Κυριακή 3 Μαρτίου 2013


ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ! ΑΦΕΡΙΜ!..ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΑ ΈΤΣΙ;

Εθιμοτυπική επίσκεψη Τούρκων Δημάρχων στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου!

64808_450837528322006_626519460_n
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, πραγματοποίησαν οι Δήμαρχοι Ουζούν-Κιοπρού (Μακράς Γεφύρας) κ. Enis İşbilen, Αίνου κ. Ahmet Cayir και Χαύσας κ. Ouz Tekin από τη γειτονική χώρα, το Σάββατο 2 Μαρτίου ε.ε. Σημειωτέον οι τρείς αυτοί Δήμοι της Ανατολικής Θράκης βρίσκονται στην παρέβρια περιοχή όπου προ του 1922 υπήρχαν ακμάζουσες ελληνικές κοινότητες. Ο Δήμαρχος Μακράς γεφύρας ανακοίνωσε στο Σεβασμιώτατο την ευχάριστη είδηση ότι ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του Ιερού Ναού του Τιμίου Προδρόμου, στο Ουζούν-Κιοπρού, ο οποίος για 90 χρόνια έστεκε εκεί για να θυμίζει την πορεία του ελληνισμού δίπλα στον ποταμό Εργίνη.
Ο Σεβασμιώτατος για την ανακαινισμένη Εκκλησία της Μακράς Γέφυρας προσέφερε αγιογραφημένη εικόνα του Τιμίου Προδρόμου για να ευλογεί τον τόπο των προγόνων μας.
Στα πλαίσια της επίσκεψής τους οι τρείς Δήμαρχοι επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου το Δήμαρχο κ. Παρ. Πατσουρίδη και είχαν εποικοδομητικές συνομιλίες με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοικήσεως για διμερούς ενδιαφέροντος θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου