχίσαμε τα τρελά μας.Πάντα τα κουβαλούσαμε αυτά , αλλά τα τελευταία χρόνια το παραξηλώσαμε. Τα θεία βότανα, που κρατούσαν γερή τη υγεία μας τα χούφτωσαν οι κερδοσκόποι φαρμακοβιομήχανοι και τα έκαναν χαπάκια που μοσχοπωλούνε…. Οι γιατροί μπέρδεψαν την αποστολή τους και τον Ιπποκράτη. Οι δε Φαρμακοποιοί –θαυματουργοί όντως και γνώστες των βοτάνων εξοντώθηκαν…μεταποιηθέντες σε μπακάληδες, πουλώντας τυποποιημένα σκευάσματα σε κάτι κουτάκια ή μπουκαλάκια… Πρώτα εκεί γύρω στα 1950 και αρκετά μετά ΜΟΝΟΙ τους οι φαρμακοποιοί, φτιάχνανε τα γιατροσόφια εκτελώντας τις συνταγές των γιατρών…΄Αλλωστε, το ξέρετε καλά, πως; το 85% των βιομηχανικών φαρμάκων στηρίζονται στα βότανα που μας παρέχει εν αφθονία ο καλός Θεούλης μέσα στη φύση-Παράδεισο ΓΗ που μας περιβάλλει.
    Σήμερα φίλοι διακονιάρηδες μου φέρανε μια φυλλάδα όπου υπήρχαν 2-3 βιβλία-ένθετα.( Ξέρουν το χούγι μου να ερευνώ τα βότανα και ό,τι πέσει στο μάτι τους μου το …σφυρίζουν)
    Το ένα από τα βιβλία αφορούσε τον “συνάδελφο” εν σχήματι, στάρ πλέον του Τύπου τον νεότευκτο ΄Αγιο Παϊσιο ενώ τα άλλα δύο ήταν για θέματα υγείας. Τό ένα μιλάει για το άσθμα και το άλλο για την Ανντιοξειδωτική …δίαιτα!
    Τα έψαξα και οι δυο συγγραφείς είναι ολοφάνερο πως είναι οπαδοί της φαρμακοβιομηχανίας και ξεπερνάνε τη βοτανοθεραπεία… κάνοντας πως δεν ξέρουν. Ειδικά αυτός που ασχολείται με το άσθμα σας στέλνει σούμπιτο στα σκευάσματα των φαρμακοβιομηχάνων!
    Κι όμως υπάρχουν σπουδαία βότανα που χτυπάνε κατακούτελα το άσθμα. ( θα σας τα παρουσιάσω πιο κάτω)
    Αυτός που ασχολείται με την αντιοξειδωτική δίαιτα.. μας παρουσιάζει τη διδακτορική του διατριβή…μια αβάσταχτη μελέτη που αμφιβάλλω αν θα διαβαστεί !… Τέλος πάντων κι ο άνθρωπος αυτός καταλήγει σ΄αυτά που εγώ φωνάζω και γράφω χρόνια τώρα: Όλες οι ασθένειές μας πηγάζουν από την οξείδωση του οργανισμού μας. Οι οξειδώσεις οφείλονται στην τροφή που ρίχνουμε άσκεπτα στο σκεμπέ μας…εκτός βέβαια των περιβαλλοντικών οξειδώσεων κι άλλων εξωγενών παραγόντων ..που λόγω συνθηκών βίου είναι δύσκολο να αποφύγουμε.. Η αιθαλομίχλη τα καυσαέρια μια και ζείτε σε μεγαλουπόλεις… είναι μια αναπόφευκτη οδύνη… που δυστυχώς η αποφυγή της είναι δύσκολος…Το κατανοώ!
    Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Η ΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΊΝΑ ΣΑΣ!
    Όλα τα αντιοξειδωτικά βότανα σας τα έχω παρουσιάσει ή για την ακρίβεια σας έχω παρουσιάσει όλα τα βότανα που δοκίμασα και πειραματίστηκα εγώ..
    Και τελικά ο συγγραφέας καταλήγει στα όσα εγώ καταγράφω εδώ…Επειδή δεν απορρίπτω τη μελέτη του (αν και δεν είναι τόσο fun με τα βότανα ) σας δίνω ακριβώς τη δική του λίστα με τα αντιοξειδωτικά βότανα, που καταπολεμούν τις; οξειδώσεις του οργανισμού μας ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕΙΝΗ ΥΓΕΙΑ ..προσθέτω εγώ:

    ΠΙΝΕΤΕ Η ΤΡΩΤΕ:

    -Κανέλα, ρίγανη, βασιλικό, μαϊντανό, πιπερόριζα( Τζίντζερ) ,μαντζουράνα, μέντα, άνηθο, θυμάρι, κακάο(πίνονται και ως τσάϊ) , σοκολάτα υγείας, αποξηραμένα φρούτα (αχλάδια, μήλα, δαμάσκηνα, σταφίδες,) ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια, πασατέμπος,
    Επίσης: βατόμουρα σύκα,κεράσια,πορτοκάλια ,βερίκοκα ,αβοκάντο ,μάγκνο, γκρέϊπφρουτ, αγκινάρες, λάχανα, μπρόκολο, παντζάρια,ραδίκια, σπανάκι,πατάτε....πιπεριές,ΣΚΟΡΔΟ,  κυρίως καφτερά αδιακρίτως…Τα καφτερά είναι κανόνι στην καταπολέμηση των οξειδώσεων.

    ΟΛΑ τα πιο πάνω είναι διατροφικοί θησαυροί…. ΕΙΝΑΙ ΒΟΜΒΕΣ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ

    Σημειώστε ακόμη και το λεμόνι.. πίνετε καθε πρωϊ μισό-ένα λεμόνι σε λίγο χλιαρό νερό…Καρατσεκαρισμένο κι αυτό.΄Οπως και το μέλι!

    Το θέμα είναι να θέλετε να αλλάξετε συνήθειες .. Βάλτε στο μενού σας όλα τα πιο πάνω εύγεστα και θα πάψετε να γογγάτε και να τρέχετε σε γιατρούς-πλασιέ ..που δεν καταλαβαίνουν από βότανα… αλλά προωθούν σταθερά τα σκευάσματα των φαρμακοβιομηχανιών… 
    ΄Ετσι για να πηγαίνουν τσάμπα ταξιδάκια στις Μπαχάμες ..σε δήθεν επιστημονικά συνέδρια!

    Δεν βλέπετε τι λαίλαπα έχει πέσει στα τελεβίζια με τα “κωλογόνα” –όπως το γράφω ..-και τα υαλουργικά… ΄Ενα σωρό έχουν λυσσάξει να σας πουλήσουν αντί 35-50 ευρώ υγρά για να πάψετε να πονάτε…ή να ανανεώσετε το πετσί σας (στη δημοτική κάνει δέρμα) Κι εσείς τρέχετε! Αφερίμ στην ευφυϊα σας!

    Μα τα έχω πεί:Δεκάδες βότανα υπάρχουν με καλογόνο … Σπανάκι, σέλινο, μπρόκολο κ.λ.π.Τέλος πάντων…

    Όλα αυτά είναι δύσκολα για σας; Χριστός και Κύριε!

    ΕΧΕΤΕ ΑΣΘΜΑ; ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ:

    Όχι δεν θα ασχοληθώ με το πόνημα του άλλου συγγραφέα.. Κάνει πως αγνοεί την ύπαρξη βοτάνων ... Δείτε όμως και τα συμπεράσματα δικά σας:

    Με αυτά τα βότανα θα καταπολεμήσετε το άσθμα

    Με αυτά τα βότανα θα καταπολεμήσετε το άσθμα

    Το άσθμα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση των αεραγωγών που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενα συμπτώματα, μεταβλητή στένωση των αεραγωγών και σπασμούς στους βρόγχους. Τα βασικά συμπτώματα του άσθματος είναι ο βήχας, η δύσπνοια και το αίσθημα σύσφιξης στο θώρακα.
    Εικάζεται ότι το άσθμα προκαλείται από ένα συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σταθερή αύξηση των πασχόντων εξαιτίας της ρύπανσης της ατμόσφαιρας.
    Εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή που θα ακολουθήσει κάποιος για την αντιμετώπιση του άσθματος, στο φαρμακείο της φύσης θα βρει μεγάλη ποικιλία βοτάνων που αναπτύσσουν αποχρεμπτική και αντιβηχική δράση και άλλα που πολεμούν τις λοιμώξεις των πνευμόνων, το άσθμα, τις φλεγμονές και άλλες συναφείς παθήσεις.
    Ευκάλυπτος
    Χρησιμοποιείται ενάντια στις φλεγμονές του αναπνευστικού συστήματος, καταπραΰνει τον βήχα, ρευστοποιεί τα φλέματα και καταπολεμά το άσθμα. Το αιθέριο έλαιο που περιέχεται στα φύλλα του, το ευκαλυπτέλαιο, αναπτύσσει αντιβιοτική δράση κατά των μολύνσεων του αναπνευστικού, ενώ χρησιμοποιείται και κατά της φυματίωσης. Εισπνοές ατμού (5-10 σταγόνες ευκαλυπτέλαιου σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό) βοηθούν στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της καταρροής, ενώ για την καταπολέμηση του βήχα συστήνονται εντριβές με διάλυμα στο στήθος.

    Πεύκο
    Έχει αποχρεμπτικές και αντικαταρροϊκές ιδιότητες που δρουν ευεργετικά στο αναπνευστικό σύστημα. Τα φρέσκα φύλλα του μαζί με τα αρσενικά άνθη του σε βραστό νερό αποτελούν σημαντικό ίαμα που όταν εισπνέεται ωφελεί σε περιπτώσεις βήχα, ιγμορίτιδας, βρογχίτιδας και κρυολογήματος.

    Θυμάρι
    Κατευναστικό στη βρογχίτιδα, τον κοκίτη και γενικά σε περιπτώσεις έντονου βήχα. Το θυμάρι, γνωστό από την αρχαιότητα για τις ιαματικές ιδιότητές του, είναι ένα φυτό με έντονη μυρωδιά, που περιέχει αιθέριο έλαιο (θυμέλαιο), στυπτικές και αντιβιοτικές ουσίες. Η θυμόλη που περιέχεται κατά 40% στο αιθέριο έλαιο του θυμαριού χρησιμοποιείται κατά των παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος σε γαργάρες και κατά της χρόνιας βρογχίτιδας, της φυματίωσης και του κοκίτη σε μορφή διαλύματος σε κομπρέσες.

    Ίνουλα ή Ελένιο
    Σπάνιο φυτό που μοιάζει με χοντρή μαργαρίτα και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα αναπνευστικά προβλήματα. Οι αντιβακτηριδιακές και αποχρεμπτικές της ιδιότητες την καθιστούν ιδανική για αναπνευστικά νοσήματα, όπως το άσθμα και οι πνευμονικές λοιμώξεις. Επίσης, από τη ρίζα της παρασκευάζονται φάρμακα για τη βρογχίτιδα και τη φυματίωση.

    Μολόχα
    Βοηθά στη ρευστοποίηση του φλέματος, ανακουφίζει από τον βήχα και καταπολεμά την καταρροή των βρόγχων. Σύμφωνα με τη βοτανολογία τα φύλλα της, τα οποία περιέχουν, μεταξύ άλλων, ίχνη από βιταμίνες Α, Β1, Β2 και C χορηγούνται σε περιπτώσεις καταρροών και φλεγμονών των αναπνευστικών οδών. Η κατανάλωση αρκετών φλιτζανιών αφεψήματος από τη ρίζα μολόχας ευνοεί τις αποχρέμψεις και καταπραΰνει τις φλογώσεις του αναπνευστικού συστήματος

    Γλυκόριζα
    Δρα ως μαλακτικό των πνευμόνων, αποχρεμπτικό και αντιφλεγμονώδες. Επίσης ελαττώνει τον βήχα και σύμφωνα με τους βοτανολόγους δρα ευεργετικά στο στήθος σε περιπτώσεις κρυολογήματος και πνευμονίας. Από τον χυμό της ρίζας του φυτού, ο οποίος ονομάζεται γιάμπολη, παρασκευάζονται οι μαύρες παστίλιες για τον λαιμό και το βήχα. Το γλυκοριζικό οξύ που περιέχεται στη γλυκόριζα είναι αντιφλεγμονώδες.

    Κρεμμύδι
    Έχει ευνοϊκή επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα και είναι πολύτιμο για το άσθμα, τη βρογχίτιδα και τη λαρυγγίτιδα. Στη λαϊκή ιατρική το κρεμμύδι χρησιμοποιείται κατά της φαρυγγίτιδας, ενώ θεωρείται φάρμακο για κάθε περίπτωση λόγω της μεγάλης θρεπτικής του αξίας.

    Λεβάντα
    Η λεβάντα έχει εξαιρετική αντιμικροβιακή δράση και θεωρείται ότι εξουδετερώνει τον πνευμονιόκοκκο, ενώ εισπνοές και εντριβή με το αιθέριο έλαιο που παράγει καταπολεμούν βήχα, άσθμα, βρογχίτιδα και λαρυγγίτιδα.

    Λεμονιά
    Ο χυμός του λεμονιού θεωρείται πολύτιμος για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, το βήχα και το άσθμα, ενώ οι γαργάρες με χυμό ανακουφίζουν από τον πονόλαιμο. Η σάρκα του περιέχει βιταμίνες Α, Β, C, D, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο κ.ά.

    Ροδιά
    Ο χυμός ροδιού είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος σε περιπτώσεις άσθματος, ενώ περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, C, Ε και G, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο, σίδηρο και άλλα μεταλλικά στοιχεία.

    Νεροκάρδαμο
    Αποτελεί φάρμακο κατά της βρογχίτιδας. Είναι διεγερτικό και αντιβηχικό και ως αποχρεμπτικό σε περιπτώσεις χρόνιου κατάρρου των πνευμόνων.



    Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/321875-me-afta-ta-votana-tha-katapolemisete-to-asthma#ixzz3wkxMDCU6

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου