Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013


Τελευταίο αντίο στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ιάκωβο τον Β΄  
Τελευταίο αντίο στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ιάκωβο τον Β΄

Με δάκρυα στα μάτια εκατοντάδες πιστοί και πλήθος κλήρου αποχαιρέτησαν σήμερα Πέμπτη σε βαθιά θλίψη, τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ιάκωβο τον Β΄.
Η εξόδιος ακολουθία έγινε το μεσημέρι στον προσκυνηματικό ιερό ναό του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως, προεξάχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την διάρκεια της νύχτας άρχισαν να καταφθάνουν Μητροπολίτες και ιερείς μεταξύ τω οποίων οι: Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ , Αυλώνος Χριστόδουλος , Άρτας Ιγνάτιος Κυθήρων Σεραφείμ Περιστερίου Χρυσόστομος κα.

Κλήρος και λαός της πόλεως του Ναυπλίου υποδέχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης το σκήνωμα του Μακαριστού ποιμενάρχη, ενω προηγουμένως βρισκόταν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Άργους.
Το τελευταίο Τρισάγιο στην πόλη του Άργους τέλεσε ο Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου και των ιερέων της επαρχίας Άργους.
Επιθυμία του Μητροπολίτη Ιακώβου ήταν να γίνει η ταφή του στη Μονή Ακαθίστου Ύμνου, εκεί που όποτε μπορούσε και του το επέτρεπαν τα Επισκοπικά του καθήκοντα πήγαινε για να ξεκουραστεί αλλά συγχρόνως να προσευχηθεί για το ποίμνιό του .
Το μοναστήρι αποτελεί ένα ακόμα φάρο της Ορθοδοξίας για την Αργολίδα. Δεν είναι τυχαίο ότι η περιοχή που είναι χτισμένη η μονή αποκαλείται Άγιο Όρος. Από την μονή έχουν περάσει πολλές εκκλησιαστικές μορφές. Τώρα στο ησυχαστήριο αυτό εκτός από την αδελφότητα που υπάρχει θα είναι και μόνιμα ο Ακάματος μακαριστός ποιμενάρχης της Αργολίδος κυρός Ιάκωβος ο Β και θα προσέχει από εκεί όλη την Αργολίδα….
Όπως ανακοινώθηκε από την ιερά σύνοδο της εκκλησίας της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος αναλαμβάνει ως τοποτηρητής στην ιερά Μητρόπολη Αργολίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου