Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΘΕΣ...Το Διδυμότειχο τίμησε τον Πολιούχο του


Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η συμμετοχή στον εορτασμό του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου –Τήνου κ. Δ ω ρ ο θ έ ο υ, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και μίλησε καταλλήλως. Ο Σεβασμιώτατος Δ ω ρ ό θ ε ο ς μετέφερε στον ακριτικό λαό του Διδυμοτείχου την ευλογία της Μεγαλόχαρης από την Τήνο και ευχήθηκε η Παναγία να προστατεύει το Γένος των Ελλήνων.
1613887_595077237231367_526347030_n
Μετά τη Θεία Λειτουργία και την ευλογία των κολλύβων, προς τιμήν του αγίου, σχηματίσθηκε πομπή και λιτανεύθηκε η θαυματουργή εικόνα του αγίου, την οποία παρακολούθησαν οι βουλευτές Έβρου Γεωργ. Ντόλιος και Αλεξ. Δερμεντόπουλος, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, ο Διοικητής της 16ηςΜεραρχίας Στρατηγός Ιωσ. Μαυράκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχ. Συριτούδης, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, οι μαθητές των σχολείων και πλήθος πιστών. Η πομπή κατέληξε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας, στο εντευκτήριο του οποίου στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση για όλους.
Ο οικείος Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον υψηλό φιλοξενούμενό του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου κ. Δωρόθεο, τους επισήμους και τον πιστό λαό του Θεού  για τη συμμετοχή τους στον εορτασμό προς τιμήν του προστάτου της πόλης αγίου Αθανασίου και τόνισε ότι αυτές οι λατρευτικές εκδηλώσεις είναι ευκαιρίες συνάντησης μας με το Θεό, με τους αγίους και με τους συνανθρώπους μας. Τέλος ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμ. Δαμασκηνό Al-azrai και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την άρτια διοργάνωσή της πανηγύρεως.
Μετά ταύτα οι Σεβασμιώτατοι και οι αρχές μετέβησαν στη συνοικία των «Ψαράδων», που ιδιαίτερα ευλαβούνται τον άγιο, και ευλόγησαν τα «κουρμπάνια» που με τόσο ζήλο και αφοσίωση στην παράδοση ετοίμασαν οι φτωχοί μεν αλλά βαθύτατα ευλαβείς κάτοικοι της συνοικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου