Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Σε εκδήλωση της Ελένης Γλύκατζη–Αρβελέρ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος



Σε εκδήλωση της Ελένης Γλύκατζη–Αρβελέρ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

«Θα ήταν μεγάλη παράλειψη, όπου κι αν βρισκόμουν, να μην έρθω στην εκδήλωση αυτή», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμοςγια την εκδήλωση όπου η κ. Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ θα μιλούσε με θέμα «Θήβα. Πρωτεύουσα πόλη».
«Η κ. Αρβελέρ είναι ένας άριστος διδάσκαλος για όλους μας, τόνισε. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος έγραψε, αλλά ουσιαστικά γνωρίζει απ’ έξω τα θέματα, τα προβλήματα του Βυζαντινού Πολιτισμού. Είναι η πηγή, γι’ αυτό απόψε ήρθα και εγώ μαζί με όλους τους άλλους να ακούσω, να χαρώ, να προβληματιστώ, να πλουτίσω τις γνώσεις μου και να συγχαρώ τους πολίτες της Θήβας που είχαν την πρωτοβουλία να μας χαρίσουν αυτήν την όμορφη βραδιά».
«Για μένα είναι ευλογία τα λόγια του Αρχιεπισκόπου», σχολίασε η κ. Γλύκατζη – Αρβελέρ.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών Βολιώτη, εκπροσώπων της Περιφέρειας, των τοπικών αρχών, συλλόγων, οργανισμών και φορέων, κληρικών και πλήθους κόσμου η κ. Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ μίλησε στο Συνεδριακό Κέντρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας, στο πλαίσιο λειτουργίας του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Θήβας «Ο Πίνδαρος».
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισήμανε πως η κ. Γλύκατζη - Αρβελέρ «μας έχει κάνει υπερήφανους. Είναι ο συνεχής δάσκαλός μας. Παρακαλούσα να διαρκέσει ακόμη περισσότερο η ομιλία και έκανα την εξής σκέψη: λόγω των μικρών σπουδών μου και μολονότι δεν είχα μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, κατάφερα να έχω μια μεγάλη βιβλιοθήκη. Έλεγα, λοιπόν, κρίμα τόσα βιβλία, τι να τα κάνεις όταν έχεις τέτοιους δασκάλους, όταν τους ακούς και τα θυμάσαι όλα».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου