Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΌ..


SAM_3327
Εκκλησιαστικοί παράγοντες των Δικαίων. Εδώ είναι η απόλυτη ...ισότητα των δύο φύλων 5 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ 5 ΑΝΔΡΕΣ!.. Αλλά εκείνος ο Ζακχαίος  τι πράμα είναι; Πως μας ξεφύτρωσε στον Έβρο; Δεν μας διαφωτίζουν τα κείμενα της IMDOS!..οπότε δικαίως και παραμιλάμε. Ως προς το λογίδριον του κ. Δαμασκηνού, θα λέγαμε ότι είναι αρκούντως καταληπτό.. αν και ελαφρώς μπερδεμένο!

Κυριακή του Ζακχαίου ΧΘΕΣ... Το αν αγνοείτε τον εν λόγω...δεν τρέχει και τίποτε... 

Ως γνωστόν και στην Εκκλησία μας ισχύουν τα κοσμικά κριτήρια. Υπάρχουν Άγιοι διάσημοι, ΣΤΑΡ που λέμε κι ΑΛΛΟΙ που δεν τους ξέρει ούτε η μανούλα τους!.. Αντε τώρα να τα βγάλεις πέρα με τον Αι-Γιάννη, τον Άι- Γιώργη και τον  Μητσάρα της Σαλονίκξης ( Αϊ Δημήτρης..κάνει στη δημοτική) ή την βεντέτα Αγ. Παρασκευούλα! Με άλλα λόγια δείτε πως ο κ. Δαμασκηνός συνάντησε τον Χριστό.. 
SAM_3279
«Ο άνθρωπος συναντάται με το Χριστό όταν ξεπεράσει την ψευδαίσθηση της πληρότητας και της αυτάρκειας, όταν παύει να υπολογίζει τη γνώμη του κόσμου, και όταν αναζητά παρθενικά και αληθινά το Χριστό, έστω κι αν όλοι τον κοροϊδεύουν. Τότε συναντά το Χριστό… Δυστυχώς, εμείς που θέλουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας καλούς χριστιανούς, συχνά κρίνουμε και κατακρίνουμε τους συνανθρώπους μας. Θέτουμε φραγμούς και όρια. Βλέπουμε με περιφρόνηση και πολλές φορές με αηδία τους «αμαρτωλούς», ξεχνώντας ότι και μόνο με αυτή τη συμπεριφορά μας πέφτουμε στην μεγαλύτερη αμαρτία, αυτή της υπερηφάνειας, που  τόσο ο Χριστός καυτηρίασε. Η δική μας στάση όμως δεν μπορεί παρά να εναρμονίζεται με τη στάση του Χριστού, δεν μπορεί παρά να κινείται προς την κατεύθυνση της αγάπης, της αποδοχής, της συγγνώμης»· τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς σχολιάζοντας την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή του Ζακχαίου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου στην ακριτική κωμόπολη των Δικαίων, όπου ιερούργησε την Κυριακή 31 του μηνός Ιανουαρίου ε.ε. Στα πλαίσια της επισκέψεώς του στην παραμεθόρια αυτή κωμόπολη ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να εμψυχώσει τους ακρίτες και να τους υπενθυμίσει ότι ο Χριστός είναι πάντα δίπλα στους αδύνατους και τους πονεμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου