Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΓΚΡΙΖΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Σε συνεχεία... 

ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ ΚΙ ΑΡΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ!

...ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ- ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 
ΗΜΩΝ... από blog (που ξέρει και δεν προσκυνά 
Θεομπαίκτες!

ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ 

ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ.....


image
Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ των Ιωαννίνων... Μάγκας, ντερμπεντέρης κι έντιμος!..
Παρακαλούνε κάποιοι αναιδείς να πεθάνει..σήμερα, για να αρπάξουν τον ..θρόνο!
Προσέξτε την ιδιαιτερότητα: Για θρόνο μιλάμε!... ΄Ολοι οι Δεσποταδες μας
είναι ..ΕΝΘΡΟΝΟΙ! Τέτοιο καλαμπούρι την σήμερον!  από μεριά
Εκκλησίας...  Αρέσκονται τα μάλλα οι ιερωμένοι σε τέτοια καλαμπούρια ..
να είναι ΔΕΣΠΟΤΕΣ.. ( όρος πλακατζίδικος στα δικά μας σύγχρονα) ..
Κί όμως το Ιερατείο το ασπάζεται... θανατικά!
Τέτοια καλαμπούρια
μπορεί να ανθούν σε περιβόλι Θεού; Καλέ τι λέτε; Από ποιά γραφή
του Ευαγγελίου βγαίνει τέτοιο ανέκδοτο.. Ορθόδοξο  και Χριστιανικό; 
 Διαβάστε σχόλια... και κατουρηθείτε...


>>>.Οχι δεν ασθενεί βαρέως ο Γέρων Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος,όπως διαδίδουν οι Κασσάνδρες!Παρά τα προβλήματα υγείας που έχει και δεν το κρύβει-- όπως κάνουν μερικοί-μερικοί--είναι μία χαρά και συμπεριφέρεται φυσιολογικά,ακολυθώντας το πρόγραμμά του,όπως πάντα!Το ότι δεν πήγε στην Ιεραρχία είναι γιατί.. "δεν θέλει πια να τους βλέπει και να τους ακούει...",όπως εκμυστηρεύτηκε σε συνομιλητή του!Στα Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας πηγαίνει, όμως, ανελλειπώς και δίνει τις μάχες του, για το καλώς νοούμενον συμφέρον της Εκκλησίας.
Επομένως ας μη βιάζονται οι επίδοξοι μνηστήρες της Μητρόπολης Ιωαννίνων.Ο Γερο Θεόκλητος καλά κρατεί ακόμη...Ας μην βιασθούν να ραφτούν όσοι ορέγονται να αναδειχθούν σε...Ιωαννίνων!Κρίμα στα έξοδα.. Και οι καιροί είναι πονηροί!


>>>.Η Ορκα,άραγε, ράφτηκε ή ακόμη::Κάποιες υποτακτικές του,στο ναό που υπηρετεί,λένε οτι ο Αρχιεπίσκοπος τον προορίζει για Ιωαννίνων!Ισως γιατί υπάρχει εκεί η λίμνη,για να μη χάσει τη φόρμα του,να κάνει και καμία βουτιά στο νερό, ως όρκα που είναι......Φαντασθείτε το....θέαμα!!Θεέ μου!Ημαρτον!

>>.Τα χρήματα είναι πολλά.Είτε φυλάσσονται σε ελληνικές τράπεζες,είτε στα σεντούκια της Μητρόπολης,είτε τα έστειλαν στο εξωτερικό!
Να ψάξουν να τα βρούν και να τα επιστρέψουν στο λαό, απ'όπου τα στέρησαν!Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια ευρώ!Πού τα βρήκε ο Αγιος;;Είναι από το κεράκι των πιστών και από τον αγώνα των τίμιων ιερέων που πέρασαν τα πάνδεινα τόσα χρόνια,για να έχει ο Δεσπότης τους πάντα φουσκωμένο πορτοφόλι!
"Για μία ΄ώρα ανάγκης....",που έλεγε και ένας άλλος άγιος και τον έφαγε η μαρμάγκα!Το θέμα δεν είναι τόσο απλό κι ούτε προσφέρεται για φτηνό κουτσομπολιό.Φανερώνει την παθογένεια του εκκλησιαστικού μας συστήματος και οτι ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει ανεξέλεγκτη Δεσποτοκρατία που πλουτίζει από την πίστη του κόσμου και εκθέτει ολόκληρο το σύστημα!Αγιοι έλεος!!Τα χρήματα είναι μέσον...Οχι σκοπός!!Τηρείστε,έστω,αυτά που διδάσκετε....!


>>.--"Δεν είναι ο μόνος με τόσα χρήματα....Υπάρχουν κι άλλοι...",μας εκμυστηρεύτηκε άνθρωπος που διαθέτει εσωτερική πληροφόρηση!!Και τί να κάνουμε εμείς;;Ούτε Αρχιεπίσκοπος είμαι,ούτε στο ΣΔΟΕ υπηρετώ..Και αυτοί που υπηρετούν ,θα μου πείτε ,τί κάνουν;;Το καθήκον τους ελπίζουμε!Εμείς τους αφήνουμε στην δίκαιη κρίση του μεγάλου Θεού!Και από κει και πέρα...ανεμομαζώματα-διαβολοσκορπίσματα....!

>>>.Θαυμάστε το φιλάδελφον και την μεγαλοψυχία εκκλησιαστικού παράγοντος και μάλιστα κληρικού, προ των τελευταίων εκλογών Πρεβέζης και Ιερισσού και πριν ακόμη δώσει ο Αρχιεπίσκοπος τα "χρίσματα".Το άκουσε αυτήκοος μάρτυς και μας το κατέθεσε,χωρίς καμία επιφύλαξη!Είπε ο εν λόγω πολυπρώγμων και ..φιλεύσπλαχνος κληρικός:
--"Ο,τι και να γίνει στις εκλογές αυτές,ένα είναι βέβαιον:οτι εγώ θα προαχθώ!! Αφού ο τάδε(ανέφερε το όνομα ενός κληρικού που αρχικά εφέρετο ως υποψήφιος)αν δεν γίνει αυτή τη φορά,θα πέσει από τον δεύτερο όροφο!!Οπότε ο τυχερός θα είμαι εγώ....."

Μπράβο!!Να σας χαιρόμαστε πάτερ μου!!Πάντα τέτοια!Και πιο πολύ να σας χαίρεται ο Αρχιεπίσκοπος που σας θεωρεί και....αδάμαντα!
Ε,ρε βρεγμένη σανίδα που σας χρειάζεται!


>>>.Τελικά υπάρχει...'παράγκα',που λειτουργεί παρανόμως κατά τη διάρκεια που συνεδριάζουν τα Συνοδικά Δικαστήρια για να υποβοηθεί, υποτίθεται,έναντι αδράς αμοιβής,τους αδαείς περί την νομική επιστήμη,Συνοδικούς Αρχιερείς-Δικαστές!!Και αυτό φάνηκε από τα τιμολόγια που έφεραν στη Σύνοδο οι νομικοί που συμβουλεύουν τους Συνοδικούς Δικαστές,για να πληρωθούν!!Με ανοικτό το στόμα έμειναν οι υπόλοιποι Συνοδικοί !!Δεν το περίμεναν...Νόμιζαν οτι όλα αυτά τα γράφει ο "Σ.Λ.", για να παραπληροφορεί τους Αρχιερείς και τους υπόλοιπους!Τα τιμολόγια βέβαια πληρώθηκαν κανονικά!Να δούμε αν θα συνεχιστεί αυτή η παρανομία!Αν τα έκαναν όλα αυτά οι επιτελείς του Χριστόδουλου,θα τους είχαν κρεμάσει!Και τον Χριστόδουλο θα τον κατήγγειλαν νύχτα και μέρα, γιαυτές τις ...παρανομίες και αυθαιρεσίες(έτσι θα τα αποκαλούσαν τότε)καθώς και για την... πονηριά του να θέλει βολέψει....ημετέρους, νομικούς φίλους του !Τώρα δε μιλάει κανείς!!
Είχε πλάκα ένας εκ των Συνοδικών Δικαστών,που όταν είδε να γράφουμε για πρώτη φορά για την ύπαρξη της "παράγκας", δεν το πίστευε και ρωτούσε και ξαναρωτούσε!Εως το τέλος δυσπιστούσε με την αυθεντικότητα της είδησης!Οταν όμως είδε οτη ήλθε η...λυπητερή,για να πληρωθούν οι δικηγόροι της παράγκας, μας δικαίωσε και μας πήρε τηλέφωνο για να μας ζητήσει συγνώμη!
---"Εγώ να σας συγχωρήσω Δεσπότη μου;;Ο Θεός να σας συγχωρήσει όλους για το" θέατρο" που παίζετε(ε,ρε τι ταλέντα έχει χάσει η τέχνη), και άλλα λέτε μπροστά και άλλα πίσω!Και το "κουσούρι" σας αυτό, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το ξέρει πολύ καλά και το εκμεταλλεύεται αρκούντως!Και καλά κάνει....!

Ο Χριστόδουλος ήταν βαθιά νυχτωμένος και στενοχωριότανε με όλα αυτά....!


>>.Ποιός παλαιός Αρχιμανδρίτης των Αθηνών,που έχει μία αστάθεια στον βηματισμό του και υπηρετεί για πολλά χρόνια σε μεγάλη και κεντρική ενορία--γνωστός και ως ..."Καλλιμαύχι Travel",από τα πολλά ταξίδια που διοργανώνει με την ενορία(για να βγαίνει το πετρέλαιο του χειμώνα,όπως λέει ο ίδιος)---κάνει δύσκολη τη ζωή των συνεφημερίων του,έχοντας στόχο του πάντα την διαβολή,την κακότητα και ασφαλώς το ιερό χρήμα;;Οι άνθρωποι πληρώνουν ακριβά την ύπαρξη αυτού του... διαβολόπαπα,'οπως τον αποκαλούν, μέσα στα πόδια τους και δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν!Μήπως θα έπρεπε να επέμβει η Αρχιεπισκοπή και να τον μαζέψει;;Ονόματα ξέρουμε και ονόματα λέμε....Απλώς δεν τα γράφουμε!!Προς το παρόν!

>>>.Το παρακάτω επεισόδιο είναι αυθεντικό και συνέβη προ καιρού, στην ιστορική Μητρόπολη της Β.Ελλάδος την οποία ποιμαίνει ο Μητροπολίτης εκείνος που εκτός των άλλων υψηλών και σοβαρών αρχιερατικών καθηκόντων του,ασχολείται και με την εξεύρεση....επιβητόρων για την Μαυρούλα του!Είπαμε περί ορέξεως.....κωλο-κιθόπιττα!
Μία ωραία πρωία,εισήλθε εντός του Μητροπολιτικού μεγάρου μία οργισμένη μητέρα ενός εγγάμου Ιερέως και μοίραζε χαστούκια και...φτύσιμο σιέλων!
Ηταν τόση η οργή της, που από τα χέρια της δε θα γλίτωνε ούτε ο Μητροπολίτης,που κλείστηκε έντρομος στην τουαλέτα!Και ποιά ήταν η αιτία της οργισμένης αυτής μητέρας(παπαδομάνας) που της όπλισε το χέρι με γροθιά και μοίραζε χαστούκια;ποιός άλλος από την αψυχολόγητη και αμετροεπή συμπεριφορά του Μητροπολίτη;;Αυτό την έκανε να θυμώσει και να μοιράζει χαστούκια..
.

>>>.Η ιστορία έχει ως εξής:ο Ιερέας, γυιός της οργισμένης μητέρας, ήταν μέχρι πρότινος υπεύθυνος ενός οικονομικού τομέα της συγκεκριμένης Μητρόπολης και ενεργώντας κατ'εντολή του προισταμένου του Αρχιερέως,δανείσθηκε χρήματα εκ μέρους της Μητρόπολης,από κάποιους καλούς και ευσεβείς ανθρώπους της Μητροπόλεως, προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάποιες έκτακτες οικονομικές δυσχέρειες!Μετά από παρέλευση ενός εύλογου χρονικού διαστήματος ο Ιερέας,υπεύθυνος και έντιμος άνθρωπος καθώς ήταν,υπενθύμισε στον προιστάμενό του Μητροπολίτη οτι θα πρέπει να αρχίσουν να δίνουν μέρος των δανεικών!Και τί του απάντησε ο Προιστάμενος;;;
--Ποιά δανεικά;;;Δανείσθηκα εγώ από κανέναν χρήματα;;Να τα δώσεις εσύ που τα πήρες!!


>>.Δηλαδή ούτε λίγο,ούτε πολύ,είπε στον άνθρωπο οτι είναι κλέφτης!Μόνο,λέει,εγκεφαλικό που δεν έπαθε!Γύρισε βαρύθυμος στο σπίτι του,στην οικογένειά του και ήταν έτοιμος να σκάσει!Τα έμαθε όλα η μητέρα του και αντέδρασε με τον παραπάνω απαράδεκτο,ως ένα βαθμό,αλλά απόλυτα δικαιολογημένο τρόπο!
Δεν ξέρουμε τί έγιναν τα δανεικά και αν στο θέμα έχει βρεθεί λύση!Εκείνο που έμαθα είναι οτι ο εν λόγω ιερέας ζήτησε απολυτήριο από τη Μητρόπολη,για να μεταφερθεί σε..άλλη γη,σε άλλα μέρη!


>>.Καλά δε βρέθηκε κάποιος χριστιανός από ολόκληρη τη Μητρόπολη, να γράψει ένα κείμενο για την επέτειο του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως,έπρεπε να είναι κληρικός και μάλιστα του περιβάλλοντος;;Το ψευδώνυμον δεν περιέσωσε τον γράφοντα!Αντιθέτως τον πρόδωσε!Οι υπόλοιποι ιερείς στην ακριτική Μητρόπολη,το έχουν καταλάβει και το συζητούν μεταξύ τους!
Πάντως καλό θα ήταν να ...χαμηλώνουν λιγάκι, όσοι έχουν πάρει υψηλά τον αμανέ....Και να θυμούνται το πώς έγιναν Μητροπολίτες!
Γιατί αν οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν τότε,κάποιος άλλος θα ήταν σήμερα στη θέση τους και αυτοί θα μαράζωναν,όπως θα μαραζώσουν τώρα οι πατέρες Ιγνάτιος και Χρυσόστομος στην Ιερισσό και ο πατήρ Θεοδόσιος στην Πρέβεζα!Δε νομίζουμε οτι εργάσθηκαν λιγότερο αυτοί οι άνθρωποι στις επαρχίες τους,από τον Ανθιμο(τον μικρό) στην Αλεξανδρούπολη!Α λ λ ά..........!


>>.Είμαστε οι τελευταίοι που θα επικρίνουμε τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο,που αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση και να ομιλεί για όλα τα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας και το λαό μας!Αντιθέτως άργησε να το κάνει...Και όταν εμείς επιμέναμε οτι στην φάση που διέρχεται η πατρίδα,η ποιμαντική αυτή συμπεριφορά είναι μονόδρομος,κάποιοι άσχετοι που τον περιβάλλουν επέμεναν οτι ο Ιερώνυμος πρέπει να μείνει στην ιστορία για την...σιωπή του!Πλην όμως οι εξελίξεις δικαίωσαν τον ισχυρισμό που είχαμε εξ αρχής και χωρίς να είμαστε συνομιλητές του Αρχιεπισκόπου,αντιληφθήκαμε οτι ο ίδιος αποφάσισε αυτή την αλλαγή πλεύσης!Και πολύ καλά έκανε!

>>.Ωστόσο αυτά που είπε τις προάλλες, σε ένα περιφερειακό ΜΜΕ της Β.Ελλάδος(,όπου πέρασε σχεδόν ολόκληρο τον μήνα Οκτώβριο,λόγω πολλών υποχρεώσεων),οτι το ταμείο της Εκκλησίας είναι μείον κι ότι θα αναγκασθεί να απολύσει η Εκκλησία περί τους 300 εργαζομένους της,δεν είναι απόψεις που λέγονται σε μία συνέντευξη,όσο αληθινές και αν είναι,διότι δημιουργούν παράπλευρες απώλειες και πολλούς τριγμούς!Αυτά τα λόγια θα μπορούσε για παράδειγμα να τα πεί εν Συνόδω και να καταστήσει και τους υπόλοιπους Ιεράρχες κοινωνούς και συμμετόχους του προβληματισμού του, για να διασωθεί και το κύρος της Εκκλησίας από τον εξευτελισμό της απόλυσης εργαζομένων!Ο ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ!

>>.Πολύ χλιδή σε περίοδο μεγάλης κρίσης!¨Οσο και αν ο Κύριος υμνείται και δοξολογείται σε περίλαμπρους ναούς,ο εγκαινιασμός αυτού του αρχιτεκτονικού κομψοτεχνήματος στο Ακριτοχώρι Σιδηροκάστρου,από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο,ήταν ευθεία και άχαρη-άκομψη μάλιστα πρόκληση, για τον απλό κόσμο!Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε ούτε ψωμί και να υποφέρουν στην καθημερινότητά τους και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος,ο Πατριάρχης της ταπεινής ρωμιοσύνης,να εγκαινιάζει ναούς που κόστισαν εκατομμύρια ευρώ!Μόνο τα μάρμαρα που χρησιμοποιήθηκαν,ήταν αρκετά για να χορτάσουν χιλιάδες στόματα διψασμένων και πεινασμένων και να κλείσουν πολλές πληγές ανθρώπων που δοκιμάζονται!Και η ειρωνεία εν προκειμένω ευρίσκεται στο γεγονός οτι ο ναός αυτός ανηγέρθη για τον ταπεινό Αγιο της Χριστιανοσύνης, τον Αγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο,που φορούσε κουρέλια και δεν ήξερε στη ζωή του από χλιδή και πλούτο!!Αναρωτιόμαστε τί θα μας έλεγε σήμερα αν ζούσε ο Αγιος Ιωάννης, βλέποντας όλον αυτόν τον πλούτο και την χλιδή συγκεντρωμένα σε ένα ...μοναστηριακό ναό, που θα χρησιμοποιείται παρά ολίγες ημέρες του έτους;;;;;" Ος μεν πεινά,ος δε μεθύει...!"Ουαί υμίν!!!

>>.Ολοι αυτοί που προσκαλούν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο,σε διάφορες Μητροπόλεις στην Ελλάδα,για να του δείξουν την αγάπη τους και την αφοσίωσή τους,δεν είναι ανάγκη να κάνουν επίδειξη πλούτου και χλιδής και να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον και να εκτίθενται!Διότι πρωτίστως εκθέτουν τον Πατριάρχη!Ακόμη παραμένει στα αυτιά μας ο αρνητικός θόρυβος από την κίνηση της Ηγουμένης του Αγίου Ραφαήλ στη Μυτιλήνη,η οποία επρόσφερε τότε στον Οικουμενικό Πατριάρχη,επισκέπτη-προσκυνητή των Αγίων Ραφαήλ,Νικολάου και Ειρήνης,μέσα σε δίσκο αντί για το παραδοσιακό,στα μοναστήρια,λουκούμι και κρύο νερό,του επρόσφερε μία επιταγή 100 εκατ,δραχμών τότε!
Με τον τρόπο αυτό ακύρωσαν το ταξίδι του Πατριάρχη και τον εξέθεσαν ως φοροεισπράκτορα,στα μάτια της κοινής γνώμης!
Ο Πατριάρχης έχει μάθει στα απλά και ταπεινά!Και όσοι θέλουν να ξεπεράσουν τα όρια, καλύτερα τα χρήματα αυτά των υπερβολών και της επίδειξης να τα διοχετεύουν σε αγαθοεργίες και σε πράξεις κοινής ωφελείας και να συνδέουν σημειολογικά το ταξίδι του Πατριάρχη, με αυτές τις αγαθοεργίες και με τις προσφορές,ώστε ο κόσμος να χαίρεται διπλά που ο ερχομός του Πατριάρχη στον τόπο τους,εκτός από το ότι κομίζει ευλογία και εκπέμπει--πρέπει να εκπέμπει--πνευματικότητα,γίνεται και η αφορμή για να αισθανθούν την Εκκλησία ως φιλόστοργο μητέρα στο πλευρό τους!!


>>.Παρακολουθούσα, με έκπληξη ομολογουμένως, τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο,που ομιλούσε κατά τα εγκαίνια του νεόδμητου ναού, για το Μοναχισμό και τα επιτεύγματά του και επαινούσε(άξιον και δίκαιον) την ηγουμένη Ιακώβη και τις μοναχές της Μονής για το έργο τους.... Και μονολογούσα με τον εαυτό μου και μελαγχολούσα,αφού τα λόγια αυτά λέγονταν για τον τύπο, δεδομένου οτι η συγκεκριμένη μονή μπορεί να ευρίσκεται εντός της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου,αλλά δεν έχει επ'αυτής ουδεμία εξουσία ο Μητροπολίτης!Ανήκει και καθοδηγείται από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος και τον Γέροντα Αλέξιο και ασφαλώς από το Οικουμενικό Πατριαρχείο! Και αυτή τη σκέψη, την καθιστούσε ακόμη πιο μελαγχολική η διαπίστωση οτι μέχρι πριν από λίγα χρόνια,υπήρχε σε αυτή τη Μητρόπολη και ήκμαζε μία σπουδαία Μονή που ανήκε στην Μητρόπολη,δημιούργημα του φιλομονάχου Αγίου Αρχιερέως Σιδηροκάστρου Ιωάννη....Και η Μονή αυτή, έδινε δύναμη και δουλειές στην περιοχή και ήταν λιμάνι σωτηρίας για πολλούς εμπεριστάτους συνανθρώπους μας!!Κι όμως αυτή η Μονή διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη!Ποιός ευθύνεται;;Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει το ερώτημα αυτό και να μην αδικήσει ανθρώπους...Αρκούμεθα στην απλή καταγραφή του γεγονότος και συνιστούμε ψυχραιμία προς πάσα κατεύθυνση!Διότι αν δεν προσέξουμε θα έχουμε πολύ σύντομα και άλλα παρόμοια περιστατικά σε άλλη Μητροπόλεις!

>>.Ο Μητροπολίτης Μακάριος εξελέγη επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου!Μάλιστα η εκλογή του υπήρξε η αιτία για να δημιουργηθεί η πρώτη ρήξη στις σχέσεις του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου με τον αείμνηστο σπουδαίο Μητροπολίτη Σερρών Μάξιμο,που προωθούσε άλλο υποψήφιο!Ο Μάξιμος πίστευε μέχρι τέλους οτι ο Χριστόδουλος δεν υπερασπίσθηκε δυναμικά την υποψηφιότητα του δικού του εκλεκτού και έτσι πέρασε "αβρόχοις ποσίν",η εκλογή του Μακαρίου. Αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν.Ωστόσο τις προάλλες και συγκεκριμένα την ημέρα των εγκαινίων του περικαλλούς ναού,ο Μακάριος ετέλεσε παρουσία του Πατριάρχη επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση της ψυχής των αειμνήστων Ιεραρχών Αυστρίας Μιχαήλ και του προσφάτως κοιμηθέντος Ιερισσού Νικοδήμου! Την ημέρα εκείνη των εγκαινίων η Εκκλησία μας εόρταζε τον Οσιο Χριστόδουλο των εν Πάτμω!Και δεν σκέφθηκαν τα..."σαίνια"να συμπεριλάβουν και τον Χριστόδουλο στη δέηση που έκαναν!Ποιόν τον Χριστόδουλο;;Που διετέλεσε Αρχιεπίσκοπος για 10 περίπου χρόνια,που έδωσε την Αρχιερωσύνη στον Μακάριο,που συνεδέετο με την Μονή στο Ακριτοχώρι και που δεν ήταν άγνωστος στο πανελλήνιο που παρακολουθούσε από την τηλεόραση τα δρώμενα!!Τί κρίμα!!Είναι η μόνη λέξη που τους ταιριάζει!!Θα έλθει,όμως και η δική τους η σειρά!Μόνο που στην περίπτωσή τους,να το ξέρουν από τώρα, δεν θα υπάρχει κανείς για να παρατηρήσει την παράλειψη και για να διαμαρτυρηθεί!

>>.Μπράβο στον πολιό και πολυσέβαστο Γέροντα Θεσσαλονίκης για το έργο του,το μεράκι του για δημιουργία και προσφορά στον Αμπελώνα του Κυρίου και κυρίως για το απροσκύνητο ταπεραμέντο που διαθέτει.Είναι το τελευταίο ανάχωμα,μέσα στο χωνευτήρι που ζούμε!Λειτουργεί και πράττει ως πραγματικός Πρωθιεράρχης!Και ο ενθουσιασμός του είναι προς παραδειγματισμό!
Θα μπορούσαν πολλοί εκ των νεωτέρων Ιεραρχών, που ζηλεύουν που δεν είναι εκείνοι... Θεσσαλονίκης να παρατηρούν τον έμπειρο Ανθιμο και να μαθαίνουν!Κάθε Μητρόπολη μπορεί να γίνει σπουδαία και μεγάλη,και να δημιουργήσει έργο αξιοζήλευτο, αρκεί ο Αρχιερεύς που την ποιμαίνει να διαθέτει όραμα και να ξέρει τί θέλει!


>>.Ο Μητροπολίτης Ανθιμος με την παρουσία του,τον λόγο του,τη δυναμική που αναπτύσσει αποτελεί μία φυσική συνέχεια--τηρουμένων,εννοείται,των αναλογιών, του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου!Και συμπληρώνει τα κενά που ενδεχομένως υπάρχουν στον τομέα αυτό.Για βρείτε μου τον Ανθιμο της επόμενης γεννιάς Ιεραρχών;;;;Προς το παρόν δεν έχει φανεί!Αλλά να είστε βέβαιοι οτι υπάρχει!!Και κάποια στιγμή θα ξεπεταχθεί!

>>/Να το πούμε κι αυτό γιατί θα σκάσουμε!!Καθόλου τυχαία η παρουσία του πολύ αγαπητού μας και καλόκαρδου Αρχιμ.Κωνσταντίνου Γιακουμάκη,που υπηρετεί ως εισηγητής παρά τω Αρχιεπισκόπω στην Σύνοδο,στην Αρχιεπισκοπική συνοδεία στη Θεσσαλονίκη!Εκτός του ότι χάρισε μερικά παραπάνω χαμόγελα στους μονίμως κακόκεφους,είχε και έναν σημειολογικό χαρακτήρα η παρουσία του:οτι ο Αρχιεπίσκοπος τον έχει στο μυαλό του για την επόμενη μέρα!Μακάρι!Χρειάζονται τέτοιοι κληρικοί μέσα στην Ιεραρχία που να ξέρουν από ανθρωπιά και χαμόγελο!Δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι ο π.Κωνσταντίνος είναι αγαπημένος και στους δύο Αρχιεπισκόπους που υπηρέτησε δίπλα τους!Και στον Χριστόδουλο και στον Ιερώνυμο!Και δεν είναι από αυτούς που δεν μιλάει...Αντιθέτως!!Λέγει πάντα τη γνώμη του και μάλιστα μερικές φορές με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο!

>>.Τον Μητροπολίτη Πειραιώς τον σεβόμαστε και τον εκτιμάμε!Δεν είναι τυχαίος ούτε ως άνθρωπος,ούτε ως Ιεράρχης!Μάλιστα πολλές από τις απόψεις που εκφράζει σήμερα, κατά τρόπο εκκωφαντικό,της έλεγε και παλιά αλλά ήταν πιο ήπιος στο λόγο και λιγότερο αιχμηρός !Σήμερα με αυτά που λέγει δημοσίως και με τις απόψεις που εκφράζει δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου που δεν ζεί και δεν βιώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα,αλλά ζεί κλεισμένος μέσα στους τέσσερις τοίχους της Μητρόπολης,μακριά από τον κόσμο και τις ανάγκες του.Κάθε άλλο παρά αυτό ισχύει!Ο Σεραφείμ είναι ένας ζεστός,ευγενής, καθημερινός άνθρωπος με πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης και με μόρφωση που θα ζήλευαν πολλοί από αυτούς που σήμερα τον λοιδωρούν και τον μέμφονται,γιατί τολμά να λέγει αυτά που πιστεύει!

>>.Εκεί που τα χαλάει λίγο ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είναι στο ύφος και στην υπερβολή του λόγου του,που ενώ είναι άψογος από συντακτικής ,λογοτεχνικής και πνευματικής απόψεως,πάσχει στη γλώσσα που χρησιμοποιεί που τον κάνει ακαταλαβίστικο και βερμπαλιστή,ενώ στην καθημερινότητά του,είναι απλός,προσιτός και ευχάριστος άνθρωπος,με περίσσευμα ανθρωπιάς και μία αξιοπρέπεια παροιμιώδη,την οποία προφανώς εκληρονόμησε από τους ευγενείς και φιλανθρώπους γονείς του!
Επομένως γιατί κάνει "όλα αυτά τα σχέδια",όπως θα έλεγε και φίλος μας πολιός Ιεράρχης;Οι απαντήσεις είναι πολλές αλλά ξεχωρίζουμε τις σημαντικότερες κατά τη γνώμη μας:Πρώτον διότι τα πιστεύει ακραδάντως αυτά που λέγει και δεύτερον,διότι επηρεάζεται από ανθρώπους του περιβάλλοντός του οι οποίοι διαπνέονται από ακραίες θέσεις και φανατισμό,και όντας οι ίδιοι ετερόφωτοι και μη δυνάμενοι να ξεχωρίσουν από μόνοι τους,διοχετεύουν τις απόψεις αυτές στον Μητροπολίτη Πειραιώς και τον παρασύρουν ενθαρρύνοντάς τον, να τις υποστηρίξει δημοσίως και μάλιστα με φανατισμό!Το αποτέλεσμα;;Να περιλούζεται ο Δεσπότης όλη την κατακραυγή!


>>.Θέλετε τη γνώμη μου;;Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του,πολλώ δε μάλλον ένας Ιεράρχης,ένας Ταγός!Ομως πρέπει να γίνεται με τρόπο και με ύφος που να μην προκαλεί μανιχαισμό στην κοινωνία!Οι άνθρωποι σήμερα είναι φορτωμένοι με πολλά προβλήματα!Το τελευταίο που θέλει είναι να διχάζεται από θέματα που δεν είναι της παρούσης να τεθούν στο τραπέζι του προβληματισμού και να πούν στον κόσμο να διαλέξει την καλή ή την κακή πλευρά!Δεν είναι η ώρα για παράδειγμα να μιλάμε για τα δεινά που επιφέρει στην υγεία ο στοματικός έρωτας!Διότι αν και το θέμα είναι μεγάλης,πράγματι,σημασίας απο ιατρική και πνευματική σκοπιά,γιατί δεν ασχοληθήκαμε γιαυτό τόσα χρόνια και διαλέξαμε αυτή την εποχή, που οι Ελληνες ξεραίνουν το.. σκατό τους(Σ.Σ.με συγχωρείτε για την ανάρμοστη έκφραση) για να περάσουν τα δύσκολα και να επιβιώσουν,για να ακουστούν αυτές οι απόψεις για τον πεοθηλασμό;;;Επομένως ενώ το θέμα είναι από τη φύση του σοβαρό και ένας Ιεράρχης, αλλά και ένας πνευματικός-εξομολόγος, δύναται να ασχοληθεί με αυτό και να δώσει κατευθύνσεις στον κάθε εξομολογούμενο και στους λοιπούς πιστούς--ακροατές των θείων κηρυγμάτων,ο τρόπος που έγινε(υπό τη μορφή ανακοίνωσης-δελτίου τύπου)το κάνει ευάλωτο σε αρνητικά σχόλια και σε διακωμώδιση!Εξάλλου οι άνθρωποι με τόσα που περνούν και σηκώνουν, δε θέλουν και πολύ για να ξεπεράσουν τα όρια!Και το θέμα αυτό τους έδωσε μία μεγάλη ευκαιρία!

>>.Πριν μερικές εβδομάδες,ευρισκόμασταν μέσα στο γραφείο ενός πολύ σημαντικού εκκλησιαστικού ανδρός,εκτός Ελλάδος,όταν ξέσπασε το θέμα αυτό, με την δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τον στοματικό έρωτα!Ο σοβαρός αυτός άνδρας,επι τω ακούσματι και μόνον του θέματος της δήλωσης αυτής,αρκέστηκε να μειδιάσει ελαφρώς και να ψιθυρίσει ένα ερώτημα:
--"Τι να περιμένουμε μετά από αυτό;;Προφανώς την επόμενη επιστημονική του διαπίστωση που ο Θεός δε θέλω να φαντασθώ στο πού θα αναφέρεται...Ο Θεός να βάλλει το χέρι του...."
Ε,τέτοια σχόλια δεν θέλω να ακούγονται για τον Πειραιώς!Και αν σήμερα εγώ γράφω αυτές τις απόψεις,το κάνω μήπως και λειτουργήσουν ανασταλτικά για το επόμενο λάθος!!


>>.Δεν προλαβαίνω να λαμβάνω μηνύματα για το σχόλιο που έγραψα προχθές, για τα περίεργα και αψυχολόγητα ανοίγματα του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου προς μερίδα κληρικών της μητρόπολής του,οι οποίοι ήταν τα τελευταία χρόνια σε μόνιμη διαμάχη με τον προκάτοχό του αείμνηστο Διονύσιο!Τα περισσότερα σχόλια ανώνυμα και το περιεχόμενό τους κατά το ήμισυ ενθαρρυντικό για τα όσα λέμε και κατά το ήμισυ υβριστικό που τολμήσαμε και τα βάλαμε με τον άλλο μεγάλο.... αδάμαντα της Εκκλησίας μας!!
Ε,βρε κούνια που σας κούναγε,που λέμε κι εμείς στη Χίο!!Τί νομίζετε οτι θα φοβηθώ και θα σιωπήσω;;Εδώ τόλμησα και τα έβαλα με άλλοτε ισχυρούς και κραταιούς και δεν φοβήθηκα!!Εχασα την ευκαιρία να εκλεγώ βουλευτής και δεν πτοήθηκα...Τα έβαλα με την κάθε ..Κούλα,με αποτέλεσμα να δικαιωθώ στο τέλος και να φύγουν από το προσκήνιο,κονταροχτυπήθηκα με τον Δωδώνης(ποτέ επί προσωπικού-μολονότι εκείνος το έριχνε πάντα το φαρμάκι του-αλλά πάντοτε για τις διαφορές που είχε με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο)μίλησα με θάρρος και παρρησία κάθε φορά που ελοιδωρείτο ο Μακαριστός Χριστόδουλος, και ποτέ δεν φοβήθηκα!!Γιατί γνωρίζω πού έχω δίκαιο και το φτάνω μέχρι το τέλος και πού έχω άδικο και το παραδέχομαι και σιωπώ!Τώρα θα φοβηθώ;;Είπαμε όμως...Δεν ήλθε η ώρα να σας πώ τί με χωρίζει με τον Μάρκο!Προς το παρόν τον αφήνω να με....επαληθεύει!


>>.Θα σας διηγηθώ ένα αυθεντικό περιστατικό με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ που συνέβη στα πρώτα έτη της Αρχιεπισκοπείας του,την εποχή της παντοδυναμίας του!Ευρισκόμενος στον Β΄όροφο του Συνοδικού Μεγάρου,συναντά έναν νεοεκλεγέντα μητροπολίτη της Β.Ελλάδος--δεν ζεί πια ο καλός μου--ο οποίος εφημίζετο για την αβάσταχτη ελαφρότητα και για τις διάφορες εμμονές του!Εφερε επανωκαλλίμαυχο και επεριφέρετο από γραφείο σε γραφείο!Ξαφνικά βλέπει μπροστά του τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ να κατευθύνεται στο γραφείο του,με τον κ.Χρήστο,τον φύλακα άγγελο-οδηγό του!
--Μακαριώτατε προσκυνώ, του λέγει.
Ο πανέξυπνος Σεραφείμ τον βλέπει από πάνω μέχρι κάτω(δεν ήταν και ψηλός δα,ο εν λόγω Ιεράρχης,κάτι σαν τον Μάρκο θα λέγαμε) και του λέγει:
--Ποιός είσαι εσύ ρε παλληκάρι;;
--Εγώ είμαι Μακαριώτατε,του λέγει,ο...τάδε!
--Και πότε έγινες Δεσπότης εσύ,επιμένει να τον ρωτά με δυσπιστία ο Σεραφείμ και να τον αγνοεί..
--Μα εσείς με κάνατε,Μακαριώτατε,το ξεχάσατε;
--Εγώ σε έκανα;και σχηματίζοντας με το ένα του χέρι, το σχήμα μίας άτυπης μούτζας του απαντά,φασκελώνοντας εκατέρωθεν;
--Να και σένα που σε έκανα,να και σε μένα!
Το περιστατικό αυτό έμεινε καταγεγραμμένο στη σύγχρονη εκκλησιαστική μας ιστορία, ως..χορατό,του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.Πλην όμως είναι μία πολύ διδακτική ιστορία!Εγώ το έχω πει σε αρκετές περιπτώσεις,ευεργετηθέντων αχαρίστων!
Εύχομαι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να μη χρειασθεί να το πεί ποτέ ο ίδιος κάτι τέτοιο!Αν και κάτι μου λέει οτι άρχισε ήδη να το σιγοψιθυρίζει σε γνήσια.."αρβανίτικα",προς το παρόν,για μία τουλάχιστον περίπτωση!Ελπίζουμε να μην αυξηθούν και να μην το επαναλάβει και στα Ελληνικά!
Για την ιστορία να πούμε οτι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δεν αποτέλεσε εξαίρεση.Το είπε,προς μεγάλη του απογοήτευση, για κάμποσες-φευ- περιπτώσεις!Και πρώτα απ'όλα για τις περίφημες ...φίρμες,όπως αποκαλούσε παλαιός Ιεράρχης κάποιους εξ αυτών που προήχθησαν επί Χριστοδούλου με δική του εισήγηση!


>>.Στον Αγιο ,που υπηρετεί σε μητρόπολη του λεκανοπεδίου και κάνει τον αυστηρό,τον φιλόσοφο που δε σηκώνει μυίγα στο σπαθί του,θα του συνιστούσαμε να περιορίσει λίγο τις αρμοδιότητες της εθελόντριας,ευσεβούς κυρίας, που αποτελεί τον δεξιό του βραχίονα και την φοβούνται όλοι οι κληρικοί της μητρόπολης!Το σύστημα διοίκησης της Εκκλησίας μας,είναι Συνοδικό και απέχει πολύ από τον προτεσταντισμό!Ο θεσμός του εθελοντή είναι παλαιός για την Εκκλησία μας και ασφαλώς πάντοτε καλοδεχούμενος!Ομως μέσα στην Εκκλησία και ιδιαίτερα μέσα στην Μητρόπολη, τον πρώτο λόγο τον έχει πάντα ο Μητροπολίτης και μετά οι συνεργάτες του κληρικοί-Πρωτοσύγκελος ή Γεν.Αρχιερατ.Επίτροπος-και τέλος οι λαικοί.Το να υπάρχει μέσα στη μητρόπολη μία γυναίκα-εθελόντρια, η οποία με τον τρόπο της και με την υπερεξουσία που διαθέτει,καπελώνει τους κληρικούς,οι οποίοι την τρέμουν, είναι το λιγότερο απαράδεκτο!Τί παραπάνω έκανε η αείμνηστη Λούλα ,δίπλα στον μεγάλο Κορίνθου Παντελεήμονα;;
Απολύτως τίποτα!Απλά τόλμησε να τα βάλλει με το κατεστημένο που βρήκε και γιαυτό έπρεπε να αποδυναμωθεί!!Και τα κατάφεραν!Επανερχόμενοι στον φιλόδοξο Ιεράρχη να του πούμε οτι το θέμα αυτό συζητείται ευρέως μεταξύ των κληρικών του αλλά και λαικών και καλόν είναι να το προσέξει!


>>.Ιεράρχης του λεκανοπεδίου απευθυνόμενος σε συνεπίσκοπό του,του ζήτησε να του πωλήσει τις κατασκηνώσεις που διαθέτει η μητρόπολή του,έναντι ενός σημαντικού ποσού, πολλών εκατομμυρίων ευρώ!Ο έτερος μητροπολίτης του είπε οτι δεν πουλάει γιατί δεν μπορεί να το κάνει!Αλλά ο εκατομμυριούχος μητροπολίτης επανήλθε δριμύτερος!Ανέβασε το ποσό κατά δύο εκατομμύρια!
Και μάλιστα με άνεση!Η συναλλαγή δεν έγινε όπως καταλαβαίνετε...Θα είχε γίνει γνωστό!Ωστόσο το ερώτημα παραμένει:που βρέθηκαν τόσα χρήματα δεσπότη μου;; Τα λεφτά είναι πολλά !!!!


>>.Μας απασχόλησε το θέμα στην ώρα του,αλλά το αφήσαμε να σιτέψει!Πρόκειται για τους λεγόμενους πατριαρχικούς σωματοφύλακες,περιώνυμους καθηγητάδες,λαικούς και κληρικούς!Κάποιοι απ'αυτούς έχουν το ακαταλόγιστο και ό,τι κι αν πούμε είναι χαμένος κόπος! Θα μας δοθεί η ευκαιρία, να απαντήσουμε πολύ σύντομα ,σε όλα αυτά τα εμετικά και γλοιώδη που γράφονται..Αρκούμεθα να κάνουμε μία επισήμανση προς το παρόν:καλόν είναι να σταματήσουν επιτέλους οι κάλαμοι των υποτακτικών,διότι με όλα αυτά τα καμώματα μάλλον κακό κάνουν στο Φανάρι παρά το προστατεύουν!Οσο για τον ιερωμένο καθηγητή με το περίσσιο θράσος θα τον συμβουλεύαμε:"κρείττον του λαλείν το σιγάν!¨"
Ζημιά στο Φανάρι δεν κάνουν όσοι εκφράζουν κατά καιρούς,μία διαφορετική άποψη,αλλά αυτοί που εν ονόματι του Φαναρίου στηλιτεύουν ανθρώπους και μειώνουν υπολείψεις!Οπως έκαναν κάποτε οι ιεροεξεταστές...Εν ονόματι του Θεού,έπαιρναν κεφάλια!


>>.Εγκόλπια του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, μοίρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα μέλη της παρελθούσας ΔΙΣ,άμα τη λήξει των εργασιών της!Και πολύ καλά έκανε ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος!Μάλιστα όλα τα μέλη της προηγούμενης ΔΙΣ,μηδενός εξαιρουμένου, ήταν εκλογές και χειροτονίες του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.Το περίεργο και αξιοσημείωτο είναι οτι εκείνη την ημέρα,κανείς εκ των Συνοδικών Ιεραρχών που πήραν το εγκόλπιο, δεν πρότεινε να πάνε όλοι μαζί,εν Σώματι, στον τάφο του Χριστόδουλου και να τελέσουν ένα τρισάγιο!!Οχι τόσο για το εγκόλπιο,όσο για την ευεργεσία Του στα πρόσωπά τους! Πήγαν κάποιοι-τρείς τον αριθμό-- ύστερα από καιρό...Μεμονωμένα... !Αξιζε,άραγε,τον κόπο μία τέτοια θυσία,από έναν τόσο σημαντικό άνθρωπο για τόση αχαριστία;;(Αλλά θα συνεχίσουμε....Τα καλύτερα έπονται...)


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: MONIDADIAS-NEWS: Δεν ξέρουμε από που κρατάει η σκούφια του εν λόγω site. Είναι σίγουρα θρησκευάμενο. Και κατέχει πράγματα. Χτυπάει καμπάνες.... που αμφιβάλουμε αν το κατεστημένο της Ιεραρχίας μπορεί να τις ακούσει... 
Η σημερινή ιεραρχία της Ελλάδας, πάσχει από μόνιμη κουφαμάρα.. και θεία υπεροψία..Σκύμβαλα (παρά την αξιόλογη παιδεία τους) κυκλοφορούν ...υπερμέτρως ως ...Άγιοι και δεσπότες ημών.. )κάτι που  προσβάλει κι εμάς και τις αρχές των διδαχών του μέγιστου Ιησου.

Εκείνο δε που μας κάνει εντύπωση είναι ότι υπάρχουν στον εκκλησιαστικό χώρο 1-2 σάϊτ ενημερωτικά -τα ξέρουν οι ιεράρχες που τα τροφοδοτούν και με ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ..τα οποία αυτά ,τοις αυτών ρήμασι πειθόμενα ,τα αντιγράφουν ... κι έτσι όλα τρέχουν ..αμετακίνητα. Κανένα από τα δύο σάϊτ αυτά , ( ΑΜΕΝ-ΡΟΜΦΑΙΑ) δεν είδαμε να χτυπήσει ...μια απλή μπουνιά (δεν μιλάμε για γροθιά) για τις ασχήμιες που διαπράττονται από ιεράρχες...Αυτοί δε έμπλουτοι θείου πνεύματος τους περιβάλλουν μετά συμπαθείας κι επιδαψιλεύσεων τινών... ωθώντας τους (τα σάϊτ)... να  τηλεφωνούν στη ιστοσελίδα μας monidadias-NEWS ..συνιστώντας μας ... να είμαστε προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας ...διότι θα μας ...μηνύσουν!
Κι αυτά τα σάϊτς ..νομίζουν ότι κάνουν δημοσιογραφία; 

Οι συστάσεις τους είναι ευτελείς.Οι μπαρουτοκαπνισμένοι δεν σκιάζονται με τέτοια φαιδρολογήματα.. χώρια που ή όποια απόπειρα μήνυσής μας από Ιερατείο, αποτελεί και τη χρεοκοπία του "θεομπαικτικού" λειτουργήματός τους. ΟΙ εκπρόσωποι του Θεού, δεν είναι δυνατόν να καταφεύγουν ..σε κοσμικά τερτίπια.. Συνεπώς λάθος πόρτα... 
Θα τους δούμε όλους ή στα δικαστήρια ή στην κόλαση... Θα τους κάνουμε θέατρο. Τρίχες... Το Ιερατείο, το σημερινό, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων... θεατρινίζει σταθερά με τα καμώματά της!... Κι ύστερα παραπονούνται!!! ..Πως δα η Εκκλησία βάλλεται!!... Από ποιούς, αν όχι από τους ίδιους;    



45 σχόλια:

  1. κυριε Τ ζουμα ελεξτε τα οικονομικα τοτ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩς τον μακαριστο Χριστοδουλο ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΣΟ στοιχισε το εισκοπειο στην ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ πως ξοδευει τοσα χρηματα του πατερατου το τσιφλικη ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανθιμουλη τον εσκασες τον ΠΑΠΑΦΩΤΗ ποτε θα δωσεις την αποζημιωση στην παπαδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σταλει επιτροπη στον θεσσαλονικης 80 χρονων εφτασε αντε να παρατηθει μας κουρασε στην θεσσαλονικη θελουμε νεο μητροπολιτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γιατι Ανθιμουλη δεν εβγαλες ανακοινωση για την αποφαση στο δευτεροβαθμιο εισαι μια φουσκα να δεις τι σε περιμενει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κυριε Τζουμα 2 φορες κανει την εβδομαδα κουρα στην ψυχιατρικη τι σοι Μητροπολιτης ειναι ετσι ειναι οι επισκοποι αχ καιμενοι ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΘΙΜΟΥΛΗ σε περιμενε οΔΑΥΙΔ στους αγιους ΑΝΑΡΓΥΡΟΥς αλλα εσυ παλι ταξιδια κωνσταντινουπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανθιμουλη θα πας Σαμοθρακη με τον κοκκονοτριχη αχ θα αναστεναξουν οι ρεματιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο ανιψιοσου λευτερακης στην αθηνα Ανθιμουλη ποσα χρηματα τον στελννης καιμενο φιλοπτωχο οικογενιακη επιχηριση εισαι γατα μουλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλε Ανθιμουλη τι σεπιασε να μηλας για το ισλαμ κατσε στα αυγασου και κανε καμια ωρα γραφειου απο τα πολλα ταξιδια θα παρεις μπονους τον εσκασες τον Ειρηναιο απο προτοσυγκελος καταντησε μπογιατζης να σε σβυνει τα συνθηματα στους τοιχους ΣΥΜΑΖΕΨΟΥ ΚΟΥΚΛΑΜΟΥΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανθιμουλη τι τα θες τα μπαλκονια στην μητροπολη παλι εξοδα για σενα και την μανασου τοσο πολυ καιγεσε απο κατω δροσιζεσε στην Σαμοθρακη καλη ελεημοσυνη κανεις στους Αλβανους εισαι Θεαααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν σε θελει ο ΛΑΟςΑΝΘΙΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο γερος φορουσε μητρα ο νεος την ευγαλε τι καταντημα ΑΝΘΙΜΟΥΛΗ μην δειχνεις οτι βαρεθηκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τα ιδια και τα ιδια οΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗς επισκοπος χωρις περιεχωμενο καιμενη Θεσσαλονικη ηλθε στο μοναστηριμας να μας λεει για τον ΜΠΟΥΤΑΡΗ κυριε ελεησον ολοι οι χριστιανοι ακομη μια φορα απελπισια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. γιατι τοσο μισος ΑΝΘΙΜΟΥΛΗ σου γραφουν πεταν χαρτια οτι δηθεν εισαι ΑΔΕΛΦΗ και πολλα αλλα το γινατι βγαζει ματι ενας ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗς σε τσαλακωσε αλλα τωρα οπως φαινετε απο τα δικαστηρια αρχιζει το γαιτανακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΝΘΙΜΟΥΛΗ να προσεχει οΔΙΑΟΚΟΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟς οταν κατεβενει στην Θεσσαλονικη σε απατα τι κρημα μεγαλη αμαρτιαααααααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΝΘΙΜΟΥΛΗ μηλισες στην ΞΑΝΘΗ για την ασκιτικη του αγιου ΙΩΑΝΝΟΥ το να κηνηγας τον πατερα ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΣΑΛΙΔΗ ειναι στο φρονημα τις ασκιτικης πως λες αυτες τισ μπαρουφες ο ΙΩΑΝΝΗς ελεγε την αληθεια με γνωμονα την αγαπη λεξεις που χρισιμοποιης οπως σκακιερα λογος χωρις χαρη τι κριμα που ειναι βρε ΑΠΙΣΤΕ Ο ΘΕΟΣΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλα εισαι με τα καλασουΑΝΘΙΜΟΥΛΗ θα σε κφερουμε και δωρα μα εισαι θεαααααααααααααααααααααα το φρυδι σηκωμενο στον θρονο γουσταροοοοοοοοοοοοο τσαρισσα κουκλαμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. για πια πιονια και πια σκακερα μηλας στην μητροπολησου μονο το πεχνιδι ΠΛΑΚΩΤΟ πεζεις αντε πεξε και το φευγα τι ομορφη που εισαι στα ΘΕΡΑΠΙΑ χωρις ρασσο στην Κωνσταντηνουπολη απορουμε που βρισκεις λευτα για ταξιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κουραστικες ΑΝΘΙΜΟΥΛΗ και εφυγες Κωνσταντινουπολη καθολου περιεργο θα πας και Σαμοθρακη παρε και τον αρχιδιακονο βρε ΔΙΟΝΥΣΙΕ μην κατηγορης τον ΔΕΣΠΟΤΗ σεκανε προισταμενο σε εβγαλε σε ξαναεβαλε τι θελεις αλλο να φυγει και ο ΙΓΝΑΤΙΟς παρε λιγα χαπακια και ηρεμησε κατι ομως μου θυμηζεις Μουτζαχετινννννννννννννννννννννννννννννννννν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΛΙΝΗΚΕ η μητροπολη θα σε ανακυρηξει ΑΓΙΑ ΒΕΦΑ μονο για σουπες εισαι τα καταφερες με τον παπαχρηστο τον σταματησες απο πνευματικο μια δεινει τις ευχες μια τις περνει οΑΝΘΙΜΟΥΛΗς προτοφανη πραγματα τι επισκοπο εχουμε πολυυυυυυυυυυυυυυ πνευματικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. απο παντου βαλεσε ΑΝΘΙΜΟΥΛΗ γιατι αραγε επιτρεπει Θεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΧΑΡΙΤΩΝ πολυ κυκλοφορεις στις πυτσαριες με τετια κοιλια ανορεξιες εχεις παρασερνεις και τον ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ στο μοναστηρι να μεινης εχεις φαγουρα στις πιτσαριες αναζωογονισε αν βλεπεις και τον σερβιτορο τα εγκεφαλικα δυο δυο εισαι θεαααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. στην ιδια πιτσαρια με τον καρακασαλιδη τι συπτωση ΧΑΡΙΤΩΝ θα κληθεις σε απολογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΘΕΟΚΛΗΤΕ θα κανεις κυκλο γυναικων και τα τεκνα που θα τα αφησεις χα χα χα κουρεψε λιγο τα γενια αγριεψες τροχισε και την φωνη σαν την Σ απφω νοταρα εισαι ΛΑΛΑΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΙΡΗΝΑΙΕ τι κανει ηΔΗΜΗΤΡΑ τοσο καψαααααααααααα τρελιαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. σε εβλεπα ΑΝΘΙΜΟΥΛΗ στο Δ ιδυμοτειχο πολυ προβληματισμενο καλα ολοκληρος πατριαρχη ς δεν χαρηκες αλλα πως να χαρεις που ξερεις απο χαρα και αγαπη μηπως ηλθαν οι μυνησεις αντε να σε βοηθησει ο Σαρκετζης καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοος νομικοςςςςςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. τι σου φταιει η παπαδια του παπαχρηστου τσιρτακη και την απολυσες απο την δουλια ετσι λυνωντε τα θεματα εισαι αξιολυπητος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕς σε σχολιαζουν εκτος απο τους βολεμενους πχ ΔΙΟΝΥΣΙΟς ΚΩΝΟς ΚΩΣΤΑΚΗς ΘΕΟΦΑΝΗς ΚΟΥΡΤΗς ΚΛΠ γιατι αραγε εισαι τοσο πνευματικος εφτασες στην θεωση εχεις το αλαθητο τι αραγε απο ολλα αυτα μαθε να αγαπας εχεις εγκλωβιστει με το να σε παραπληροφορουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΝΘΙΜΟΥΛΗ εισαι τενεκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΑΝΘΙΜΟΥΛΗ εκτος απο τενεκες εισαι και μεγαλοςΜΑΛΑΚΑς πως βρε αχριστε διωχνεις ενα παιδι και μαλιστα ιερεως απο το μοναστηρι επρεπε ο παπαφωτης να σε καταγκιλει στον εισαγκελεα απαραδεκτοοοοοοοοοοοοοοοοοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σεβαστημας γεροντισα πως τον ανεχεστε κριμαααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τις αποδυναμωσες τις ενοριες Ανθιμουλη πηρες το τμημα αγιογραφιας απο τον πατερα Χαριτων μονο και μονο να φαινεσε ποσο φτηνος εισαι αλλα ΧΑΡΙΤΩΝ τα ρουφιανιλικια ετσι πληρονοντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. στην ιερα Συνοδο ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΑ σε φωναζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μην τα βαζεις με τον αγιο Καλαβρητων ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΕ ΑΝΘΙΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ηλθες στην ΑΘΗΝΑ προσεχε ΑΝΘΙΜΟΥΛΗ το βραδυ εχει πολους αλοδαπους μην βιαζεσε να βγαλεις το καλιμαυκιον στον αγιο ΠΑΥΛΟ στο σπιτισου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΑΝΘΙΜΕ εσυ μηλας για κακοτητα στον ΚΑΛΑΒΡΗΤΩΝ τι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ εσυ βρε τενεκε που φοβεριζεις τους ιερειςσου που κινηγας τους ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕς που τρωγεσε με τα ρουχασου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. πως να μη γελα κανεις ΕΙΡΗΝΑΙΕ απο στηλος της αληθειας ο ΑΝΘΙΜΟΥΛΗς ειναι στηλος της αμαρτιαςςςςςςςςςςςς και του ψευδουςςςςςςςςςςςς σταματα να γραφεις και να επενεις τον δεσποτησου ο ΚΟΣΜΟς ΒΟΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο κιφηνας ο ΚΩΣΤΑΚΗς πηρε την κληση συμβουλευτικα λιγα λιγα τα χαπακια τεμπελχανααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. καλε το θαυμα της μητροπολεως ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩςο ΚΙΦΗΝΑςΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΣΤΑΚΗς ο ΜΕΓΑς ΕΙΣΑΓΚΕΛΕΑς ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΙΤΗς ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗς ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩς πητεμου δεν ειναι θαυμα τι κολοφαρδια στους τεμπελιδεςςςςςςςςςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Που εισαι ΚΟΥΤΚΑ κριμενος ολα τα ρουφιανιλικια και την παραπληροφοριση στονΑΝΘΙΜΟΥΛΗ θα τα βρεις οπου και να πας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΚΕΣΚΙΝΗτο παρεδωσες το κλειδι απο την μητροπολη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗς να λες δοξα τον θεο οταν εφυγε σου εδωσε αρκετα χρηματα ειναι κλεμενα ειναι της μητροπολεως δεν εχουν ευλογια αλλα παλι εισαι τυχερος τωρα που φευγει οΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗς κατι δωρο σου ετιμαζει απο την συμβασιλευουσα κολοφαρδεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακομα δεν χορτασε ειναι αδυνατος ο λαιμος του μεχρι ναγινει σαν του λυκου εχουμε ακομα

      Διαγραφή
  43. που εισαι ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΑΜΟΥ εφρεμια στρωνεις τα σεντονια να ξεκουραστει ο ΣΟΥΛΤΑΝΟς ΑΝΘΙΜΟΥΛΗς ποσο θα ειθελα να κανω την ΧΟΥΡΕΜ και ο ΘΕΟΚΛΗΤΟςςςςςςςςςςςς θα του φαω τον ρολο μη γανιτοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. εισαι με τα καλασου ΑΝΘΙΜΟΥΛΗθελεις να γιορασεις τα 10 χρονια αρχιερατιας φειγαν 19 ιερεις καταδιωξες αρχιμανδριτες διελυσες το ανδρικο μοναστηρι διωχνοντας τον πατερα Νεκταριο αποδεκατισες τον πατεραΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟτου νατον λες ψεματα πιεζεις καιτρομοκρατεις τους ιερεις απειλοντας στις συναξεις οτι θα μας τιλειξης σε μια κολα χαρτι αποσιοπας οικονομικεςατασθαλιεςσε βολεμενους προισταμενους και αλλα πολλα και θελεις να σε τιμισουν για τα 10 χρονια δεν ειναι αστειοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή