Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ!


ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΣ ...ΚΑΙ ΟΙ "ΠΟΝΗΡΟΊ"  ΒΟΥΤΗΧΤΑΔΕΣ  ΣΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΊΧΟΥ..

Η μέρα των Θεοφανείων, ίσως είναι από τις γραφικότερες "στιγμές" του Διδυμοτείχου...
Όλοι τρέχουν στον ομιχλώδη Ερυθροπόταμο να δούν τη ρίψη του σταυρού... Τα επουράνεια αγάλονται.. Οι πονηροί βουτηχτάδες φέτος φόρεσαν ειδικές στολές καταδύσεων κι οπότε δεν κατάλαβαν τίποτε από τα παγωμένα νερά... Καλό! Δείτε τις φωτογραφίες πιο κάτω που δανειζόμαστε από την ιστοσελίδα της Μητροπολης ... που τράβηξε ...φωτορεπόρτερ-ιερέας! Είναι όμορφες. και με κλικ ..μεγαλώνουν!

Το εορταστικό τριήμερο των Θεοφανείων εορτάσθηκε με λαμπρότητα στην ακριτική επαρχία μας με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.
Την παραμονή της εορτής, Κυριακή προ των Φώτων, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστανεών και χειροθέτησε σε Οικονόμο τον εφημέριο της ενορίας π. Παναγιώτη Μεταξή. στη συνέχεια τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων (πρωτάγιαση).
DIDYMOTEIXO (24)Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε στην κωμόπολη της Δαδιάς τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που μεταφέρεται πεζή από το Μοναστήρι της Δαδιάς στο χωριό. Στη συνέχεια χοροστάτησε στον Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Δαδιάς στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού της Εορτής, παρουσία του Βουλευτού Έβρου Αλεξ. Δερμετζόπουλου και του Δημάρχου Σουφλίου Ευ. Πουλιλιού.
   
DIDYMOTEIXO (33)



DIDYMOTEIXO (30)
 πρώτο πλάνο και
 ο υφυπουργός εξωτερικών
 κ. Άκης Γεροντόπουλος...

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΑΝΟΙ ΒΟΥΤΗΧΤΑΔΕΣ...ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΣ!
Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας της Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου και στη συνέχεια προέστη του αγιασμού των υδάτων. Ακολούθως τηρώντας το έθιμο σχηματίσθηκε πομπή προς τον Ερυθροπόταμο, όπου εγένετο η ρήψη του Τιμίου Σταυρού. Και φέτος οι νέοι μας έπεσαν στα κρύα νερά του ποταμού με πολύ ενθουσιασμό για να λάβουν την ευλογία του Σταυρού. Την ακολουθία παρακολούθησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, ο Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Στρατηγός Ιωσ. Μαυράκης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ορεστιάδος Πασχ. Συριτούδης και πλήθος πιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου