Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ...ΣΗΜΕΡΑ: ιγμορίτιδα και διπλωπία & λύσεις με βότανα!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΥΓΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html Στείλτε μας δικές σας απορίες ή και εμπειρίες
Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου

1- Ιγμορίτιδα: Βότανα και Συνταγές για Φυσική Αντιμετώπιση
2- ΔΙΠΛΩΠΙΑ
Μια συνοπτική εργασία-Όλα όσα πρέπει να ξέρετε...






΄Εχω ένα φιλαράκι τον Νικολάκη, που μένει εκεί δίπλα στον περικαλλή Ναό του Αγίου Παντελέημονα επί της Αχαρνών (ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων) και υπήρξε εκ των δυναμικών πρωταγωνιστών της απομάκρυνσης των λαθρομεναστών από την περιοχή. Καθώς είναι φουσκωτός και χεροδύναμος …τον βλέπανε οι λάθροι και το βάζανε στα πόδια.. Ο Νικολάκης, ως γνήσιος ΄Ελλην είναι ξεροκέφαλος και δεν ακούει αυτά που του λέω για την υγεία του. Είναι πιστός οπαδός της βιομηχανικής φαρμακοληψίας.
--Κάτσε μωρέ Γέροντα που θα φτιάχνω εγώ τα τσαγάκια που προτείνεις;Πάω στο φαρμακείο, αγοράζω το χαπάκι που χρειάζομαι και τέρμα τα δίφραγκα! λέει σταθερά!
--Μα τα φαρμακάκια φίλε μου που προμηθεύεσαι συντίθενται από βότανα… Αυτά σου προτείνω εγώ . Σε συμφέρουν οικονομικά και το κυριότερο δεν κάνουν παρενέργειες…
--Το ξέρω πάτερ ότι ορθά λαλείς… Αλλά το άπαν βρίσκεται στην κούτρα μου. Πρέπει να αποφασίσω να αλλάξω τους ρυθμούς μου …Άντε τώρα να με δεις εμένα στην κουζίνα να βράζω τσαγάκια…

΄Ομως ο Νικολάκης προσεβλήθη πριν από δέκα μέρες α) από διπλωπία, την οποία οι γιατροί αποδίδουν β) σε πιθανή Ιγμορίτιδα .. Τρέχει ο ατυχής από θεραπευτήριο σε θεραπευτήριο με εξετάσεις ..αξονικές, τομογραφίες κι ένα σωρό άλλα που ορθώς του συστήνουν οι γιατροί.΄Ομως η βοτανοθεραπεία είναι μια εναλλακτική λύση, που επίσης επιτυγχάνει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

--Λοιπόν Νικολάκη …δεν γλυτώνεις τον αφορισμό μου αν δεν εφαρμόσεις μερικά από αυτά που θα διαβάσεις πιο κάτω που βρήκα για την διπλωπία και ιγμορίτιδα. Δοκίμασέ τα …Τσαγάκια του Θεού είναι… Διαφορετικά θα σε ξαποστείλω στο πυρ το…εξώτερον! Ξεροκέφαλε Αμαρτωλέ…
Η ιγμορίτιδα τώρα με τη γρίπη ανθεί και αφορά χιλιάδες συνανθρώπους μας.. Η διπλωπία δεν είναι τόσον δημοφιλής, αν και πριν ακριβώς από ένα χρόνο και η μήτηρ του Νικολάκη…χτυπήθηκε κι αυτή από διπλωπία (τα βλέπει διπλά δηλαδή!!! Κοίτα σύμπτωση! Μεγάλη ιστορία κι αυτή… Θα τα διαβάσετε όλα πιο κάτω, πάντα από τη σκοπιά της Βοτανολογίας: Υδού:

Ιγμορίτιδα: Βότανα και Συνταγές για Φυσική Αντιμετώπιση

Ιγμορίτιδα, τι είναι και φυσική αντιμετώπιση!

BY Η ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΣ · 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
Τα ιγμόρεια είναι αεροφόρες κοιλότητες που ευρίσκονται μέσα στην άνω γνάθο και καλύπτονται από τον ίδιο βλεννογόνο που καλύπτεται και το εσωτερικό της μύτης, και συγκοινωνούν με την μύτη με μικρά σωληνάκια.
Τα ιγμόρεια, όπως και οι μετωπιαίοι κόλποι, παράγουν συνεχώς βλέννη η οποία παροχετεύεται προς την μύτη υγραίνοντας και καθαρίζοντας την περιοχή, για να κατέβει τελικά, συμπαρασύροντας τα σωματίδια της σκόνης και διάφορα μικρόβια, προς το στομάχι, όπου θα καταστραφούν.

Ιγμορίτιδα είναι η φλεγμονή του βλεννογόνου των ιγμορείων.
Τις περισσότερες φορές η ιγμορίτιδα είναι λοίμωξη που συνοδεύει ή ακολουθεί γενικότερες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού και συνήθως οφείλεται σε ιούς.
Οι ιγμορίτιδες που οφείλονται σε μικρόβια είναι σπανιότερες, σοβαρότερες και διαρκούν πολύ περισσότερο.
Τέλος η ιγμορίτιδα που επιμένει παρά την αγωγή, μπορεί να οφείλεται σε αλλεργία.

Συμπτώματα και σημεία ιγμορίτιδας
– Μπούκωμα στη μύτη
– Πυώδης έκκριση
– Πόνος στο μέτωπο, στις παρειές και γύρω από τα μάτια
– Οπισθορρινικές εκκρίσεις
Βήχας
– Υποσµία ή ανοσµία, επειδή η µύτη είναι «µπουκωµένη» και ο αέρας δε φθάνει στο οσφρητικό επιθήλιο
– Κακουχία

Διάγνωση ιγμορίτιδας
– Γίνεται με εξέταση της μύτης κλινικά και με ενδοσκόπηση, με ενδοσκόπιο που μπαίνει στο ρουθούνι και δίνει λεπτομερή εικόνα του εσωτερικού της ρινικής κοιλότητας
– Ακτινογραφία ιγμορίων (F+P)

Ομάδες υψηλού κινδύνου για ιγμορίτιδα
  • Άτομα με αλλεργική ρινίτιδα
  • Άτομα με ανατομικές ανωμαλίες που προκαλούν απόφραξη της μύτης π. χ σκολίωση ρινικού διαφράγματος,πολύποδες κ.α
  • Άτομα που εκτίθενται συχνά σε λοιμώξεις, όπως δάσκαλοι, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό
  • Καπνιστές
Αντιμετώπιση ιγμορίτιδας
– Αποσυμφορητικά σπρέι και πλύσεις μύτης με φυσιολογικό ορό, για αποβολή των εκκρίσεων από την ρινική κοιλότητα. Η χρήση των διάφορων αποσυμφορητικών πρέπει να γίνεται με προσοχή, κυρίως από άτομα που πάσχουν από υπέρταση, αρρυθμίες και γλαύκωμα.
– Το πιο σημαντικό είναι να πίνει ο ασθενής πολλά υγρά, τα οποία βοηθούν να αραιώσουν τις εκκρίσεις στη μύτη και το ιγμόρειο και ενθαρρύνουν την παροχέτευση. Οι ζεστές σούπες και οι πικάντικες τροφές επίσης βοηθούν.
– Ανύψωση της κεφαλής κατά τον ύπνο, για την καλύτερη παροχέτευση των κόλπων.
– Επίσης τα αλατούχα σπρέι για την μύτη ή και οι πλύσεις μεαλατόνερο πολλές φορές την ημέρα είναι αποτελεσματικά.
– Η εφύγρανση της ατμόσφαιρας επίσης βοηθά. Η προτιμότερη μέθοδος είναι να βρέχει κάποιος ένα πανί με ζεστό νερό, να το κρατά πάνω στη μύτη και το στόμα και να εισπνέει ζεστό υγρό αέρα. Μια άλλη προσέγγιση είναι να χρησιμοποιείται φορητός υγραντήρας με μπαταρίες που απελευθερώνει υγρό αέρα μέσω μιας μάσκας στη μύτη και το στόμα. Αν χρησιμοποιείτε υγραντήρα ή εξαερωτή πρέπει να καθαρίζετε το εξάρτημα καθημερινά και να το γεμίζεται με καθαρό νερό για να προλάβετε την ανάπτυξη αλλεργιογόνων μυκήτων.
– Κατά τη διάρκεια προσβολής του ιγμορείου, αποφύγετε τα αλκοολούχα ποτά, γιατί αυξάνουν το οίδημα στη ρινική οδό και τα ιγμόρεια. Τα αεροπορικά ταξίδια μπορούν επίσης να επιδεινώσουν την κατάσταση. Αν χρησιμοποιείτε κάποιο αποσυμφορητικό – από το στόμα ή ρινικό- περιορίστε τη θεραπεία στις τρεις ημέρες, μήπως και δημιουργήσετε νέα αντίδραση, που θα χειροτερέψει τη φλεγμονή.
Αναλγητικά, αντιπυρετικά και αντιφλεγμονώδη, για ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα.
– Αποφυγή καπνίσματος

Βότανα και Ιγμορίτιδα
η ιγμορίτιδα είναι μία φλεγμονή ή μία βακτηριδιακή λοίμωξη ενός ή περισσοτέρων ρινικών διόδων.
Οι ρινικές αυτές δίοδοι βρίσκονται γύρω από την μύτη και τα μάτια.

Τα συμπτώματά της είναι:
και οι υπεύθυνοι:
  • ένα κοινό κρυολόγημα
  • φλεγμονές των δοντιών
  • διάφοροι ιοί και βακτήρια
  • κολύμβηση σε μολυσμένες πισίνες και μολυσμένες θάλασσες
  • εισπνοή αλλεργιογόνων ουσιών
  • όπως αναθυμιάσεις
  • χημικές ουσίες
  • μικρόβια που υπάρχουν στο περιβάλλον που ζούμε όπως τα ακάρεα
  • μελέτες έχουν δείξει ότι το 70% των χρόνιων πασχόντων από ιγμορίτιδα έχουν περιβαλλοντικές αλλεργίες.
Η ιγμορίτιδα δεν κάνει διακρίσεις, πλήττει μικρούς και μεγάλους, είναι δε μια πολύ συχνή πάθηση η οποία κρατάει μερικές μόνο μέρες. Υπάρχει όμως περίπτωση με υποτροπές να κρατήσει από μήνες μέχρι χρόνια.
Για να μην εξελιχθεί η ιγμορίτιδα σε χρόνια πάθηση ας δούμε πως μπορούμε να διατηρήσουμε τα ιγμόρεια μας υγιή και να τα θεραπεύσουμε:

ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, γιατί φίλοι μου από κει που πρέπει να αρχίσουμε είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, να ανακαλύψουμε τυχόν αλλεργιογόνους παράγοντες στους χώρους που ζούμε και να τους ελαχιστοποιήσουμε.
Να πούμε όχι
και να πούμε ναι στα τρόφιμα εκείνα που βοηθούν στην εκκαθάριση των ρινικών και παραρρινίων κοιλοτήτων και ευτυχώς είναι πολλά, φρέσκα φρούτα, λαχανικά και βότανα:
με τα παραπάνω βότανα κάνουμε ζεστά αφεψήματα ή εγχύματα τα βότανα με τις αναλγητικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες βοηθούν στην καταπολέμηση της λοίμωξης τα βότανα με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες βοηθούν να ανοίξουν τα φραγμένα ιγμόρεια.
Τα χαλαρωτικά βότανα βοηθούν να αναζωογονηθεί ο εξασθενημένος οργανισμός.

σε μια λεκανίτσα με βραστό νερό προσθέτουμε:
  • μία σταγόνα αιθέριο έλαιο ευκάλυπτο
  • μία σταγόνα αιθέριο έλαιο θυμάρι
  • δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
  • δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο… και
σκεπάζοντας τους ώμους και το κεφάλι μας με μια μεγάλη πετσέτα -κάτι σαν τέντα δηλαδή-σκύβουμε πάνω από τους ατμούς και κάνουμε εισπνοές.
Δείτε: Εισπνέοντας ατμούς βοτάνων!

Μετά την εισπνοή μπορούμε να κάνουμε ένα μασάζ γύρω από την μύτη μας, μπροστά
και πίσω από τα αυτιά στο μέτωπο στα ζυγωματικά και στο λαιμό μας με ένα μείγμα αιθέριων ελαίων που θα έχουμε φτιάξει ως εξής:
σε ένα λάδι βάσης π.χ αμυγδαλέλαιο ή λάδι καλέντουλας ή λάδιαβοκάντο ή λάδι jojoba ρίχνουμε:

  • δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτο
  • δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα
  • τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο
  • τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι και
  • μία σταγόνα αιθέριο έλαιο tea tree
και δεν ξεχνάμε ΠΟΤΕ να ελέγχουμε τις αλλεργίες μας και να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς βοτανοθεραπευτές και γιατρούς.
Δείτε ακόμη: Βουλωμένη Μύτη; 15 λεπτά για να αναπνεύσετε ελεύθερα!
3 απλοί τρόποι να απαλλαγείς από το ενοχλητικό μπούκωμα της μύτης.
Στοιχεία από:
www.emedi.gr
botanologia.blogspot.gr

Kαρότο και λεμόνι για την ιγμορίτιδα


Mε αυτά τα δύο τρόφιμα, που συνήθως βρίσκονται σε κάθε κουζίνα, μπορείτε να ακολουθήσετε για λίγες μέρες μια εύκολη θεραπεία που θα καθαρίσει τα ιγμόρειά σας. Kάθε πρωί βάλτε 1 σταγόνα χυμό καρότου σε κάθε ρουθούνι και κάθε βράδυ επαναλάβετε τη θεραπεία αντικαθιστώντας το χυμό καρότου με 1 σταγόνα χυμό λεμονιού. Tο καρότο, πλούσιο σε βιταμίνη C και καροτένιο, έχει αναγνωρισμένη αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ το λεμόνι είναι πολύ αποτελεσματικό μικροβιοκτόνο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ δική μου. ΄Ολα τα πιο πάνω βότανα είναι αγαπητά σε μένα, τα χρησιμοποιώ δια πάσαν νόσον… και φυσικά έχω αναφερθεί λεπτομερώς εδώ στις ευεργεσίες τους.

ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

BY Η ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΣ · 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

igmoritida-votana-kai-syntages-gia-fysiki-antimetopisi

Η ιγμορίτιδα είναι μία φλεγμονή ή μία βακτηριδιακή λοίμωξη ενός ή περισσοτέρων ρινικών διόδων….
οι ρινικές αυτές δίοδοι βρίσκονται γύρω από την μύτη και τα μάτια….

τα συμπτώματά της είναι…
και οι υπεύθυνοι….
  • ένα κοινό κρυολόγημα…..
  • φλεγμονές των δοντιών…..
  • διάφοροι ιοί και βακτήρια…..
  • κολύμβηση σε μολυσμένες πισίνες και μολυσμένες θάλασσες….
  • εισπνοή αλλεργιογόνων ουσιών….
  • όπως αναθυμιάσεις….
  • χημικές ουσίες….
  • μικρόβια που υπάρχουν στο περιβάλλον που ζούμε όπως ταακάρεα….
  • μελέτες έχουν δείξει ότι το 70% των χρόνιων πασχόντων από ιγμορίτιδα έχουν περιβαλλοντικές αλλεργίες….
η ιγμορίτιδα δεν κάνει διακρίσεις…
πλήττει μικρούς και μεγάλους….
είναι δε μια πολύ συχνή πάθηση η οποία κρατάει μερικές μόνο μέρες…
υπάρχει όμως περίπτωση με υποτροπές να κρατήσει από μήνες μέχρι χρόνια….
και για να μην εξελιχθεί η ιγμορίτιδα σε χρόνια πάθηση ας δούμε πως μπορούμε να διατηρήσουμε τα ιγμόρεια μας υγιή…..και…
να τα θεραπεύσουμε…..

ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα….
γιατί φίλοι μου από κει που πρέπει να αρχίσουμε είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος….


Δείτε: Σιρόπι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού για όλη την οικογένεια
Συνταγή για σούπερ ενέργεια, αδυνάτισμα, στήριξη ανοσοποιητικού
Ανοσοποιητικό σύστημα…ας το θωρακίσουμε! 


Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην θωράκιση του ανοσοποιητικού σας, καθώς πρέπει να ξέρετε πως: Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια,αλλά απο το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα!

Και φυσικά δεν θα κουραστώ να σας λέω για τον μέγιστο σύμμαχό μας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αυτό που η ίδια η Φύση έχει ορίσει για να στήνει εξ αρχής γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά: το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως: Πρωτόγαλα – Colostrum (αρχαίο: πύαρ)!
Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικό και υψηλής δραστικότητας (29 IgG) πρωτόγαλα, μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com
να ανακαλύψουμε τυχόν αλλεργιογόνους παράγοντες στους χώρους που ζούμε και να τους ελαχιστοποιήσουμε…..
  • να πούμε όχι στην ζάχαρη
  • στα λιπαρά…
  • στα τηγανητά….
  • στα γαλακτοκομικά….
  • στις σοκολάτες και….
  • σε ότι περιέχει πρόσθετα…..
και να πούμε ναι στα τρόφιμα εκείνα που βοηθούν στην εκκαθάριση των ρινικών και παραρρινίων κοιλοτήτων…
και ευτυχώς είναι πολλά…

φρέσκα φρούτα….
λαχανικά….και…
βότανα…
με πρώτο τον ανανά που η βρομελίνη που περιέχει είναι από τα πιο αποτελεσματικά αποσυμφορητικά…
σπανάκι
καρότα….
τεύτλα….
αγγούρι….
σκόρδα….
κρεμμύδια


με όλα τα παραπάνω μπορούμε να κάνουμε φρέσκους χυμούς ή ζεστές σούπες….
χρένο, το οποίο όπως και ο ανανάς είναι πολύ αποτελεσματικό στα βουλωμένα ιγμόρεια, οι ουσίες που περιέχει σκοτώνουν τα μικρόβια…
λεμόνι
ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο χρένο σε βραστό νερό με την προσθήκη χυμό λεμονιού και λίγο μέλι είναι ένα ρόφημα κατάλληλο για τα φραγμένα ιγμόρεια…

με τα παραπάνω βότανα κάνουμε ζεστά αφεψήματα ή εγχύματα…
τα βότανα με τις αναλγητικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες βοηθούν στην καταπολέμηση της λοίμωξης…
τα βότανα με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες βοηθούν να ανοίξουν τα φραγμένα ιγμόρεια..
τα χαλαρωτικά βότανα βοηθούν να αναζωογονηθεί ο εξασθενημένος οργανισμός….

ο ευκάλυπτος….
η μέντα …
ο γλυκάνισος
ο κέδρος….
το θυμάρι….
το δεντρολίβανο βοηθούν στις εισπνοές…

σε μια λεκανίτσα με βραστό νερό προσθέτουμε:
  • μία σταγόνα αιθέριο έλαιο ευκάλυπτο…
  • μία σταγόνα αιθέριο έλαιο θυμάρι…
  • δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας…
  • δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο….και…
σκεπάζοντας τους ώμους και το κεφάλι μας με μια μεγάλη πετσέτα -κάτι σαν τέντα δηλαδή- σκύβουμε πάνω από τους ατμούς και κάνουμε εισπνοές…
Δείτε ακόμη: Εισπνέοντας ατμούς βοτάνων!

μετά την εισπνοή μπορούμε να κάνουμε ένα μασάζ γύρω από την μύτη μας…
μπροστά και πίσω από τα αυτιά…
στο μέτωπο…
στα ζυγωματικά και…
στο λαιμό μας με ένα μείγμα αιθέριων ελαίων που θα έχουμε φτιάξει ως εξής:

σε ένα λάδι βάσης π.χ αμυγδαλέλαιο ή λάδι καλέντουλας ή λάδιαβοκάντο ή λάδι jojoba ρίχνουμε:
  • δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτο….
  • δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα…
  • τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο…
  • τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι…και..
  • μία σταγόνα αιθέριο έλαιο tea tree….
και δεν ξεχνάμε ΠΟΤΕ να ελέγχουμε τις αλλεργίες μας και να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς βοτανοθεραπευτές και γιατρούς…….
Δείτε ακόμη: Ιγμορίτιδα, τι είναι και φυσική αντιμετώπιση!
Αποτελεσματικότατη σπιτική συνταγή εναντίον της ιγμορίτιδας
botanologia.blogspot.gr

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ

Ο κατάλογος των επιβαρυμένων τροφών, με αλφαβητική σειρά:
1. Αλκοολούχα ποτά
2. Μπισκότα
3. Βούτυρο, Ζωικό λίπος (που χρησιμοποιείται στο ψήσιμο / μαγείρεμα, κλπ.)
4. Τούρτες
5. Καραμέλες και γλειφιτζούρια
6. Σοκολάτα
7. Συμπυκνωμένο γάλα
8. Τονωτικά ποτά
9. Τσιπς καλαμποκιού
10. Κρέμα γάλακτος
11. Τσιπς, ακόμα και τα τσιπς λαχανικών
12. Αλλαντικά
13. Λουκουμάδες
14. Ενεργειακά ποτά
15. Γάλα με άρωμα και milkshakes
16. Κομπόστες
17. Τηγανισμένα τρόφιμα
18. Τηγανητές πατάτες
19. Παγωμένο γιαούρτι
20. Χυμός φρούτων (εκτός από το χυμό ντομάτας και χωρίς ζάχαρη)
21. Υψηλής περιεκτικότητας λίπους crackers
22. Μέλι
23. Ζεστή σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος
24. Παγωτό
25. Μαρμελάδες Φρούτων
26. Μαγιονέζα
27. Κέικ
28. Ξηροί καρποί ψημένοι σε λίπος ή λάδι
29. Πίτες
30. Ποπ κορν με βούτυρο ή λάδι
31. Πουτίγκες
32. Ροφήματα σε σκόνη
33. Σαλάμι
34. Λουκάνικα
35. Αναψυκτικά
36. Κρέμα γάλακτος
37. Ζάχαρη
38. Ψημένα μούσλι, καθώς και κάθε άλλο δημητριακό πρωινού με περισσότερα από 15 γραμμάρια ζάχαρης ανά 100 γραμμάρια δημητριακών
39. Πλήρες γάλα
40. Σιρόπια
41. Γιαούρτι με περισσότερα από 10 γραμμάρια ζάχαρης ανά 100 γραμμάρια γιαουρτιού

Πηγή: http://www.onmed.gr/
Ακολουθεί η ΔΙΠΛΩΠΙΑ:

Τι είναι η διπλωπία



Διπλωπία (diplopia) σημαίνει ότι τα βλέπετε διπλά. Ο πάσχων προσηλώνεται σε ένα αντικείμενο αλλά βλέπει δύο είδωλα. Για παράδειγμα, ενώ υπάρχει ένα αυτοκίνητο στο δρόμο, βλέπει δύο ή ενώ στον πίνακα υπάρχει ο αριθμός 4 αυτός βλέπει 44.
Το φαινόμενο δεν είναι συχνό. Είναι πάντως δυνατό να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και συχνότερα εμφανίζεται στις μεγάλες ηλικίες.

Αιτία

Η διπλωπία προέρχεται συνήθως από κάποιο νευρικό ή μυϊκό πρόβλημα. Το πρόβλημα μπορεί να κάνει το ένα μάτι να αποκλίνει από το άλλο, έτσι ώστε να μην εστιάζουν μαζί. Οι εικόνες που λαμβάνει ο εγκέφαλος από τα δύο μάτια είναι τοποθετημένες διαφορετικά η μία από την άλλη προκαλώντας διπλωπία.
Αν οι σύνδεσμοι των ματιών και του εγκεφάλου έχουν ήδη αναπτυχθεί καλά, κάτι που συμβαίνει συνήθως στην ηλικία του 1 ή των 2 ετών, ο εγκέφαλος μεταφράζει τα σήματα όπως τα δέχεται και παράγει δύο εικόνες. Το αποτέλεσμα μπορεί να αποπροσανατολίζει και να είναι ενοχλητικό, γιατί τα αντικείμενα εμφανίζονται δύο φορές στο οπτικό πεδίο.
Μερικές φορές η διπλωπία είναι σημείο ενός πιο σοβαρού προβλήματος, όπως διαβήτη, μυασθένειας gravis, πολλαπλής σκλήρυνσης, νόσου Grave ή τραυματισμού του εγκεφάλου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η συγκεκριμένη αρρώστια επηρεάζει τα νεύρα μεταξύ του εγκεφάλου και του μυός των ματιών ή τα νεύρα του μυός του ματιού. Η διπλωπία είναι συνήθως ένα από τα συμπτώματα αυτών των παθήσεων. Αν αναπτύξετε διπλωπία, ελέγξτε τη το συντομότερο δυνατό. Εντωμεταξύ μπορείτε να ανακουφίσετε προσωρινά την αίσθηση τοποθετώντας ένα κάλυμμα στο ένα μάτι.

Διάγνωση

Το πρώτο πράγμα στη διάγνωση της διπλωπίας είναι να διαπιστωθεί εάν είναι μονόφθαλμη, δηλαδή εάν κλείνοντας το ένα από τα δύο μάτια παραμένει η διπλωπία, ή διόφθαλμη.
Αν πρόκειται για μονόφθαλμη διπλωπία, συνήθως δεν προέρχεται από νευρολογική παθολογία αλλά από υψηλόαστιγματισμό ή/και καταρράκτη. Σίγουρα χρήζει άμεσης εξέτασης από οφθαλμίατρο και στις περισσότερες περιπτώσεις, είτε με τη χρήση γυαλιών, φακών επαφής ή διαθλαστικής επέμβασης μπορεί να λυθεί για πάντα.
Εάν η διπλωπία είναι διόφθαλμη -κλείνοντας το ένα από τα δύο μάτια η διπλωπία εξαφανίζεται- τότε πρόκειται για μία κακή συνεργασία των δύο ματιών.
Η διόφθαλμη διπλωπία είναι στη συντριπτική της πλειοψηφία επίκτητη μετά την παιδική ηλικία. Μπορεί να προέρχεται από τραύμα. Κάποια σοβαρά τραύματα του ματιού ή του κόγχου μπορεί να δημιουργήσουν ρήγματα στα πολύ ευαίσθητα τοιχώματα τα οποία περιτριγυρίζουν το βολβό του ματιού μας στον κόγχο του ματιού. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα τη μετακίνηση των μυών που κινούν τα μάτια με αποτέλεσμα τη διπλωπία.
Ο πιο συχνός, βέβαια, λόγος διπλωπίας σε μεγάλη ηλικία είναι από κάποιο μικρό αγγειακό επεισόδιο σε ένα από τα νεύρα που νευρώνει το μυ που τραβάει το μάτι προς τα έξω.

Θεραπεία

Η θεραπεία της υποκείμενης πάθησης μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Μερικές φορές η διπλωπία μπορεί να διορθωθεί με γυαλιά που περιέχουν πρίσματα – ειδικούς φακούς που ευθυγραμμίζουν το είδωλο που βλέπει το ένα μάτι με αυτό που βλέπει το άλλο. Κάποιες φορές η πάθηση θεραπεύεται χειρουργικά, για να βελτιωθεί η ευθυγράμμιση.
Η διπλωπία αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό οφθαλμολογικό σύμπτωμα αλλά και, δυνητικά, ένα πολύ σημαντικό νευρολογικό σύμπτωμα. Δεν πρέπει όμως να πανικοβαλλόμαστε, γιατί τις περισσότερες φορές η διπλωπία προέρχεται από πολύ απλές παθολογικές παθήσεις.
Συγκεκριμένα, το πρώτο καθοριστικό πράγμα στη διάγνωση της διπλωπίας είναι να διαπιστώσουμε εάν η διπλωπία είναι μονόφθαλμη, δηλαδή εάν κλείνοντας το ένα από τα δύο μάτια παραμένει η διπλωπία, το να βλέπουμε δηλαδή δύο αντικείμενα, το ένα συνήθως είναι λίγο πιο «αχνό» από το πρώτο, μπορεί να βρίσκεται πλάι από το πρώτο ή επάνω από το πρώτο ή πλάγια και επάνω από το πρώτο ή πλάγια και κάτω από το πρώτο.
Άρα, αν πρόκειται για μονόφθαλμη διπλωπία, συνήθως δεν προέρχεται από νευρολογική παθολογία αλλά συνήθως από υψηλό αστιγματισμό ή/και καταρράκτη. Σίγουρα χρήζει άμεσης εξέτασης από οφθαλμίατρο και στις περισσότερες περιπτώσεις, είτε με τη χρήση γυαλιών, φακών επαφής ή διαθλαστικής επέμβασης, εάν πρόκειται για αστιγματισμό, είτε με την επέμβαση του καταρράκτη, που είναι η πιο συχνή επέμβαση που υποβάλλονται οι άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη, συνήθως στη δεκαετία των 60 ή και των 70, μπορεί να λυθεί για πάντα.
Εάν η διπλωπία είναι διόφθαλμη, δηλαδή εάν κλείνοντας το ένα από τα δύο μάτια η διπλωπία εξαφανίζεται, τότε πρόκειται για μία κακή συνεργασία των δύο ματιών. Δηλαδή εάν βλέπουμε ένα είδωλο κλείνοντας το δεξί μας μάτι, για παράδειγμα, βλέποντας με το αριστερό, μετά, τούμπαλιν, κλείνοντας το δεξί μάτι και κοιτώντας με το αριστερό συνεχίζουμε να βλέπουμε ένα είδωλο, αυτό σημαίνει ότι η διπλωπία προέρχεται από το γεγονός ότι τα δύο μάτια δε συνεργάζονται.


Σημαντικά στοιχεία για τη διόφθαλμη διπλωπία


Η διόφθαλμη διπλωπία είναι στη συντριπτική της πλειοψηφία επίκτητη μετά την παιδική ηλικία, γιατί στο στραβισμό, στην πάθηση που κατά κόρον δεν συνεργάζονται τα δύο μάτια, γιατί είτε συγκλίνουν προς τα μέσα είτε προς τα έξω, η φύση έχει δημιουργήσει αμυντικούς μηχανισμούς και δεν δημιουργείται διπλωπία, οπότε δεν μπερδεύεται το παιδί αυτής της ηλικίας, καθώς υπάρχει ο μηχανισμός του suppression, δηλαδή το διπλό είδωλο που έρχεται από το μάτι που ξεφεύγει, καταπιέζεται σαν εικόνα από τον εγκέφαλο.
Άρα, εάν εμφανιστεί διπλωπία στην ενήλικη ζωή, προέρχεται από κάποιον επίκτητο λόγο και συνήθως όχι από παιδιατρικό ή, όπως λέμε εμείς στη γλώσσα μας, συγγενή στραβισμό. Μπορεί να προέρχεται από τραύμα. Κάποια σοβαρά τραύματα του ματιού ή του κόγχου μπορεί να δημιουργήσουν ρήγματα στα πολύ ευαίσθητα τοιχώματα τα οποία περιτριγυρίζουν το βολβό του ματιού μας στον κόγχο του ματιού. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα τη μετακίνηση των μυών που κινούν τα μάτια ή ακόμα και την παγίδευση συνήθως του κάτω ορθού μυ, που θα δημιουργήσει σημαντική διπλωπία, ιδιαίτερα στο βλέμμα προς τα επάνω.
Άλλου είδους τραύματα μπορούν, επίσης, σε νεαρές ηλικίες να δημιουργήσουν κάποια διπλωπία. Ο πιο συχνός, βέβαια, λόγος διπλωπίας είναι σε μεγαλύτερη ηλικία, δηλαδή στη δεκαετία των 50, 60 και 70, από κάποιο μικρό αγγειακό επεισόδιο σε ένα από τα νεύρα που νευρώνει είτε το μυ που τραβάει το μάτι προς τα έξω, τον απαγωγό μυ, είτε το μυ που τραβάει το μάτι προς τα μέσα. Συγκεκριμένα, αυτά τα κρανιακά νεύρα είναι το κρανιακό νεύρο IV και το κρανιακό νεύρο VI.
Κάποιο μικρό αγγειακό επεισόδιο, που μπορεί να παρουσιαστεί σε άτομα που έχουν μη καλά ρυθμιζόμενη υπέρταση ή και διαβήτη, δημιουργεί μία πολύ ενοχλητική διπλωπία, κυρίως σε μία πλευρά του βλέμματος, είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά, με αποτέλεσμα οι ασθενείς, για να μπορούν να οδηγήσουν ή να κυκλοφορήσουν κανονικά, να χρησιμοποιούν το κεφάλι τους με μία κλίση, η οποία εξουδετερώνει αυτήν τη διπλωπία.
Το ευχάριστο με τέτοιου είδους διπλωπία είναι ότι συνήθως μέσα σε ένα τρίμηνο έχει αποκατασταθεί πλήρως. Βέβαια, η διάγνωση αυτής της πάθησης γίνεται συνήθως από οφθαλμίατρο, αλλά χρήζει προσοχής και από νευρολόγο και ιδιαίτερα από παθολόγο, καθώς, όπως προαναφέραμε, τα αίτια είναι συστηματικά και συνήθως είναι η κακά ρυθμιζόμενη υπέρταση, η οποία πρέπει να σημειώσω εδώ ότι είναι εξαιρετικά συχνή στη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα, για κάποιο λόγο, στη φροντίδα των υπερτασικών είναι εξαιρετικά ελαστική στο τί θεωρείται υπέρταση. Ξέρουμε ότι πολλοί ασθενείς νομίζουν ότι η πίεσή τους ανεβαίνει μόνο όταν εκνευρίζονται. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι ασθενείς, και καλύτερα να συμβουλευτούν τον παθολόγο τους, ότι η φυσιολογική πίεση σε όλους τους ανθρώπους, σε κατάσταση στάσης, δηλαδή εάν κάθονται, είναι 12 με 8. Οποιαδήποτε απόκλιση από αυτήν την πίεση θεωρείται ουσιαστικά υπέρταση.
Τέλος, κάποιοι άλλοι πιο σπάνιοι, αλλά εξαιρετικά σημαντικοί νευρολογικοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν διπλωπία, είναι μία απομυελινωτική πάθηση σε ένα από τα νεύρα που νευρώνουν τους μύες του ματιού. Δυστυχώς, πολλές φορές τέτοιου είδους προβλήματα έχουν σχέση με τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Εκεί είναι εξαιρετικά σημαντικό να γίνει εκτίμηση από τον οφθαλμίατρο, όπως επίσης να εκτιμηθεί το αν στο παρελθόν ή με το επεισόδιο αυτό υπάρχει φλεγμονή στο οπτικό νεύρο και σε συνεργασία με το νευρολόγο να δοθεί η ανάλογη θεραπεία, αφού γίνει μία μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου. Αυτό, βέβαια, αφορά τις νεαρότερες ηλικίες, συνήθως 20 με 50 έτη.


Τελευταία, για λίγο μεγαλύτερες ηλικίες, λόγοι διπλωπίας μπορεί να είναι και η μυασθένεια. Η μυασθένεια, συνήθως δημιουργεί διπλωπία προς το τέλος της ημέρας, όταν τα μάτια κουράζονται, και με υπερβολική κόπωση. Η μυασθένεια διαγιγνώσκεται πολύ εύκολα στο γραφείο του νευρολόγου με ειδικά test και είναι μία πάθηση η οποία έχει πολύ καλή πρόγνωση στις μέρες μας, αφού με την κατάλληλη θεραπεία οι ασθενείς μπορεί να είναι λειτουργικοί για πάρα πολλά χρόνια χωρίς σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία τους.


Άρα, το ότι βλέπω διπλά είναι κάτι σημαντικό, χρειάζεται να εξεταστεί άμεσα από τον οφθαλμίατρο και κυρίως ας ακολουθηθεί ο αλγόριθμος που συζητήσαμε, έτσι ώστε να καταλήξουμε ποιο πρόβλημα είναι, εάν πρόκειται για νευρολογικό πρόβλημα ή πρόβλημα του ενός ματιού.
Να προσθέσω επίσης ότι κάποιες αρκετά συχνές διπλωπίες είναι πολύ παλιοί στραβισμοί, τους οποίους είχε υπερκεράσει ο προσαρμοστικός μηχανισμός των ματιών στην παιδική ηλικία ενός ασθενούς και οι οποίοι μπορεί με την πάροδο των ετών, στη δεκαετία των 50 ή των 60, να εμφανιστούν ξανά. Δεν είναι σημαντικές διπλωπίες. Εάν είναι σταθερές, τότε μπορεί να χρειαστεί επέμβαση στραβισμού από ειδικό οφθαλμίατρο στραβισμολόγο, για να μπορέσει να βλέπει ο ασθενής ένα είδωλο ή όσο γίνεται πιο συγκεκριμένο είδωλο στο κύριο βλέμμα του, που είναι το βλέμμα προς τα μπροστά.
Επίσης να συμπληρώσουμε ότι διπλωπία μπορεί να προκαλέσει και η επίδραση της θυρεοειδοπάθειας στους εξωφθάλμιους μύες του ματιού. Εδώ, πάλι, ο πιο συχνός μυς που πάσχει είναι ο κάτω ορθός, με αποτέλεσμα να μην ανεβαίνουν καλά τα μάτια, παγιδεύεται λίγο ο ορθός από την υπερτροφία του, και το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει διπλωπία συνήθως στο βλέμμα προς τα πάνω ή στο extreme βλέμμα προς τα κάτω.
Άρα βλέπουμε ότι μία μεγάλη σειρά από συστηματικά προβλήματα μπορούν να εκφραστούν με διπλωπία.
Συμβουλευθείτε τον οφθαλμίατρό σας για περισσότερες λεπτομέρειες Τα αίτια είναι πολλά, από πολύ σοβαρά (όγκος, ψευδοόγκος εγκεφάλου, νευρολοίμωξη, μυασθένεια) έως τον διαβήτη και την απλή ίωση. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει παράλυση οφθαλμοκινητικού μυός ή μυών.


Τα αίτια διαφοροποιούνται ανά ηλικία;
Α. Στα πρώτα δεκαπέντε χρόνια τα αίτια μπορεί να είναι μία ίωση, ένας τραυματισμός των οφθαλμών και όγκοι εγκεφάλου. (Μπορεί ένας άνθρωπος να γεννηθεί με ένα παραλυτικό στραβισμό, ο οποίος να εκδηλωθεί αργότερα με διπλωπία στα πρώτα είκοσι χρόνια της ζωής του).
Β. Στις ηλικίες είκοσι έως σαράντα πέντε ετών η κύρια αιτία μιάς διπλωπίας μπορεί να είναι η νευρολοίμωξη (κατά πλάκας σκλήρυνση). Τα υπόλοιπα αίτια μπορεί να είναι:
τραύμα των οφθαλμικών μυών, όγκοι εγκεφάλου και ο ψευδοόγκος εγκεφάλου που αφορά σε παχιές νέες γυναίκες κυρίως.
Γ. Τέλος, άνω των πενήντα και μέχρι των ογδόντα ετών ως αίτια εμφάνισης διπλωπίας ενοχοποιούνται ο διαβήτης, η υπέρταση, το αγγειακό επεισόδιο και οι όγκοι εγκεφάλου.
Βιονευρολογικά > Παθήσεις > Οφθαλμός > Σε ποια νοσήματα εμφανίζεται η διπλωπία;
Σε ποιά νοσήματα εμφανίζεται η διπλωπία;
Σε αρκετά νοσήματα του οφθαλμού παρουσιάζεται διπλωπία, αλλά κατά κύριο λόγο «συνοδεύεται» από νευρολογικές παθήσεις. Εδώ στη Βιονευρολογική, μια τακτική εμφάνιση της διπλωπίας έχουμε στις νευρολοιμώξεις , μυασθένεια, σε ψευδοόγκους του εγκεφάλου ή ακόμη και σε αληθινούς όγκους, σε ιώσεις , στο διαβήτη ή σε παράλυση των κινητικών νεύρων του οφθαλμού. Όπως και να έχει η διπλωπία, περιοδική ή σταθερή, πρέπει να υπόκειται σε εκτενή νευροοφθαλμικό έλεγχο για να γίνει άμεση η ανακάλυψη της αιτίας που την προκαλεί και βεβαίως η διόρθωση της.
Θεραπεία
Η θεραπεία της υποκείμενης πάθησης μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Μερικές φορές η διπλωπία μπορεί να διορθωθεί με γυαλιά που περιέχουν πρίσματα – ειδικούς φακούς που ευθυγραμμίζουν το είδωλο που βλέπει το ένα μάτι με αυτό που βλέπει το άλλο. Κάποιες φορές η πάθηση θεραπεύεται χειρουργικά, για να βελτιωθεί η ευθυγράμμιση.
Θεραπεία
Σε μονόπλευρη διπλωπία, να γίνεται παραπομπή σε οφθαλμίατρο. Δηλώστε στο παραπεμπτικό πώς περιγράφει ο ασθενής τη διπλωπία του, τη διάρκεια των συμπτωμάτων και εάν η έναρξη των συμπτωμάτων ήταν βραδεία, ταχεία ή οξεία.
Διόφθαλμη διπλωπία: Σε πάρεση του απαγωγού μπορεί κανείς να περιμένει. Είναι αναμενόμενη η αυτόματη υποχώρηση του συμπτώματος. Εάν μέσα σε 1-2 μήνες δεν υπάρχει βελτίωση ή εάν υπάρχει επιδείνωση, πρέπει να παραπέμψετε τον ασθενή σε οφθαλμίατρο. Για να αποφύγετε την έντονη δυσφορία, που προκαλεί η διπλωπία, μπορείτε να καλύψετε τον ένα οφθαλμό. Σε διπλωπία ή κάλυψη του ενός οφθαλμού, απαγορεύεται η οδήγηση!
Σε διπλωπία, που συνδυάζεται με άλλα συμπτώματα, όπως τον ίλιγγο, το οίδημα της οπτικής θηλής ή την απώλεια συνειδήσεως νευρολογικής αιτιολογίας, απαιτείται παραπομπή σε οφθαλμίατρο ή νευρολόγο.
Αναζητήσεις σχετικές με διπλωπία θεραπεία
διπλωπία ή θολή όραση
διπλωπια και αγχος
διπλωπία και πονοκέφαλος
διπλωπία στα παιδιά
διπλωπια σκληρυνση κατα πλακας
διπλωπία και κλείσιμο των βλεφάρων
διπλωπια αυχενικο
διπλωπια βικιπαιδεια
διπλωπία ή θολή όραση
διπλωπία και πονοκέφαλος
διπλωπία στα παιδιά
διπλωπία και κλείσιμο των βλεφάρων
διπλωπια και αγχος
διπλωπια σκληρυνση κατα πλακας
διπλωπια αυχενικο
βλεπω διπλα τα αντικειμενα

Εναλλακτικές Θεραπείες για το διαβήτη Διπλωπία

διπλωπία είναι η ιατρική ορολογία για τη διπλή όραση . Διπλωπία είναι συχνά μια επιπλοκή του διαβήτη και μπορεί να ασκηθεί από τους καταρράκτες , εγκεφαλική αγγειακή νόσος , εκλαμψία , υπέρταση ή εγκεφαλικό επεισόδιο . Μερικές θεραπείες για το διαβήτη διπλωπία περιλαμβάνουν επώδυνες ενέσεις και χειρουργική επέμβαση . Η χειρουργική επέμβαση είναι μερικές φορές που προβλέπονται για τη θεραπεία της διπλωπία , αλλά υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες για το διαβήτη διπλωπία . Όλες οι θεραπείες για διαταραχές ματιών θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά από έναν οφθαλμίατρο . Vision Therapy

Σύμφωνα με childrensvision.com μια εναλλακτική θεραπεία για το διαβήτη διπλωπία είναι η θεραπεία όραμα . Θεραπεία υπό άδεια γιατρού μάτι θα περιλαμβάνει ασκήσεις σαν φυσική θεραπεία για τον εγκέφαλο και τα μάτια . Ένα πρόγραμμα για την οπτική θεραπεία θα πρέπει να εξατομικεύεται από τον θεράποντα γιατρό μάτι και μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών φακών , πρίσματα , οπτικών φίλτρων , μπαλώματα ματιών , προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών , εξοπλισμό ισορροπία και ασκήσεις ενδυνάμωσης . Ένας ασθενής που πάσχει από διπλωπία διαβήτη θα πρέπει να συναντηθεί με εβδομαδιαία θεραπευτή καθώς εργάζονται για την θεραπεία ανεξάρτητα.
Εικόνων Eye Patch

Μια εναλλακτική θεραπεία που έχει χρησιμοποιηθεί για χρόνια και έχει δει εξαιρετικά αποτελέσματα είναι η χρήση ενός εμπλάστρου οφθαλμού . Διαβητική διπλωπία μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα έμπλαστρο , επειδή φοράει το έμπλαστρο θα καταστείλει την ανεπιθύμητη εικόνα δημιουργώντας μόνο μία εικόνα . Με τον καιρό τα μάτια μπορούν να εκπαιδευτούν από το έμπλαστρο για να εργαστούν μαζί για να δημιουργήσουν την εικόνα ενός αντί για δύο . Ένας φακός επαφής που μπλοκάρει η εικόνα θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με ένα patch και είναι πολύ λιγότερο αισθητή .
Διορθωτικά μέτρα
Ομοιοπαθητική και ολιστική θεραπευτές tout βότανα θεραπείες , ασκήσεις γιόγκα , ταχύτητα ανάγνωσης και άλλα εναλλακτικά φάρμακα για να βοηθήσει με τα συμπτώματα της διαβητικής διπλωπία . Ωστόσο , δεν υπάρχει καμία τέτοια έρευνα για την υποστήριξη αυτών των ισχυρισμών .






ΟΙ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΟΛΩΝ…ΞΕΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΕΣ! ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ:

Οι αρτηρίες του οργανισμού μας είναι κομβικό σημείο για την υγεία.Λόγω των συνθηκών διαβίωσης και κυρίως τροφικών… οι αρτηρίες “βουλώνουν”, όπως τα υδραυλικά του νεροχύτη μας.Το βούλωμα των αρτηριών είναι πρόξενος πολλών ΠΡΟΒΛΗΜΆΤΩΝ.
Η διπλωπία, εν πολλοίς έλκει την καταγωγή της από εμπλοκές των αρτηριών… Η ομαλή κι ανεμπόδιστη λειτουργία των αρτηριών μας είναι το κλειδί της υγείας μας. Ξεβουλώστε τες … με απλά φυτικά μέσα. Ο Θεούλης μερίμνησε και γι΄αυτό. Δείτε εν συντομία μερικά κομβικά και βοτανικά

Αν θέλετε να ξεβουλώσετε άμεσα τις αρτηρίες σας σας παρουσιάζουμε ένα ισχυρό ποτό που μετά την κατανάλωση μόνο ένα ποτηριού από αυτό θα νιώσετε απίστευτη βελτίωση ...
Περισσότεροι από 2500 άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιαγγειακή νόσο.
Η καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι δύο από τις 3 κορυφαίες κυριότερες ασθένειες που προκαλούν θανάτους σε όλο τον κόσμο.
Πραγματικά ζούμε έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής και καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες τροφών που είναι πλούσιες σε λίπη. Όλα αυτά τα λίπη και οι τοξικές ουσίες καταλήγουν στα αιμοφόρα αγγεία μας. Αυτό το λίπος στα αιμοφόρα αγγεία προκαλεί απόφραξη των αρτηριών και οι φραγμένες αρτηρίες είναι ένας από τους κύριους λόγους καρδιακών προσβολών.
Αυτό το ρόφημα που θα σας παρουσιάσουμε θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε με επιτυχία το σώμα σας από τις τοξίνες και να ξεμπλοκάρετε το λίπος από τα αιμοφόρα αγγεία.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι:

ένα φλιτζάνι φρεσκοστυμμένου χυμού ντομάτας
¼ κούπας χυμό λεμονιού
Μια καυτερή πιπεριά ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ½ κουταλάκι πιπέρι
Κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
Δύο κοτσάνια σέλινο
Αναμείξτε όλα αυτά τα συστατικά σε ένα μπλέντερ.
Μετά την ανάμιξη θα πάρετε ακριβώς ένα φλιτζάνι του ποτού.
Μπορείτε να το καταναλώνετε τρεις φορές την ημέρα μεταξύ των γευμάτων.

ΠΗΓΗ : Ξεμπλοκάρετε τις αρτηρίες σας με μόνο ένα ποτήρι από τον χυμό αυτό! | ΠΕΡΙΕΡΓΑ - STRANGE http://periergaa.blogspot.com/2016/01/blog-post_698.html#ixzz3xtb6JyvT


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ: Δεν έχω δοκιμάσει τη συνταγή. Ξέροντας όμως τα βότανα που την απαρτίζουν –που δοκιμάζω εναλλάξ καθημερινά στα τσαγάκια μου… (έχω αναφερθεί στο σέλινο, στα καυτερά, το λεμόνι και τζίντζερ)… είμαι απόλυτα σίγουρος για την αποτελεσματικότητά της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου