Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ZHTΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ..ΣΤΟ ΠΑΤΟ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΙΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ, όπως θα έλεγε και ο ημέτερος Χριστόδουλος!

Μέλος της Ιεράς Εξέτασης του Βατικανού: 'Είμαι ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας'

                                                        
Θύελλα αντιδράσεων στο Βατικανό, προκάλεσε η παραδοχή του υψηλόβαθμου κληρικού Κ. Τσαράμσα ότι είναι ομοφυλόφιλος. Κάλεσε την εκκλησία να σταματήσει να εθελοτυφλεί .
Ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος Κριστόφ Τσαράμσα, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιεράς Εξέτασης, τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα, αποφάσισε να αποκαλύψει ότι είναι «ένας ομοφυλόφιλος και ευτυχής ιερέας», με συνέντευξή του στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.  
     
«Ξέρω ότι θα πληρώσω τις συνέπειες της πράξης μου αυτής, αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη», δήλωσε ο Πολωνός κληρικός.                        
Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει στη συγκεκριμένη αποκάλυψη, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάνω, τώρα, αυτή την τόσο δυνατή υπαρξιακή επιλογή, δυνατή σε ότι αφορά τις συνέπειές της. Είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να ζήσω με συνοχή, διότι έχουμε ήδη αργήσει και δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα πενήντα χρόνια».

 O ιερέας με το σύντροφό του, όταν αποκάλυψε τη σεξουαλική του ταυτότητα
Ο πατέρας Κριστόφ Τσαράμσα δηλώνει, παράλληλα, ότι αποφάσισε να κάνει το βήμα αυτό «για τον εαυτό του, για την Εκκλησία και τις σεξουαλικές μειονότητες» και αναφερόμενος στην στάση της Καθολικής Εκκλησίας απέναντι στην ομοφυλοφιλία, μιλώντας στην Κορριέρε Ντέλλα Σέρα υπογραμμίζει:
«Μέσα στην Εκκλησία δεν γνωρίζουμε την ομοφυλοφιλία, διότι δεν γνωρίζουμε τους ομοφυλόφιλους. Είναι σε κάθε γωνιά, αλλά δεν τους κοιτάξαμε ποτέ στα μάτια, διότι σπανίως επιλέγουν να πουν ποιοί είναι».
 Ο πατέρας Τσαράμσα αποκάλυψε ότι έχει μόνιμο σύντροφο, με τον οποίο και 
φωτογραφήθηκε, και αφιέρωσε το coming out του «σε όλους τους ομοφυλόφιλους ιερείς».
H Καθολική εκκλησία της Πολωνίας
Παράλληλα, ο ιερέας μίλησε σε βίντεο για την πολωνική τηλεόραση, στο οποίο ανέφερε περιστατικά ομοφοβίας και ρατσισμού στην πατρίδα του, τα οποία όπως αναφέρει δεν αντιμετωπίζονται από την εκκλησία. Φαίνεται πως το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας αποτελεί σοβαρό θέμα συζήτησης στην Πολωνία, με τους πολιτικούς να "πατούν" στα συντηρητικά ένστικτα των πολιτών και την εκκλησία να διάγει μέσω του ραδιοφώνου της, αλλά και διαφόρων κληρικών "ανένδοτο αγώνα" κατά της "μιαρής ομοφυλοφιλίας".
Το όνομα μου είναι Κριστόφ Τσαράμσα. Σεβασμιότατος Κριστόφ Τσαράμσα. Είμαι μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως... δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής. Είμαι Θεολόγος και φιλόσοφος. Παραδίδω μαθήματα βιοηθικής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα. Είμαι γκέι. Λατρεύω τη χώρα μας, την πατρίδα μου και είμαι πατριώτης. Στο κοινοβούλιο, στην πατρίδα μου, κανείς μπορεί να επιτεθεί με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον ενός ομοφυλόφιλου και να παραμείνει ατιμώρητος. Και δεν χρειάζεται να κλείσει καν τα μικρόφωνα!                                
Κάποιος μπορεί να ταξιδεύει, όπως ο αιδεσιμότατος Όκο (Πολωνός ιερέας, θεολόγος και δημοσιογράφος) με τον θίασο της δημαγωγίας του, του παραλόγου και τις ιδεολογίες και μπορεί να το κάνει παραμένοντας ατιμώρητος!
Όταν κάποιος γίνεται πρόεδρος της χώρας και του επιτρέπεται να κάνει υπαινιγμούς με ανάρμοστο ύφος για την κοινωνική ομάδα στην οποία ανήκω και την επομένη να μην απολογείται για τα λόγια του - παραμένει ατιμώρητος!
Όταν ο πρώην πρόεδρος, επί πέντε ολόκληρα χρόνια, δεν συναντούσε οικογένειες ομοφυλοφίλων, ούτε για μισή ώρα, ώστε να τους κοιτά στα μάτια, του αγνοεί πάλι ατιμώρητος. Εκείνους, τους οποίους έχει ορκιστεί να υπηρετεί.
Η εκκλησία είναι σιωπηλή, επαίσχυντα σιωπηλή και όταν Ο Ντομινίκ από το Μπιερζούν αυτοκτονεί, επειδή δεν αντέχει την ομοφοβία, το μίσος... τότε η εκκλησία παραμένει σιωπηλή και νομικά, αφήνει το θέμα σε κάποιον εισαγγελέα. Όταν η εκκλησία πρέπει να είναι η ηθική αρχή που θα ερευνήσει την υπόθεση, εκείνη παραμένει σιωπηλή. Αυτό σημαίνει πως έχουμε κολλήσει σε μια αέναη κρίση, υποκρισία, αναισθησία. Που είναι το ευαγγέλιό μας;
Οι πρώτες αντιδράσεις από το Βατικανό                
Σχολιάζοντας την συγκεκριμένη συνέντευξη ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, τόνισε ότι «ο πολωνός αυτός θεολόγος «δεν θα μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του στην Επιτροπή για το Δόγμα της Πίστεως και στα πανεπιστήμια του Βατικανού».
Σύμφωνα με τον Λομπαρντι, τέλος, « η επιλογή μιας τόσο θεαματικής αποκάλυψης, παραμονή της συνόδου της Καθολικής Εκκλησίας, είναι ιδιαίτερα σοβαρή και στερείται αισθήματος ευθύνης, διότι στοχεύει στο να υποβάλει την συνοδική συνέλευση σε μια αθέμιτη πίεση των μέσων μαζικής ενημέρωσης».        
Όλα αυτά βέβαια, λίγες μέρες μετά τη συνάντηση του Ποντόφικα στις ΗΠΑ με παλιό του συμμαθητή, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος και τον υποδέχτηκε με το σύντροφό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου