Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!


META TON ΣΙΑΤΙΣTΗΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ..

Αυτά παθαίνει κανείς όταν το θείον πνεύμα τον οδηγεί σε επιπολαιότητες μη συμβατές με το σχήμα του... Αλλά το έχουμε ξαναπεί: Το Μαξίμου του ωθεί σε τέτοιες πολιτικές αποκοτιές. Διαβάστε τι γράφουν:


ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ «ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΣΕ» ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ TON KOΥΝΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ. TOTE ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗΝ ΜΑΝΕΣΤΡΑ  Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. 
Από iefimerida
Απειλή για την Κοινωνία το σύνδρομο της Βαϊμάρης» δηλώνει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος κι επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή, καταδικάζοντας τις πρακτικές της. Πρόκειται για το δεύτερο μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδας που αντιδρά, μετά τον Μητροπολίτη Σιάτιστας Παύλο.
Σε συνέντευξη του στο Έθνος, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος δηλώνει ότι έξω από το Θέατρο «Χυτήριο» εκδηλώθηκε μια ακραίας μορφής πολιτικο-θρησκευτική διαπλοκή η οποία κυοφορείται εδώ και καιρό στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας...
Αν και ο 50χρονος μητροπολίτης δηλώνει ότι δεν επικροτεί τη διακωμώδηση του προσώπου του Χριστού, εξηγεί ότι η βία, η λογοκρισία και οι προπηλακισμοί δεν αποτελούν τρόπο προστασίας του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας.

Στρέφοντας έμμεσα τα βέλη του κατά των στελεχών της Χρυσής Αυγής, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος αναρωτιέται «από πότε οι αρχαιολάτρες και οι δωδεκαθεϊστές έγιναν ομολογητές και προασπιστές της πίστης του Χριστού; Πώς είναι δυνατόν να συνδυάζουν τη βία με τον Σταυρό και την πίστη με τη συνθηματική ιδεολογία;» καταλήγοντας στην πικρή διαπίστωση ότι «έχουμε πλέον περάσει από τον κοινωνικό ρατσισμό στον παραθρησκευτικό ιδεαλισμό».

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας δεν απαλλάσσει την Εκκλησία από τις ευθύνες της υποστηρίζοντας ότι «στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας και της Εκκλησίας εκτρέφουμε ένα θηρίο» ενώ αποδοκιμάζει στη στήριξη του Μητροπολίτη Σεραφείμ στη Χρυσή Αυγή ξεκαθαρίζοντας ότι «οι μεμονωμένες φωνές δεν αποτελούν και την αποκλειστική έκφραση της συλλογικής ευθύνης της Εκκλησίας μας».

1 σχόλιο:

  1. ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ...
    Η ΚΡΙΣΙΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΑΝΙΣΕΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή