Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΜΑ ΣΑΣ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ:ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΝΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ...ΔΙ ΙΔΙΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΦΕΛΟΣ Κι ενώ βλέπετε πόσο φούσκες είναι, εσείς συνεχίζετε να κρατάτε σημαιάκια τους και να τους ψηφίζετε!. ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗ...



ΤΣΙ ...ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ ΤΗΣ Ν.Δ. 
Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει εκνευριστεί καθώς βλέπει ότι στην βάση της ΝΔ δεν έχει την απήχηση που θα ήθελε με αποτέλεσμα να εισβάλλει μαινόμενος στην συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να την διακόπτει και να κατηγορεί ευθέως τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο ότι γελοιοποιεί την διαδικασία αποκαλώντας τον μάλιστα μ@λ@κ@! 
Aκούστηκαν και άλλες εκπληκτικές βρισιές όπως "αρχίδιι", και "μουνόπανο".
Αγγελικός κόσμος συμμοριτών- πλιατσικολόγων-μονίμων τρόφιμων των δημοσίων Ταμείων!
Όλα έγιναν διότι οι τρεις αντίπαλοι υποψήφιοι απαιτούν να γίνει η εκλογικη διαδικασία με 3 ευρώ, ενώ ο Β.Μεϊμαράκης θέλει ένα πολύ υψηλότερο αντίτιμο ελπίζοντας έτσι ότι θα εμποδίσει ψηφοφόρους της "σκληρής" Δεξιάς, ΑΝΕΛίτες και της Χρυσής Αυγής να πάνε να ψηφίσουν (κατά πλειοψηφία δείχνουν προτίμηση δτον Α.Τζιτζικώστα).
Αφορμή η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος απέσυρε τον εκπρόσωπό του από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, δεν είναι ικανοποιημένος με την διαδικασία που ακολουθείται και σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, αν δεν ληφθεί μια σωστή απόφαση, τότε θα κάνει χρήση του δικαιώματος του Προέδρου και θα συγκαλέσει την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη, Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα συμμετάσχει ξανά σε συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αφού καθοριστούν οι προδιαγραφές και προκηρυχθεί πρώτα ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία.
Νωρίτερα ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας με δημοσιογράφους δήλωσε τα εξης:
«Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μία κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που επίσης είναι γελοιοποίηση. Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις προδιαγραφές. Πάω να πω στον Αμπατζόγλου να αποχωρήσει».
Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Κώστας Τζιμάρας, αντιδρώντας σε επίθεση που δέχθηκε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, έκανε την εξής δήλωση:
«Μετά την αναίτια, υβριστική και πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκα σήμερα από τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, παρουσία των μελών της ΚΕΦΕ, δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον μου. Θέλω όμως να δηλώσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αμφισβητήσει την τιμή και την υπόληψη μου, που είναι γνωστή στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στη 40χρονη διαδρομή μου σε αυτό. Προφανώς επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου».
Η εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε τα εξής: «Μόλις είχαμε συμφωνήσει ομόφωνα σε όλα και ήρθε ο πρόεδρος και συνέβη ό,τι είδατε. Το ξέσπασμα του προέδρου είναι μη ελεγχόμενο. Αυτή η εν εξάλλω κατάσταση είναι προβληματική για τον πρόεδρο και τη ΝΔ. Είχαμε συμφωνήσει και σε αντίτιμο 3 ευρώ για όλους. Εμείς επιστρέφουμε στην ΚΕΦΕ με τις αρχικές μας θεσεις».
Ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη Σπυρίδων Χρυσοφώτης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε:
«Προτού συμβεί το περιστατικό που είδατε, είχαμε συμφωνήσει για το θέμα του διαγωνισμού πως την Πέμπτη θα ανοίξουν οι προσφορές. Δεν θέλαμε διάκριση παλιών και νέων μελών, όπως προβλέπει το καταστατικό άλλωστε, και είχαμε συμφωνήσει για αντίτιμο 3 ευρώ για όλους».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης οργισμένος από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που έθεσα υποψηφιότητα έβαλα ως απόλυτη προτεραιότητα μου την ενότητα του κόμματος. Παρά τα όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής κράτησα ενσυνείδητα χαμηλούς τόνους γιατί την ΝΔ την αγαπάμε και πρέπει αυτό να το αποδεικνύουμε με πράξεις και όχι με λόγια. Δυστυχώς, οι συνεχόμενες παλινωδίες στην διαδικασία και η αμφισβήτηση του καταστατικού που ρητώς προβλέπει τι πρέπει να γίνει παρουσιάζει στα μάτια των πολιτών την ΝΔ με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που της αξίζει.
Σήμερα στην ΚΕΦΕ επετεύχθη συμφωνία μεταξύ και των τεσσάρων υποψηφίων και για το αντίτιμο και για την διαδικασία. Την τελευταία στιγμή και ενώ είμασταν σε διαδικασία ανακοίνωσης της εν λόγω συμφωνίας ένας από τους συνυποψηφίους με τρόπο πρωτόγνωρο αποφάσισε να υπαναχωρήσει απ’ αυτήν. Δεν θα σχολιάσω τα γεγονότα γιατί όπως προ είπα την ενότητα του κόμματος πρέπει να την υπηρετούμε με την συμπεριφορά μας ακόμα και στις δύσκολες στιγμές.
Η ΚΕΦΕ οφείλει να καταλήξει σε απόφαση σήμερα χωρίς καμία περαιτέρω αναβολή. Η συνέχιση αυτής της εικόνας βλάπτει και την ΝΔ και τη διαδικασία, εκτός, και αν ο τελικός στόχος είναι είτε να μην γίνουν καθόλου αυτές οι εκλογές είτε να γίνουν με τη δυνατή μικρότερη συμμετοχή έτσι ώστε η διαδικασία να καταλήξει να είναι παντελώς ελεγχόμενη από τους μηχανισμούς. Δεν φοβόμαστε την δημοκρατία και η ΝΔ δεν μπορεί να φοβάται την ψήφο των Ελλήνων πολιτών τους οποίους θέλει να εκπροσωπήσει και να κυβερνήσει. Την κοινωνία την θέλουμε μαζί μας και όχι απέναντί μας».
Αναλυτικά τι έγινε: 
Ήταν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ «εισέβαλε» στο γραφείο του πρώτου ορόφου της Συγγρού, όπου πραγματοποιούνταν μια ακόμη πολύωρη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ. «Που είναι ο Αμπατζόγλου;» ρώτησε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μόλις άνοιξε με πάταγο την πόρτα. Και, μόλις εντόπισε τον εκπρόσωπο του, πρόσθεσε: «Πάμε να φύγουμε, Θόδωρε. Δεν θα μείνουμε εδώ να συμμετάσχουμε σε μια διαδικασία που εξευτελίζει τους Νεοδημοκράτες».
Στο ερώτημα παρισταμένων για το «τι εννοεί», ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να απάντησε, χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις, όπως «αρχ...», «μαλ...», «μουν[...]πανο» κατά των κυρίων Παπαμιμίκου και Τσιμάρα. Τους δύο αυτούς, όπως εξηγούσαν συνεργάτες του, θεωρεί υπεύθυνους για την τροπή που έχουν πάρει οι συζητήσεις στην ΚΕΦΕ.
«Τρώνε σκοπίμως το χρόνο, για να καλύψουν τις μαϊμουδιές που ετοιμάζουν με την εταιρεία που έχουν ήδη επιλέξει για να βγάλουν λεφτά, αλλά και το αποτέλεσμα που θέλουν» ήταν ο ισχυρισμός του περιβάλλοντος Μεϊμαράκη. Υποστήριξαν ότι ο κ. Τσιμάρας, σε προηγούμενη συνεδρίαση, είπε ότι έχει βρει την εταιρεία που θα οργανώσει την ψηφοφορία, ενώ καταμαρτυρούσαν στο γραμματέα του κόμματος για «σκόπιμες διαρροές» σε βάρος του προέδρου της ΝΔ, τον οποίο εμφάνιζε να θέλει υψηλή συνδρομή για όσους δεν είναι μέλη της ΝΔ και να πάνε να ψηφίσουν τη μέρα που θα στηθούν οι κάλπες.
«Εμείς ποτέ δεν βάλαμε θέμα για τη συνδρομή», έλεγαν συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη. «Το μόνο ζήτημα που βάλαμε είναι η διασφάλιση της διαδικασίας με την διαφανή επιλογή της εταιρίας, η οποία θα μας προτείνει την ημερομηνία που θα γίνει η εκλογή, τις κάλπες που θα στηθούν και το κόστος που θα έχει όλη η οργάνωση για να αποφασίσουμε στη συνέχεια το ύψος της συνδρομής που θα πληρώσουμε».
Μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του κ. Μεϊμαράκη από τη συνεδρίαση και την διακοπή που μοιραία ακολούθησε εξαιτίας της μεγάλης αναστάτωσης που προκλήθηκα, μέλη της ΚΕΦΕ θεωρούσαν «ανεξήγητη και υπερβολική» την αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη, που άλλοι τη θεωρούσαν ως κίνηση που μαρτυρά πρόθεσή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του.
«Πρώτα θα πετάξει τον Παπαμιμίκο από τον τρίτο όροφο της Συγγρού και μετά θα αποσυρθεί…», σχολίαζαν συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, που του απέδιδαν την φράση: «Αν είναι να χάσω, θα χάσω επειδή έτσι αποφάσισαν οι νεοδημοκράτες και όχι επειδή από τη… μαϊμουδιά του Παπαμιμίκου!».
Αρκετά μέλη της ΚΕΦΕ και κυρίως οι προσκείμενοι στον κ. Μεϊμαράκη, αποχώρησαν μετά την επεισοδιακή διακοπή. Οι εναπομείναντες, ωστόσο, προχώρησαν σε κατά πλειοψηφία (επτά έναντι ενός) επικύρωση των αποφάσεων που, όπως υποστήριζαν  νωρίτερα είχε υπάρξει ομοφωνία και είχε συμφωνήσει και ο κ. Αμπατζόγλου, εκπρόσωπος της πλευράς Μεϊμαράκη.
ΟΙ αποφάσεις, οι ενστάσεις και η απειλή μηνύσεων
Σύμφωνα με τις αποφάσεις, που βρήκαν σύμφωνους τους εκπροσώπους των τριών ανθυποψηφίων του προέδρου της ΝΔ, κυρίων Άδωνη Γεωργιάδη, Κυριάκου Μεϊμαράκη και Απόστολου Τζιτζικώστα, θα ισχύσουν τα εξής:
*Στην ιστοσελίδα του κόμματος θα αναρτηθεί, μαζί με τις τεχνικές προδιαγραφές στις οποίες κατέληξε το αρμόδιο τμήμα της ΝΔ, η προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή, με κλειστές προσφορές, για την επιλογή της εταιρίας που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία (σ.σ.: όπως δηλαδή ζητούσε η πλευρά Μεϊμαράκη).
*Οι κάλπες που θα στηθούν θα είναι μειωμένες σε σχέση με το 2009 κατά 10% και θα φθάσουν τις 1.300 που θα στηθούν σε 900 διαφορετικά σημεία όλης της επικράτειας.
*Η συνδρομή που θα καταβάλουν τόσο τα μέλη όσο και εκείνοι που θα προσέλθουν την ημερομηνία της εκλογής θα είναι ενιαία στο ύψος των τριών ευρώ. Νωρίτερα, πάντως, μέλη προσκείμενα στον κ. Μεϊμαράκη, όπως οι Φίλιππος Ταυρής και Αλέκος Κόκκαλης είχαν προτείνει να υπάρξει έστω συμβολική διαφοροποίηση ανάμεσα στα μέλη και στους περιστασιακούς ψηφοφόρους της Κυριακής, κάτι που οι υπόλοιποι –και ανάμεσά τους οι εκπρόσωποι των κυρίων Γεωργιάδη, Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα- απέκρουσαν με το επιχείρημα ότι «προσκρούει στο Καταστατικό». 
Τόσο το μέλος της ΚΕΦΕ Αλέκος Κόκκαλης που μειοψήφισε στις αποφάσεις όσο και άλλοι που είχαν αποχωρήσει νωρίτερα και θεωρούνται οι περισσότεροι του κλίματος Μεϊμαράκη, αμφισβητούν την εγκυρότητα των αποφάσεων που ελήφθησαν, καθώς θέτουν ζήτημα απαρτίας. Οι παρόντες στην ψηφοφορία ήταν μόλις οκτώ από τους 17 που είναι τα μέλη και η πλειοψηφία των εννέα απουσίαζε.
Οι επτά της πλειοψηφίας που σχηματίστηκε, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η απαρτία ήταν στην αρχή της συνεδρίασης και απορρίπτουν τις ενστάσεις, υποστηρίζοντας ότι «λίγο πριν κάνει όσα έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο εκπρόσωπο του είχε συμφωνήσει σε όλα και πηγαίναμε για ομοφωνία». 
Στο μεταξύ, με γραπτή δήλωσή του, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Κώστας Τσιμάρας απορρίπτει τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του ο κ. Μεϊμαράκης και επιφυλάσσεται «παντός νομίμου δικαιώματός του», υπαινισσόμενος ότι σκοπεύει να μηνύσει τον «μεταβατικό», όπως τον χαρακτηρίζει, πρόεδρο του κόμματός του. (http://www.defencenet.gr/).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου