Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ!


Χαράς Ευαγγελια με τους θεομπαίκτες…

ΠΗΓΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ …ΦΑΓΑΝΕ 43.000 ΕΥΡΩ

Θύμα: Συνταξιούχος εκπαιδευτικός!
Δράστης η ανίερος μονή στην Εδεσσα

Πήγε να μονάσει… και πριν ενδυθεί το μοναχικό σχήμα, η ηγουμένη της μονής της αφαίρεσε 43.000 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό, τα οποία αυθαίρετα τα χρησιμοποίησε για … επέκταση του μοναστηριού.


Ο λόγος για τη συνταξιούχο εκπαιδευτικό κυρία Κωνσταντία Δικού από την Θεσσαλονίκη, η οποία το 2008 πήρε την απόφαση να μονάσει στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στο Μεσημέρι της Έδεσσας.
Ο Μητροπολίτης Εδέσσης
κ.Ιωήλ, που συνέστησε  στην
παθούσα να καταθέσει μήνυση!
Όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά της, στη διάρκεια παραμονής της ως «δόκιμης» στη μονή, η ηγουμένη Ιερώνυμη της ζήτησε να εκταμιεύσει άμεσα όσα χρήματα είχε στην τράπεζα επειδή… επίκειται «πόλεμος» και κινδυνεύουν να χαθούν οι καταθέσεις. Για να γίνει μάλιστα πιο πειστική, χρησιμοποίησε και το όνομα του Εφραίμ της μονής Βατοπεδίου.
«Τον Φεβρουάριο του 2009 η ηγουμένη Ιερώνυμη μου ανέφερε πως ο πάτερ Εφραίμ από το Άγιο Όρος την προειδοποίησε πως θα γίνει πόλεμος και πως οι καταθέσεις στην τράπεζα θα χαθούν και για αυτό θα πρέπει να γίνει ανάληψη των χρημάτων έτσι ώστε να κρατηθούν σε ασφαλές μέρος και να μην χαθούν» αναφέρει συγκεκριμένα η κυρία Δικού, όπως και τελικά έπραξε. Μαζί με την ηγουμένη Ιερώνυμη, επισκέφθηκαν την τράπεζα που διατηρούσε τον λογαριασμό της και εκταμίευσε το ποσό των 43.000 ευρώ, τις οικονομίες μιας ζωής, το οποίο και παρέδωσε στο μοναστήρι για… φύλαξη.
Τον Οκτώβριο του 2009 η κυρία Δίκου, ανακοίνωσε στην ηγουμένη Ιερώνυμη, πως δεν επιθυμεί να μονάσει και πως επιθυμία της είναι να επιστρέψει στο σπίτι της στην Θεσσαλονίκη, ζητώντας της παράλληλα να της επιστραφεί το ποσό των 43.000 ευρώ. Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά : «όταν της ζήτησα να μου παραδώσει το ποσό που της παρέδωσα προς φύλαξη, μου είπε πως τα χρήματα αυτά τα διέθεσε για την επέκταση του κτιρίου της Ιεράς Μονής».
Μετά την απάντηση αυτή, η συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, εγκατέλειψε οργισμένη το μοναστήρι και επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα ενημέρωσε τον μητροπολίτη Έδεσσας κ.Ιωήλ, για το περιστατικό ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, την συμβούλεψε να κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων της από το μοναστήρι.
Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η κυρία Δίκου κατά της ηγουμένης Ιερώνυμης, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον της και πλέον η διαφορά θα επιλυθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Από την πλευρά της η ηγουμένη Ιερώνυμη, υποστηρίζει πως το ποσό «δωρήθηκε» στη μονή με τη θέληση της κυρίας Δικού, ισχυρισμό που αρνείται κατηγορηματικά ο δικηγόρος της ενάγουσας κ.Κώστας Μοσχόπουλος. «Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον συγκεκριμένο ισχυρισμό. Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν ερήμην της κυρίας Δίκου για εργασίες στο μοναστήρι. Ουσιαστικά την κορόιδεψαν, για να τα αποσύρει από την τράπεζα και να τους τα παραδώσει» δήλωσε στο protothema.gr o κ.Μοσχόπουλος. (ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
...Καλά από ψέμα στα μοναστήρια πάει σύννεφο…δι ευχών των αγίων πατέρων ημών!

"Ἀπομακρυνθήκαμε ἀπὸ τὸν Θεό, γι’ αὐτὸ καὶ μᾶς 
ἦλθαν τόσες συμφορές"
Υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Εδέσσης.. πνευματικός αφέντης της Μονής που χούφτωσε τα χρήματα της υποψήφιας καλογριάς!..
Το θέμα είναι πως θα τακτοποιηθεί η …συμφορά που της βρήκε εντός οίκου Θεού…


«Ἀπομακρυνθήκαμε ἀπὸ τὸν Θεό, γι’ αὐτὸ καὶ μᾶς ἦλθαν τόσες συμφορές», υπογραμμίζει σε συνέντευξη του στο BriefingNews ο μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Ταυτόχρονα τάσσεται υπέρ των διακριτών ρόλων μεταξύ Κράτους και Πολιτείας και εκφράζει την δυσαρέκεια του για τη μείωση στους διορισμούς των Ιερέων λέγοντας: «Εἶναι πολὺ ἄσχημο, ἐνῶ τὰ γειτονικὰ ξένα κράτη εἶναι γεμάτα ἀπὸ ἱερεῖς, ἐμεῖς νὰ φτάνουμε στὸ σημεῖο ἕνας ἱερέας νὰ ἐξυπηρετεῖ τρεῖς ἐνορίες».
briefingnews.gr

Το ίδιο σάϊτ σχολιάζει ως εξής τη συνέντευξη που έλαβε από τον Μητροπολίτης Ιωήλ:

Σχόλιο: Είναι απίστευτο αυτό που βλέπουμε στο λόγο του Επισκόπου. Απομακρυνθήκαμε απο τον Θεό λέει αλλά η Εκκλησία κάνει τη δουλειά της. Δέν έχει καμμία ευθύνη. Την ίδια ακριβώς στάση βρίσκουμε και στη σημερινή κυβέρνηση. Είμαστε σε καταστροφική κρίση αλλά φταίνε μόνο οι Έλληνες ή στην καλύτερη περίπτωση μαζί τα φάγαμε. Απο την πολιτική εμπειρία που έχουμε, ότι δηλαδή μια ακολουθία καταστροφικών κυβερνήσεων και προδοτών πολιτικών μας έφερε στον αφανισμό, ενώ ένα μικρό μέρος του λαού είναι συνυπεύθυνο μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα Εκκλησιαστικά πράγματα. Η Εκκλησία τυποποιήθηκε και δεν έχει πια πιστούς. Και όμως ο επίσκοπος συνεχίζει το τροπάριο: Φύγαμε απο τον Θεό αλλά εγώ κάνω πολύ καλά τη δουλειά μου. Εάν ακούσουμε το σημερινό βίντεο με τον Καζάκη στον Alter, ίσως καταλάβουμε και ένα στοιχείο διανοητικής υστέρησης στους δημοσιογράφους οι οποίοι συνεργάζονται στην καταστροφή μας. Εμείς το ίδιο διακρίνουμε και στον επίσκοπο.
Σχόλιο δικό μας: Κι έπειτα παραπονούνται οι ...θεματοφύλακες Ιεράρχες.. πως η εκκλησία βάλλεται, πως οι εχθροί της  καιροφυλακτούν... Μα οι εχθροί της βρίσκονται μέσα στους κόλπους της και δεν τους βλέπουν...Οι εχθροί είναι ο ίδιος ο εαυτός τους...Ας κόψουν το παραμύθι ότι τάχα μου εκπροσωπούν Θεό...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου