Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΑΞΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Τιμητική διάκριση στο Χρόνη Αηδονίδη.

IMG_9474
Στα πλαίσια της εορτής της Πεντηκοστής, που πανηγυρίζει το Κάστρο του Διδυμοτείχου,  σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, τιμήθηκε το βράδυ της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, 1ης του μηνός Ιουνίου ε.ε., το«αηδόνι της Θράκης»,  ο πανελλήνια και παγκόσμια γνωστός Χρόνης Αηδονίδης, που γεννήθηκε στην Καρωτή  Διδυμοτείχου.
«Ο Χρόνης Αηδονίδης είναι μία από τις μαγευτικές φωνές που σπάνια προικίζει η φύση. Πέρα από το θείο τάλαντο της φωνής του και το ενδιαφέρον για την αυθεντική απόδοση και ερμηνεία της θρακιώτικης μουσικής, ο Αηδονίδης τελειοποίησε τη φωνή του και ερεύνησε σε βάθος τη θρακιώτικη παράδοση. Έγινε ο αυθεντικός ερμηνευτής της και με το ηχόχρωμά του έχει ταυτιστεί με τη θρακιώτικη μουσική, είναι ο τραγουδιστής – σύμβολο του θρακιώτικου ρεπερτορίου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς, καθώς προσέφερε στον τιμώμενο ασημένιο ομοίωμα του Κάστρου.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Χρ. Κισσούδη, η Παιδική Χορωδία και η Ορχήστρα του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης και τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων Μεταξάδων και Σοφικού. Την υπαίθρια αυτή εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου παρακολούθησε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, ο Βουλευτής Έβρου Δημ. Ρίζος και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου