Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ! ΜΩΡΕ ΤΟΝ ΦΙΛΈΨΑΤΕ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΜΑ; Η ΤΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ;ΡΕ ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

 Επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στην Μητρόπολή Αλεξανδρούπολης.


Ο καλοκάγαθος Αρχιεπίσκοπος Ελλάδας πλην όμως Πασόκος ή ο "Τζερόνυμο εκ θηβών",(και αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ -έτσι;) όπως τον αποκαλούν οι άσπονδοι φίλοι του.. κάνει συχνές επισκέψεις στο Εβρό..Να συνεχίσει το τροπάρι..Και δεν βλάπτει καμιά βόλτα του στη Μονή Δαδιάς που χρειάζεται ...σκούντημα... και κατανόηση! Ας  μην αφήνεται... ο μονάχους-μοναχους πατήρ Ελπιδοφόρος  μονάχος στις μοναξιές του! Έτσι Άγιε Αθηνών;..Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου μπορεί μεν να τον...περιθάλπει.. (με διάφορα αεριτζήδικα λεκτικά φληναφήματα) αλλά λογω έλλειψης φαντασίας... σκουντουφλάει... Χώρια που  αυτός προσκυνάει το Φανάρι... Αλλά ουκ επ άρτω μόνον ζήσεται... Χρειάζεται και η δική σου Αγιαστούρα Άγιε Αθηνών! Η Μονή Δαδιάς, φίλτατε Ιερώνυμε,  χρειάζεται το χαμόγελό σου... Μόνο, τίποτε άλλο...Γιατί η Μονή Δαδιάς, με τις εγκαταστάσεις της, το ιδιαίτερο περιβάλλοντα χώρο της, και τον ικανό καλόγερό της π. Ελπιδοφόρο ,   μπορεί να καταστεί, όντως φάρος διεθνούς ακτινοβολίας... Για πρόσεξε γιατί σε αγαπάμε... αγάπη που την αξίζεις ..αν και Πασόκος! Πανάθεμά μας!

Ο ταπεινός Αρχιεπίσκοπος και ο...επίσκοπος Αλεξανδρούπολης., που μάλλον τον ατενίζει με... συγκατάβαση! Προσέξτε το ύφος των δυό ιεραρχών.. Ο Ιερώνυμος ..δίνει ρέστα με την απαστράπτουσα πατερική καλοσύνη του!.. Εμείς
μπαρουτοκαπνισμένοι, έτσι διαβάζουμε τις φωτογραφίες...Γιατί μέσα από τη φωτογραφία... εκπέμπεται η ψυχή του ανθρώπου!  Αν ΔΕΝ ΤΟ ΞΈΡΕΤΕ... ΤΟ ΛΕΜΕ! ..Κι εμείς εδώ υποκλινόμαστε προς τον ΙΕΡΩΝΥΜΟ γι αυτό που  εκπέμπει η συγκεκριμένη φωτό... Όσο για τον Άνθιμο, φωτογραφικά δεν πιάνουμε να ...ανθεί... ψυχικά (κάτι θα έχει στο νιονιό του) αντίθετα με τον Αρχιεπίσκοπο!

.


Την Πέμπτη 14 Μαρτίου επισκέφθηκε την Μητρόπολή μας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, στα πλαίσια της ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτου Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από πλειάδα Μητροπολιτών και κληρικών και λαϊκών συνεργατών του κατέφθασε το πρωί με πτήση από την Αθήνα, όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος. Από το αεροδρόμιο κατευθύνθηκαν στο Ανθίμειο Εκκλησιαστικό Κέντρο, όπου παρέμειναν για μιάμιση περίπου ώρα και τους προσεφέρθη κέρασμα. Ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Μητροπολίτη μας και τον Δήμαρχο Αλεξανδρουπόλεως κ. Λαμπάκη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευαίσθητη και ακριτική περιοχή μας με την ανεργία, τον χρυσό, την έλλειψη επενδύσεων και την αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας προς τους Θράκες πολίτες. Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος, οι Αρχιερείς και η συνοδεία τους κατευθύνθηκαν στην Κομοτηνή για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου.
Το απόγευμα ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του επέστρεψαν στην Αλεξανδρούπολη και αεροπορικώς επέστρεψαν στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου