Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016



Φθιώτιδος Νικόλαος:"Η μοντέρνα κοινωνία έχει καθιερώσει την αναρχία και τον αθεϊσμό και η θέση του ιερέως απωθείται..."
Φθιώτιδος Νικόλαος: Η μοντέρνα κοινωνία έχει καθιερώσει την αναρχία και τον αθεϊσμό και η θέση του ιερέως απωθείται
Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαμίας ιερούργησε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και ετέλεσε την Χειροτονία αμίσθου Διακόνου, του π. Ιωάννη Πούρη.

Στη σύντομη προσφώνησή του ο νεοχειροτονούμενος αναφέρθηκε στο ύψος του λειτουργήματος της ιερωσύνης μέσα στο σύγχρονο κόσμο και παρεκάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται να φανεί αντάξιος της απο­στο­λής του.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε τις πατρικές του συμβουλές προς τον χειροτονούμενο τονίσας μεταξύ άλλων: «Παλαιότερα, που ο κόσμος ζούσε την παράδοση και πίστευε σε αξίες και ιδανικά, η θέση του Ιερέως ήταν στο επίκεντρο της ζωής και στη πόλη και στο χωριό.

Η σημερινή μοντέρνα κοινωνία που αντιμάχεται τις αξίες και θέλει να καθιερώσει την αναρχία και τον αθεϊσμό, η θέση του ιερέως απωθείται στο περιθώριο της ζωής, γι’ αυτό η προσοχή σου θα πρέπει να εστιαστεί σε αυτό που έλεγε ο Απόστολος «τύπος γίνου των πιστών». Να γίνεις παράδειγμα ζωής που θα ελκύει αυτούς που ακόμα έχουν ζωντανή συνείδηση και έχουν αηδιάσει από τον μοντέρνο τρόπο της χωρίς ηθικούς φραγμούς ζωής.
Ακόμα στην Ελλάδα τα πράγματα είναι καλά, γιατί μέσα στον οργανισμό της κοινωνίας, τα εισερχόμενα πνευματικά μικρόβια τα εξουδετερώνουν τα υπόλοιπα υγιή κύτταρα, που δρουν ως αντισώματα. Καλείσαι, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, με το παράδειγμά σου και με το έργο σου να δυναμώσεις τα μέλη της Εκκλησίας για να αντιστέκονται και μην καταβάλλονται από τις καταστροφικές επιδημίες της αθεΐας».

Η χειροτονία τελέσθηκε σε έντονο συγκινησιακό κλίμα παρουσία εντοπίων και ξένων κληρικών, του Πνευματικού του π. Δημητρίου Βαρσάμου από το Μονόδρι Ευβοίας, συγγενών, φίλων, συγχωριανών και πλήθους ευσεβών χριστιανών οι οποίοι κατέκλυσαν από νωρίς τον Ιερό Ναό και βροντοφώναξαν το «Άξιος» στον νέο Διάκονο της Μητροπόλεώς μας, ο οποίος σημειωτέων κατάγεται από την Εύβοια, είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Δημητρίου Δημόπουλου, γαμβρού του Εφημερίου του Ναού Αιδεσ. Πρωτοπρ. π. Γρηγορίου Ψυχογιού.
Ακολούθως προσφέρθηκε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

- See more at: http://ekklisiaonline.gr/

Είναι πλέον καιρός να εγκαταλείψουμε τις πόλεις! (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Από thesecretrealtruth.blogspot.com
Είναι πλέον καιρός να εγκαταλείψουμε τις πόλεις! (ΒΙΝΤΕΟ)
 
Υπάρχουν μια σειρά πολύ σημαντικών συμβάντων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβούν φέτος, και αν συμβούν,τότε θα μπορούσαν να διαδραματίσουν έναν ρόλο στις ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ.
Δεν προσπαθώ ναφοβίσω κανέναν η να αναφέρω συγκεκριμένες ημερομηνίες.Υπάρχουν μια σειρά πολύ σημαντικών συμβάντων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβούν φέτος, και αν συμβούν,τότε θα μπορούσαν να διαδραματίσουν έναν ρόλο στις ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ.Δεν προσπαθώ ναφοβίσω κανέναν η να αναφέρω συγκεκριμένες ημερομηνίες.
                                                 
Απλά μοιράζομαι μόνο την είδηση ότι είναι ήδη διαθέσιμο, με όποιον δεν γνωρίζει.Όσο περισσότερα γνωρίζουμε γι αυτά τα πράγματα, τόσο καλύτερα μπορεί να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας.Ο Ομπάμα είναι ο 44ος και τελευταίος Πρόεδρος των ΗΠΑ,που δεν θα προλάβει να τελειώσει την δεύτερη θητεία του όπως λέει και το βίντεο.Το θέμα της Βαβυλώνας(Ιράκ)είναι ακόμα ένα θέμα που θα δείτε στο πρώτο βίντεο καθώς και πως το Ιράκ συνδέεται με τις ΗΠΑ και το άγαλμα της ελευθερίας.
Πιστεύω ότι η ελίτ θα εγκαταστήσει τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ κάποια στιγμή.Παρακολουθείστε τις ειδήσεις και τα σημάδια,και ξεκινήστε «προσευχή μετανοίας».
- See more at: http://ekklisiaonline.gr/kosmos/item/10861-einai-pleon-kairos-na-egkataleipsoume-tis-poleis-vinteo#sthash.afuba41S.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου