Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ...ΙΓΝΑΤΙΕ!


DSCN4625 - Αντίγραφο

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ κ.ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!
Δελτιο Τύπου της Μητρόπολης του.:

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Ορφανοτροφείου Βόλου χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό (26/7), ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους Κληρικών και ευλαβών προσκυνητών, καθώς και της Υφυπουργού Υγείας κ. Ζέτας Μακρή και της Βουλευτού Μαγνησίας κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη.
Στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος, εξ αφορμής του μαρτυρίου του Αγίου Παντελεήμονος, αναφέρθηκε στα μαρτύρια των Χριστιανών στην εποχή μας και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ποιος θα περίμενε ότι στην εποχή της εξέλιξης, της τεχνολογίας και τόσων επιστημονικών κατακτήσεων, θα υπήρχαν στον κόσμο συγκρούσεις με θρησκευτικές προϋποθέσεις. Υπάρχουν τραγικές στατιστικές, σύμφωνα με τις οποίες καθημερινά, Χριστιανοί σε διάφορα μέρη της γης υφίστανται τα πάνδεινα και οδηγούνται στο Μαρτύριο, επειδή απλώς είναι Χριστιανοί!»

Στο σημείο αυτό ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο κείμενο που εξέδωσαν πρόσφατα στη Μόσχα οι Προκαθήμενοι και οι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών, όπου καταγράφονται σαφώς οι τόποι όπου διώκονται οι άνθρωποι για τη Χριστιανική τους πίστη και επεσήμανε ότι «δυστυχώς και πάλι οι Θρησκείες γίνονται εργαλείο πολιτικής και εξουσίας, οδηγούν στην χειρότερη μορφή φανατισμού, που είναι ο θρησκευτικός. Μια θρησκεία που υπόσχεται ότι η εξόντωση των αλλοθρήσκων μπορεί να εξασφαλίσει τον «παράδεισο», αντιλαμβάνεται κανείς πού μπορεί να οδηγήσει τους οπαδούς της…»
Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι «η Ευρώπη φαίνεται να μη κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος, αν και πολλοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι, αν δεν λάβει τα μέτρα της έγκαιρα, θα γνωρίσει πολύ σύντομα τέτοια φαινόμενα στην καρδιά της… Τα λεγόμενα σήμερα «Χριστιανικά» κράτη της Ευρώπης, ακόμα και η Αμερική, δεν ασχολούνται με το ζήτημα όπως και όσο θα έπρεπε κι έτσι τα πράματα οδηγούνται σε τραγικά αποτελέσματα…»
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος τόνισε ότι «η απάντηση στη βία και στην τρομοκρατία δε μπορεί να είναι η βία και η τρομοκρατία. Άλλωστε, κάτι τέτοιο δεν συνάδει με τον Χριστιανισμό. Η απάντηση είναι εμείς οι Χριστιανοί να γίνουμε περισσότερο πιστοί και αυθεντικοί, καλύτεροι Ορθόδοξοι και αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα στον τόπο μας. Βεβαίως, πολλά ακούγονται περί Ορθοδοξίας, δεν οδηγούν, όμως πάντοτε στην αυθεντική της έκφραση. Και σε προσωπικό επίπεδο, όσο και στην πατρίδα μας βλέπουμε ότι απομακρυνθήκαμε απ’ αυτό που αποτελούσε την πεμπτουσία της ενότητάς μας, από τη βίωση της Εκκλ/κής ζωής και την εμπειρία των Αγίων μας…»
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους δύο Σύριους Επισκόπους, που απήχησαν και αγνοούνται και κανείς δεν γνωρίζει «αν είναι αιχμάλωτοι ή έχουν γίνει Μάρτυρες της πίστεως. Ας προσευχηθούμε να είναι εν ζωή και να επιστρέψουν στο ποίμνιό τους. Αν όχι, θα έχουν προστεθεί και αυτοί στη χορεία των Μαρτύρων της πίστεως»
Ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τον λαό μας να μη στέκεται μονομερώς στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τον τόπο μας. «Αυτοί οι τόποι δεν είναι μακριά μας, είναι στη γειτονιά μας. Στους τόπους που υπήρξαν κοιτίδες του Χριστιανισμού, σήμερα υποχωρεί κάτω από την βία των διωκτών του. Ας προσευχόμαστε για τους αδελφούς μας που υποφέρουν, γιατί ανήκουν στον Χριστό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου