Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ...ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ...

Σύμφωνα με μελέτες Ελληνων καθηγητών, η ελληνική φυλή δεν θα υπάρχει από το 2070 ΚΑΙ ΜΕΤΆ ... Ήδη το ξεπουπουλιασμα άρχισε από πολλού. Μέχρι και την ΑΚΡΟΠΟΛΗ ζήτησαν να δώσουμε για τα χρέη μας... και τώρα έρχεται το μεγάλο αμερικανικό  περιοδικό ΤΙΜΕ ΝΑ προτείνει:

Ξεπούλημα των Αρχαιολογικών μας χώρων, προτείνει το  "Time" 19/01/2014  [15:02]

Ξεπούλημα των Αρχαιολογικών μας χώρων, προτείνει το "Time" 

Άκρως προκλητικό για την Ελλάδα είναι το σημερινό άρθρο του περιοδικού "Time", το οποίο προτείνει στην χώρα μας να παραχωρήσει προς εκμετάλλευση τους αρχαιολογικούς χώρους σε ιδιώτες, με το αιτιολογικό ότι πλήττεται από τη λιτότητα.

Το κείμενο είναι στηριγμένο στη μαρτυρία ενός Αμερικανού αρχαιολόγου ονόματι Στέφεν Μίλερ, ο οποίος εργάζεται χρόνια στο ναό του Δία στη Νεμέα. «Το υπουργείο Πολιτισμού κάνει κάποια πράγματα πολύ καλά: κάνει καλή συντήρηση των έργων και είναι πολύ καλή με το στήσιμο εκθέσεων αλλά είναι άθλιοι επιχειρηματίες» λέει στο περιοδικό ο Μίλερ.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι τα αναμνηστικά που πουλάει ο αρχαιολογικός χώρος στη Νεμέα δεν έχουν καμία σχέση με τον ναό του Δία.

Το περιοδικό αναρωτιέται εάν τελικά η ιδιωτικοποίηση θα έσωζε τους ελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς σημειώνει ότι η πρόταση δεν θα φαινόταν τόσο ριζοσπαστική στην Ιταλία που επιτρέπει σε μία εταιρεία μόδας να είναι χορηγός για το Κολοσσαίο. «Αλλά οποιαδήποτε τέτοια πρόταση που επιτρέπει ο τεράστιος πολιτιστικός πλούτος της Ελλάδας να φύγει από τα χέρια της κυβέρνησης προκαλεί βαθιά εθνικιστικά συναισθήματα σε μία χώρα που έχει σημαδευτεί από επανειλημμένες λεηλασίες ξένων κρατών» τονίζει το περιοδικό.

Επιπλέον σημειώνει ότι στα τέλη του 2013 έστειλε γραπτή πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση με την οποία ζητούσε ιδιωτικές εταιρείες να αναλάβουν την ανάπτυξη, προώθηση και ασφάλεια ορισμένων αρχαιολογικών χώρων με αντάλλαγμα να λαμβάνει ένα μέρος από τα έσοδα των εισιτηρίων. «Ο Μίλερ έχει μία λύση που πιστεύει ότι θα φέρει δουλειές και θα προστατεύσει τον μεγάλο αρχαιολογικό πλούτο της Ελλάδας από την φθορά της οικονομικής κρίσης που έχει κλείσει αρχαιολογικούς χώρους, διέλυσε μουσεία και προκάλεσε κύμα λεηλασιών» γράφει, μεταξύ άλλων, το Time. (http://www.pelop.gr/ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου