Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ...

akropoli1
Υπαίτιους προσβολής της τιμής και της προσωπικότητας τόσο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου όσο και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου καθώς και του συνόλου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέσω δημοσιευμάτων ψευδούς και συκοφαντικού περιεχομένου, έκρινε με δύο (2) αποφάσεις του (την υπ’ αριθμ. 2456/2015 και την 2458/2015) το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τους Παναγιώτη (Τάκη) Μαυρίκο του Ιωάννη, Εκδότη και δημοσιογράφο, της ημερησίας πανελλαδικής πρωινής πολιτικής εφημερίδας με τον τίτλο «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», και Αριστείδη Σπίνο του Γεωργίου, Δ/ντη σύνταξης και δημοσιογράφο της ιδίας εφημερίδας.


Σύμφωνα με το σκεπτικό της αποφάσεως το Δικαστήριο υποχρεώνει τους ανωτέρω να καταβάλλουν το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00 €), ως χρηματική ικανοποίηση, τόσο στον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο όσο και στον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο διά την ανόρθωση της ηθικής βλάβης, την οποία υπέστησαν από τα ψευδή, συκοφαντικά και παντελώς ανήθικα δημοσιεύματα, που έφεραν τον μεν Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο ως «ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΙΕΡΑΡΧΗ», ο οποίος όφειλε να εκπέσει πάραυτα από το αξίωμά του, τον δε Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και τους Αγίους Συνοδικούς Αρχιερείς συγκαλύπτοντες συνεργούς των δήθεν ανόμων και χυδαίων ενεργειών του Ποιμενάρχου μας, καθώς και το ποσό των τριάκοντα πέντε (35.000,00 €) στο Νομικό Πρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Επιπρόσθετα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διατάσει τους καταδικασθέντες να προβούν, εντός δέκα πέντε (15) ημερών από την τελεσιδικία της αποφάσεως στη δημοσίευση διατακτικού της παρούσας αποφάσεως στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» το οποίο να περιέχει: α) τον αριθμό και την χρονολογία δημοσίευσης της αποφάσεως, β) το Δικαστήριο που την εξέδωσε γ) το μοναστικό όνομα αλλά και το κατά κόσμον ονοματεπώνυμο των εναγόντων δ) τις αναφορές που κρίθηκαν προσβλητικές της προσωπικότητάς τους.
Σημειωτέον, ότι η από βιντεοεγγραφή ειλημμένη φωτογραφία, που δημοσίευε σχεδόν καθημερινά επί περίπου ένα (1) μήνα η εν λόγω Εφημερίδα, απεικόνιζε, όπως και η ίδια η Εφημερίδα ήλθε μεταγενέστερα να παραδεχθεί δημόσια, γνωστό Παλαιοημερολογίτη «Επίσκοπο», που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Νεμέας με τον τίτλο του δήθεν Επισκόπου Κορινθίας, του οποίου τα χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά και ο σωματότυπος εξόφθαλμα διαφέρουν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, που μόνο κάποιος που είχε δόλο κατασυκοφαντήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και γνώση του ψεύδους γι’ αυτά με τα οποία τον «φωτογράφιζε» θα μπορούσε να τον παραστήσει ως εικονιζόμενο στην πιο πάνω φωτογραφία, αντί του πραγματικού.
Οι εκ των υστέρων δημόσιες περί της αληθείας παραδοχές και ανειλικρινείς - υποκριτικές συγγνώμες των υπαίτιων της παραπάνω Εφημερίδας, δεν αναγνωρίστηκαν ως «ελαφρυντικά» από το Δικαστήριο, το οποίο έστειλε έτσι ένα γενικότερο ηχηρό μήνυμα με αποδέκτη και κάποιο εκπρόσωπο του Τοπικού Ηλεκτρονικού Τύπου, ο οποίος επέμενε στανικώς να «ερωτά», να λασπολογεί, διαφημίζοντας μάλιστα κατ’ εξακολούθηση έως και σήμερα το έργο του ενόχου ψευδεπισκόπου Κορίνθου και Νεμέας, να εμπλέκει σε δήθεν σκάνδαλα τον Νόμιμο και Κανονικό Μητροπολίτη Κορίνθου, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τελικώς δεν θέλησε να προβεί σε αποκατάσταση της αλήθειας ούτε και όταν η ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ως η αρχική «πηγή» της λάσπης, το έκανε.
Με τις αποφάσεις αυτές κλείνει ο κύκλος των συκοφαντικών και ανέντιμων επιθέσεων, που συντονισμένα δέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος από την σεσημασμένη πλέον και ευτυχώς ευτελισμένη μερίδα του προαναφερθέντος τοπικού και Αθηναϊκού Τύπου, καθώς η Δικαιοσύνη κρίνοντας αμερόληπτα έκανε το καθήκον της αποτρέποντας αυτούς αλλά και άλλους υποδυόμενους το ρόλο του εκβιαστή από την αγαπημένη τους, αποδοτική κατά τ’ άλλα, φαντασίωση. ROMFAIA)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ... Α, μπα έτσι σου είπανε μανδαμ ΡΟΜΦΕΑ; Σχολιάζεις κι από πάνω; ως ευτελισμένη μερίδα του Τύπου; Εσύ αλήθεια τι τύπος είσαι;Μια ολάκερη ζωή γλύφεις... 
Πολλά φαντάσματα εκβιαστών και δη δημοσιογράφων  δεν βλέπετε  στα παπαδίστικα θέματα; Και θαρρείς πως κάνεις δημοσιογραφία; Γιατί δεν ξεμπροστιάζετε με συγκεκριμένα στοιχεία τους εκβιαστές; ΄Ασε τις δικαστικές αποφάσεις κι αυτές έχουν το ίδιο κύρος με τους ζώντες Αγίους της Εκκλησίας...   Καλά τόσο ατζαμήδες είστε;.. Εμ πως; 7 χρονάκια έχετε στην πιάτσα της εκκλησιαστικής ενημέρωσης! Έχετε δρόμο πολύ μπροστά σας για να γίνετε δημοσιογράφοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου