Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΕΠΑΙΝΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΙΕΡΑΡΧΟΥ....

Arxiep Anastasiadis
Ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρόεδρο της δημοκρατίας στον οποίο ανακοίνωσε την πρόθεση της Εκκλησίας .

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΩΡΙΖΕΙ την περιουσία της , 
που είναι μεγάλης έκτασης, στο ΚΡΑΤΟΣ
Σήκωσε παντιέρα ευεργετική ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.Χρυσόστομος με την απόφασή του να συμπαρασταθεί στον πιεζόμενο από τους δανειστές Ευρωπαίους, λαό του, όλη την περιουσία της Κυπριακής Εκκλησίας.
 Ο Αρχιεπίσκοπος εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο υποστήριξε για ακόμη μία φορά την πρότασή του για έκδοση ομολόγου, δηλώνοντας πως η Εκκλησία είναι έτοιμη να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, καθώς "όλες οι ενορίες, όλες οι Μητροπόλεις, όλα τα μοναστήρια θα πάρουν ομόλογα.
«Μπορούμε να υποθηκεύσουμε όλη την περιουσία της Εκκλησίας και το αντίτιμο να το επενδύσουμε στα ομόλογα για να στηρίξουμε αυτή τη στιγμή το κράτος» είπε χαρακτηριστικά.
Η ενέργειά του αυτή είχε τεράστια απήχηση στον Κυπριακό λαό και πολλοί άρχισαν κιόλα να μιλάνε για ...νέο Έθνάρχη Μακάριο.

Για να πούμε την αλήθεια ότι στη μακραίωνη ιστορία της Μεγαλονήσου, Ιεράρχες φωτισμένοι, εν πολλοίς ήσαν η υπέρτατη διοίκηση του λαού.
Χειροκροτούμε την απόφαση του θρησκευτικού ηγέτη της Κύπρου και ο καιρός θα δείξει, αν πίσω από αυτήν την  αγαθή χειρονομία, υποκρύπτεται...πονηρά φιλοδοξία να παίξει και ..πολιτικό ρόλο, όπως άλλωστε το έχει η παράδοση της Αρχιεπισκοπής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου