Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΑΦΡΟΣΥΝΗΣ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ...ΑΤΑΚΤΟΥ!


ΑΚΥΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF
1Καταπέλτης, κατά πράξης του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Ναυπάκτου, είναι η δημοσίευση της υπ’ αριθμ. 0160/ 2013 απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που:

«Ακυρώνει την1/ 26-1-2011 καταλογιστική πράξη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου». (Δείτε την εδώ)

Ο Αρχιμ. κ. Νεκτάριος Γκολιόπουλος, με έφεσή του, επεδίωξε και επέτυχε την ακύρωση της, ως άνω, πράξης του Μητρ. Συμβ. της Ι. Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Με αυτή την άκρως «δυσμενή για το διοικούμενο εκτελεστή διοικητική πράξη», «καταλογίστηκε υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου», το ποσό των21.417,87 ευρώ (!), το οποίο κατά τον παρελθόντα χρόνο (2008-9) εισέπραξε, νομίμως, ως αποδοχές έκτακτου εφημέριου –ιεροκήρυκα.

Ο σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος Βλάχος, σκέφτηκε (;), ως Πρόεδρος,  και,  αποφάσισε εν συμβουλίω, (συλλογικό όργανο), όχι μόνο να "απολύσει" τον δραστήριο κληρικό - ιεροκήρυκα, από τη θέση του (χωρίς δικαστήριο), αλλά και να τον «χρεώσει»/ του καταλογίσει, το να επιστρέψει στο δημόσιο τους μισθούς του παρελθόντος!

Το Ελεγκτικό Συνέδριο όμως στην σχετική Απόφασή του είπε:

- «…η καταλογιστική αυτή απόφαση, όταν εκδίδεται από διοικητικό όργανο, το οποίο δεν έχει εκ του νόμου την αρμοδιότητα αυτή, είναι νομικώς πλημμελής και, ως εκ τούτου, ακυρωτέα…» και ότι «…από καμία διάταξη δεν παρέχεται στο εν λόγω συλλογικό όργανο (Μητροπ. Συμβούλιο) αρμοδιότητα καταλογισμού αχρεωστήτως ληφθεισών αποδοχών, εξουσία άλλωστε… ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του εκκαθαριστή των ίδιων αποδοχών…».

- «… αναρμοδίως η προσβαλλόμενη πράξη εκδόθηκε από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, το οποίο έχει την ιδιότητα του εκκαθαριστή… χωρίς, παράλληλα, από καμία διάταξη να του παρέχεται και αρμοδιότητα καταλογισμού των αποδοχών αυτών».

Σημειώνεται, ότι για άλλη, παρόμοια παράνομη πράξη, των μελών του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Ναυπάκτου, ήδη διενεργούνται ανακρίσεις, (προανακριτικό στάδιο), σε ποινικό επίπεδο, διότι εκκρεμεί σχετική μήνυση, για παράβαση καθήκοντος, ενώπιον του Εισαγγελέα Μεσολογγίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου