Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ "ΑΦΟΡΙΖΕΙ" ΤΗ ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ!!!

Μόλις πριν από ελάχιστες ημέρες, η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος εξέδωσε ...αφοριστική ανακοίνωση για τη γιόγκα (πιο κάτω ολόκληρη η ανακοίνωση), κρίνοντας  ότι είναι απολύτως ασυμβίβαστη με τη...

χριστιανική πίστη και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών. Μάλιστα,  η Ιερά Σύνοδος ενημερώνει τους χριστιανούς ότι εσφαλμένα νομίζουν ότι πρόκειται για «είδος γυμναστικής», γιατί στην πραγματικότητα αποτελεί θεμελιώδες κομμάτι της θρησκείας του Ινδουισμού. 
Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού όμως, προφανώς αδιαφορώντας προς την ανακοίνωση της Εκκλησίας η οποία ζητά την προσοχή των γονέων, κάνει ακριβώς το αντίθετο! Καλεί γονείς και παιδιά σε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο γιόγκα! Δείτε πάνω την αφίσα που έχει αναρτήσει και πιο κάτω την ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος! 

Με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιουνίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα», η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης για την αποφυγή δημιουργίας κλίματος θρησκευτικού συγκρητισμού, υπενθυμίζει ότι: η γιόγκα αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί «είδος γυμναστικής». Ως εκ τούτου είναι απολύτως ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών.
Η Εκκλησία έχει ταχθεί και άλλες φορές κατά της γιόγκα, καθώς θεωρεί ότι στον δυτικό κόσμο αρχικά παρουσιάστηκε ως ένα είδος «γυμναστικής», ως μέθοδος χαλαρώσεως και ψυχολογικής ηρεμίας, ενώ στην πραγματικότητα όσοι μυούνται στον «διαλογισμό» της γιόγκα καθοδηγούνται σε μια κατεύθυνση σαφώς ινδουιστική. Με το όνομα γιόγκα νοείται ένα από τα έξι συστήματα της ινδικής φιλοσοφίας. Πρεσβεύει την ένωση της ψυχής με τον Θεό, μέσω συγκεκριμένων μεθόδων, κυρίως του διαλογισμού.
Σύμφωνα με τα κέντρα που ασχολούνται με τη γιόγκα, τα οφέλη της είναι ψυχοσωματικά, καθώς αποτελεί μέθοδο εσωτερικής εξερεύνησης, η οποία αναγνωρίζει την αλληλεξάρτηση του σώματος με τον νου και επιφέρει αρμονία σε όλες τις ανθρώπινες υποστάσεις, στη σωματική, τη διανοητική-συναισθηματική, την πνευματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου