Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΕΙΔΕΣ Η ΓΙΟΓΚΑ... ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΦΟΛΑ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥΪΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ!

Aντιδρά η Ιερά Σύνοδος στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Yoga

Αντιδρώντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα που έχει καθιερώσει ο ΟΗΕ, η Ιερά Σύνοδος προειδοποιεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η γιόγκα «δεν είναι γυμναστική» αλλά θεμελιώδες κεφάλαιο του ινδουισμού, και επομένως «δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».
  • Aντιδρά η Ιερά Σύνοδος στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Yoga

Η Ιερά σύνοδος διευκρινίζει ότι σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία, θεωρεί όμως ότι έχει ευθύνη «για την απο­φυγή δημιουργίας κλίματος θρησκευτικού συγκρητισμού».

Η πλήρης ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης για, με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιου­νίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα», η Ιερά Σύνοδος της Εκ­κλη­σίας της Ελλάδος υπενθυμίζει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι: η «Γιόγκα» αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρ­μο­γών και τάσεων και δεν αποτελεί «είδος γυ­μνα­στι­κής».

Ως εκ τούτου η «Γιόγκα» τυγχάνει απολύτως ασυμ­βί­βα­στη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών».
Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι κανονικά κυλούν οι τελευταίες προετοιμασίες για την διοργάνωση της Κυριακής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών αναμένεται αυξημένη συμμετοχή συγκριτικά με πέρσι στο Άλσος Νέας Σμύρνης.
Πηγή: neasmyrnilive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου