Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ!!! Δήλωση Νατάσας Μπέρτο – Χαιρέτησε τον ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένο για την Δέσμευση του να προστατεύσει τους πρόσφυγες που θα μείνουν στην Ελλάδα(!)…

25.bild_


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Η… ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!!!
Eκατοντάδες χιλιάδες Αφγανοί μετανάστες πρόκειται να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, καθώς έχουν σφραγιστεί γι΄αυτούς τα σύνορα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Στο μεταξύ η Ελλάδα ικετεύει έκτακτη χρηματοδότηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!
Σύμφωνα με το ελληνικό σχέδιο έκακτης ανάγκης, οι 50.000 εξ αυτών των προσφύγων θα μεταφερθούν σε νεα κέντρα φιλοξενίας και οι υπόλοιποι 50.000 θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία.

Η Ελλάδα κοστολογεί αυτή την επιβάρυνση με το ποσό των 450 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία διεκδικεί από την ΕΕ προκειμένου να ανταπεξέλθει στην προσφυγική κρίση για το επόμενο 6μηνο.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει κάνει ακόμη την κοστολόγηση του έκτακτου σχεδίου, αλλά δεν αποκλείεται να μειωθούν οι προσδοκίες της ελληνικής πλευράς και το τελικό ποσό που θα δοθεί στη χώρα μας να είναι λιγότερο.
Το σενάριο βάσης του ελληνικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης είναι το κλείσιμο των συνόρων με τα Σκόπια και η επιβολή περιορισμών διέλευσης και στις βαλκανικές χώρες της διαδρομής των προσφύγων προς τη βόρεια Ευρώπη.
Οι χιλιάδες μετανάστες που θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα για τους επόμενους μήνες θα προκαλέσουν επείγουσα ανθρωπιστική κρίση και το γεγονός αυτό έχει γίνει πλέον αντιληπτό και αποδεκτό και από την ευρωπαϊκή ένωση.
Από την πλευρά της η Κομισιόν ήδη εκπονεί σχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και θέλει να καλύψει αποκλειστικά τις άμεσες ανάγκες του αριθμού των μεταναστών και προσφύγων, την διαμονή και φροντίδα τους και το προσωπικό που θα χρειαστεί.
Η Ελλάδα, στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχει στείλει στην Κομισιόν προτείνει το μοντέλο Indirect management -απευθείας ανάθεση και διαχείριση από τους UN, IOM, EASO FRONTEX, καθώς και τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας, για άμεση και στοχευμένη δράση.
Στο σχέδιο αναφέρεται ότι οι χώροι υποδοχής που υπάρχουν ήδη στον Ελαιώνα, Ελληνικό, Σχιστό, Ειδομενή, Πολύκαστρο, Ορεστιάδα κλπ δεν αρκούν και θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν στρατόπεδα σε όλη την χώρα. Πιθανόν να χρειαστούν ακόμη και 150 στρατόπεδα σε όλη την επικράτεια.
Αναφέρεται, επίσης, ως μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα η παρουσία Αφγανών μεταναστών (αποτελούν το 30% του συνόλου, όπως αναφέρεται), οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα μας, αφού τα σύνορα είναι στο εξής γι’αυτούς ερμητικά κλειστά στην Ευρώπη.
«Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, έναν μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, ώστε να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα» δήλωσε η αρμόδια για τα ζητήματα Μετανάστευσης εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.
Η Ελλάδα υπολογίζει πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 25.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα, ενώ οι ημερήσιες αφίξεις κυμαίνονται μεταξύ 2.000-3.000, ανέφερε η Νατάσα Μπερτό.
Παράλληλα χαιρέτισε τη δέσμευση του υπουργού Άμυνας ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα είναι έτοιμες επιπλέον 20.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα.
kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου