Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ...ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΑΩΝ!


ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΝΑΟΣ!

Διαβάστε την αγγελία,,, και πράξατε τα δέοντα:
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΕΝΑΝ ΕΥΓΕΝΗ ΣΤΟΧΟ
ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
12.01.2016


ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Η Ορθόδοξος Μητρόπολις Βελγίου και Εξαρχία Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου (Οικουμενικόν Πατριαρχείον) έχει τη μοναδική ευκαιρία να αγοράσει ένα ναό για την ορθόδοξη ενορία Αγίας Αικατερίνης στο Άμστερνταμ (Κάτω Χώρες) και χρειάζεται την ενίσχυση και στήριξή σας.


ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟΥ 18ΟΥ ΑΙΩΝΑ
Οι πρώτοι Έλληνες που ήρθαν στις Κάτω Χώρες ήσαν κληρικοί που σπούδασαν τον 17ο αιώνα στο Πανεπιστήμιο του Leiden. Τον 18ο αιώνα Έλληνες έμποροι εγκαταστάθηκαν στο Άμστερνταμ. Μέτοικοι από τη Σμύρνη (Μικρά Ασία) ίδρυσαν στο Άμστερνταμ και σε άλλες δυτικοευρωπαϊκές πόλεις εμπορικά επιμελητήρια για την αγορά ευρωπαϊκών προϊόντων και την πώληση προϊόντων από την Ανατολή. Η Ελληνική ομογένεια στο Άμστερνταμ συγκροτείτο όχι μόνο από Σμυρναίους εμπόρους αλλά και από Έλληνες από Χίο και Θεσσαλονίκη. Καθώς η κοινότητα μεγάλωνε, ζήτησαν και έλαβαν άδεια το 1752 να ιδρύσουν ορθόδοξη εκκλησία σε μία κατοικία στηνKoningsstraat.


Αργότερα, οι θρησκευτικές συγκεντρώσεις τους γίνονταν σε ένα υπερώο αφιερωμένο στην Αγία Αικατερίνη. Το 1763 η εκκλησία μετακόμισε σε ένα κτήριο στη διεύθυνση Oudezijds Voorburgwal, το οποίο αγοράσθηκε χάρις στο κληροδότημα Έλληνα εμπόρου που εργαζόταν στην Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών. Έναν αιώνα αργότερα, ελάχιστοι Έλληνες υπήρχαν στην πρωτεύουσα και η εκκλησία, το 1866, έκλεισε.


ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΝΑΟΣ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΧΩΡΩN

ΤΟ ΚΤΙΣΜΑ

Το κτίσμα είναι μια πρώην Ρωμαιοκαθολική εκκλησία κείμενη στα περίχωρα του Άμστερνταμ (βόρεια της πόλης). Το σύγχρονο αυτό εκκλησιαστικό κτήριο εγκαινιάστηκε το 1952 είχε δε οικοδομηθεί με καλομελετημένο σχέδιο, ήτοι σε ρυθμό βασιλικής κατά το πρότυπο αρχαίων χριστιανικών ναών στην Ιταλία. Έγινε εκτενής χρήση μπετόν, πλίνθων και ξύλου. Το κτήριο είναι σε καλή κατάσταση.
Περί τα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο χώρος του ναού έχει μειωθεί με την εγκατάσταση ενός χωρίσματος μετά από τα πρώτα δύο ανοίγματα (περίπου κάτω από το υπερώο του εκκλησιαστικού μουσικού οργάνου).
Ο χώρος χρησιμοποιείται ως εκτενής αίθουσα συνεδριάσεων.

Σας παρακαλούμε να στηρίξτε αυτόν το ευγενή σκοπό με την οικονομική συμπαράστασή σας μέσω τραπεζικού εμβάσματος στον λογαριασμό της Ορθοδόξου Μητροπόλεως Βελγίου / Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου (Οικουμενικόν Πατριαρχείον):
Νομικό πρόσωπο (ίδρυμα): Stichting Orthodox Exarchaat vanNederland
Επίσημος αριθμός καταχώρισης : KvK - 64796787

IBAN: BE54 3754 2561 8497
BIC: BBRUBEBB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου